Sv: Mårundan

" När man var ung gjorde man allt för att inte vara som Svensson och nu när man närmar sig medelåldern undrar man hur alla kunde bli Svensson medan man själv är halv- eller helmiffo."
"Men desto äldre jag har blivit desto mer har jag insett att allt blir lättare bara man kan nöja sig med det fina i vardagen och ta livet för vad det är. Tycker synd om dem som måste ha det stora huset, stora bilen, skotrar, åka på utlandssemester stup i kvarten, avla sig flera gånger om men ändå inte verka helt nöjda. "
Hela mitt liv sen typ hösten 2019 har som snurrat kring att begripa dessa frågor, samt såklart förstå hur man ska orka jobba halvtid på ett normalt jobb. Jämför mig såklart med min far och inser att vid min ålder hade han fyra ungar, och att jag var nio år gammal. HAHAHAHA. Insert rant om Modernitet, postmodernitet, manlighet och arbetarmännens val mellan arbeit macht frei eller hänfalla till incelkultur. Känner att jag vill sitta och göra en podd som bara är att vi alla pratar Arbetets Värde och Pris.


Det jag egentligen tänkte säga är att jag vill veta hur man hanterar prestationsångest. Jag har ångest inför:
- Att det var sålänge sen jag gjorde en autotrof och inte levererat något
- Att jag får gratis fanzin av människor som inte får nåt tillbaka för jag inte levererar något
- Att om jag gör nåt kanske det blir dåligt och då är det dåligt levererat då när jag faktiskt väl levererar något
Jag har aldrig såklart varit utan prestationsångest men alltid lyckats hålla det kvävt och nedtryckt under en tung fasad av FUCK YOU ALLIHOPA JAG BRYR MIG INTEEEEE men såklart bryr jag ju mig jättemycket och jumer jag bryr mig om alla roliga och nice fanzin jag får och kanske särskilt nu när jag fick den feta fanzinerad 2.0 och arbetarlitteratur-samlingen känner jag nog att satan vad jag borde steppa upp och leverera för att jag kan ju inte bara sitta och vara trött och det har plötsligt gått nästan två år av arbeitsliv medan jag försummat fanzinvärlden som dock fortsätter skicka stekta sparvar som flyger in i min mun bara för att den är så jävla najs och jag är ett girigt svin. Har ni några bra tips på andingsövningar?

Sv: Mårundan

Tror inte det går att göra nåt bra av prestationsångesten. Känner precis som du Slarga, ganska ofta. Stress att leverera och i mitt fall att det man gör inte kan mäta sig med andras. Man måste komma bort från det där på nåt sätt. Inte jämföra sig. Jag tycker din mask av Jag Skiter i Vilket har funkat bra för dig tidigare och det du har gjort med Autotrof hade ingen annan kunnat göra. Och det gäller ju de flesta fanzineskribenter som är här. Jag fortsätter ju skicka zines till dig för att jag ser dig som en av stommarna i zinescenen och för att Autotrof betytt mycket för mig (förutom serierna om knarkgrodor och dylikt då haha, som du vet att jag aldrig fattat).. Spelar ingen roll om jag inte får ett zine av dig på tio år.

Men ja, prestationsångesten förpestar sånt som egentligen är kul. Som att skriva och läsa andras fanzine. Jag brukar pyssla med annat ett tag, lägga ner och hoppas lusten kommer tillbaka, tänka att jag inte behöver fanzines. Andra gånger skriver jag dåligt med vilja, lättar på självcensuren och tänker att det är bra att det blir nåt alls. Sen kanske inte allt av det hamnar i tryck men det är ju en senare fråga.

1,103

Sv: Mårundan

Ja, mitt tips är det som jag alltid säger: Bara strunta i andra och gör din grej. Alla har olika förutsättningar, alla har olika driv, alla har olika energi efter arbetsdagen och alla har olika perioder när man faktiskt inte känner för att göra fanzines. Stressa inte upp dig för att du får hem gratis fanzines eller läser om att andra gör saker du "också borde göra". Du borde ingenting. Du ska bara göra det du känner för när du kan och vill och känner att du har motivationen till det. När man väl är igång så får man vanor och då är det lätt att vara på banan, det är väl därför du ändå gjort mer än ett ex av autotrof?

Jag blir glad av att det kommer fanzines och att folk gör nya, det är kul att få ta del av andras grejer och det kan inspirera till mitt egna, eller så gör det inte det. Och det är helt okej. Prestationsångesten är en polis i huvudet vi alla måste till varje pris bekämpa och hålla borta.

För vem har vi prestationsångest? vem är det som blir besviken på oss? Ingen. Man blir glad om det kommer nåt nytt och kommer det inget nytt hoppas man personen som gör fanzines mår bra.

when the fireworks hit you
mogadishu
on a beautiful saturday night

Sv: Mårundan

Så mycket bra tankar här ovan att jag inte vet vart jag ska börja - så börjar med att konstatera att det är helg alles snart. Sällan har innesittande känts så skönt och avkopplande. Och nu kom ju snöslasket och töandet också, så många timmar ute i den röran blir det inte. Fick lite sjyst post idag. Blir en lugn och stillsam helg med lite film, popcorn, apelsinjuice och nudlar med tofu och typ tomat, vitkål, gurka, ingefära. Såldes ut sojgurt för 10 kr styck men var ju inte alls kort datum så bra deal eller ja inte att man är sista datum-nojjare men ja win-win. Blir lite dammsuga imorgon, hantera postgången in och ut, städa, plocka disk. Har nytt diskställ för första gången på typ 4 år samt nya mössor på ännu längre tid (från Panic Holiday Clothing, blink blink), så man är ju redo. Gå ut med sopor och inventera i skafferi och kyl och frys. Men främst bara såsa och fintänka på sängen, ryggläge och viloläge. Eventuellt lyssna på lite musik. Kolla på fåglarna på balkongen, där trivs de bra.

Ha det fint allesammans, snart är det vår.

Sv: Mårundan

Fy fan vi ska få töväder också. Har varit magiskt häruppe med kyla och sol och inget snöfall på typ två veckor. Grävde ut en soffa på gården där vi grillade när Å fyllde år. Gjorde eldstad av gammal vedugnsplåt och kommunalt grus.

Låter som en trevlig helg B-pappa. Kan sakna sån egentid. Vill bli bättre på att laga mat från grunden men det är väl inte mitt intresse egentligen. Åt grym mat när jag jobbade helg med en annan kollega. Kikärtsmasala med friterade tortillabröd och magisk champinjonpasta. Gjorde pastan i veckan men den blev mest okej.

1,106 Senaste redigerad av larsesq (2021-02-22 22:04:47)

Sv: Mårundan

Blev noll egentid i helgen. Var med småbarn och stora vuxna och familj i Malmö. Var fränt och kul, men jesus, har inte ens i närheten av orken att vara med barn. Blir som en gammal trasa i skallen efter att ha lattjat med dem i dagarna två. Var på stranden och såg på vattnet och skånska fåglar. Gick sen i ett bostadsområde och såg hur nån klottrat "Metallica - Kill 'em all" på väggarna på en skola. Kändes som jag fick hopp om mänskligheten när jag såg den. Sen gungade jag, min bror och hans barn på en lekplats. Några barn hojtade ramsor från "Lejonkungen" från ett torn i närheten. Bror sa att Metallicas nästbästa albumet är "Kill 'em all." Ett hårresande uttalande, då kanon är: "Bäst - 'Master of Puppets', nästbäst 'Ride the Lightning' och tredje bäst är 'Kill 'em all', sen dog Cliff Burton och med det Metallica som ett fullgott band." Vi åt: falafel, sommarrullar, körv med bröd, schnitzel med ugnsrostade grönsaker.

Är i Småland nu, med gamla vuxna och lugnare tider. Hoppas kunna åka till en övergiven soptipp mitt ute i ingenstans imorgon. Sånt gillar jag. Snön försvinner här och det känns vemodigt. Men var på isen idag och tittade ut över det småländska landskapet. Solen värmde min nos och det kändes magiskt. Tänkte att det är nog bara finns två saker som nästan garanterat gör mig glad här i livet: att vara utomhus eller att skriva.

1,107

Sv: Mårundan

Sommarrullar? Vad är det för någonting+

Snön har försvunnit här och det blir knappt kyligt när alla fönster är öppna i lägenheten. Då är våren här :-/ Fast våren är trevlig, men inte slasket och att det är blött och ruggigt ute. Inte ens riktig kyla. Bara fuktigt och jävligt. Det slipper man ju gärna.

Förstår verkligen den där tröttheten efter att ha lekt med barn i två dagar, jag blir det också av barn. Förstår inte hur folk orkar ha egna.

when the fireworks hit you
mogadishu
on a beautiful saturday night

1,108

Sv: Mårundan

larsesq skrev:

Hoppas kunna åka till en övergiven soptipp mitt ute i ingenstans imorgon. Sånt gillar jag.

Ooooh va spännande! Berätta gärna om hur de blev!

Intressanta grejer du skriver Autotrof. Känner igen mig särskilt med FUCK YOU attityden. Märk hur jag aktivt försöker få kanske varenda grej att ha så absolut lite prestationskrav som de går. Inget får spela roll för då blir det för höga insatser.

Jag märker hur de tankesättet för mig har funkat väldigt dåligt när det är en gruppgrej som är väldigt viktig för mig (uppträda med band) och när flera personer ger komplimanger för nån grej en gjort.

Me gruppgrejer så är de för att jag måste förhålla mig till att de andra i gruppen har förväntningar och lägger energi på projektet. Jag vill ju kunna dra mig ur, men om dom är investerade så sätter de ett ytterligare ansvar på mig
Me uppträdande så är de att de är en så tydlig uppvisning av nåt, att de känns jobbigt att ta plats utan att ha fått till allt perfekt.
Me komplimanger så får dom de å kännas som att jag är bra på det jag håller på med. Om jag är bra på de jag håller på med så finns de potential för mer. Å de kanske t.o.m sträcker längre, jag kanske till och med passar in? Å då ska ja va normalpresterande (vad menar jag ens när jag tänker de?!), hjälp!!

Kan skriva mkt mer men borde ju sova

För att inte va off topic så pysslade jag å nåra kompisar över internet idag å de va bra. Bestämde mig förå ta det lugnt med å spela RuneScape ett tag, min kompis har slutat så det är inte alls lika kul längre och jag har slarvat med å ta hand om mig själv.
Kram

Sv: Mårundan

Haha, när jag och Larsesq uppträtt live har vi typ aldrig repat. Försökte nån gång men det gick skitdåligt. Därav har spelningarna varit av mycket varierande kvalité. Men förstår vad du menar med att vilja göra nånting bra på scen för att förtjäna att stå där, VA.

Härligt med Metallica-klottret och att gå vid Kattegatt eller är det Öresund? Mellanstadiegeografin börjar bli suddig.

Helvete vad det snöar här. Måste ringa ungtuppen som har en baklastare och tar 200 spänn i timmen så han kan flytta snömassorna längre bort för jag fick mjälthugg idag när jag skulle baxa snön i 75 graders lutning bort från vägen och upp på högarna. Börjar likna en fjällvinterväg på infarten, man går mellan två meter höga vallar. Snön jag skottade från altan är stenhård nu. Skulle bli en bra pulkabacke. Tror inte den kommer ha smält till juni ens. Hade tänkt skaffa skidor i år eller snöskor men det har inte blivit av, nu igen. I helgen kanske jag dock ska köra snöskoter på jobbet.