Sv: UFO, Kryptozoologi m m

Såg Mothman Prophecies igår med Åsa. Den var riktigt kuslig. Vad jag förstår skiljer den sig en hel del från folkloren? Bra film men jäklar vad tossigt 90-talsfoto. Massa galna kameraåkningar mest hela tiden och ett ljudspår som aldrig slutade plinka oroväckande eller lägga tjocka stråkmattor. Tänkte på Arkiv X såklart. Gjorde de nåt avsnitt om Mothman?

You can hide the useless filth, they say it's alright
It's the last days of man on Earth

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

Ja, eller, filmen skiljer sig från boken som i sin tur bygger på händelserna på 60-talet när den där bron rasade (som i filmen, fast i filmen är det förlagt till nutid) så boken är nog mer trogen folkloren.

Listade du ut vilken scen som jag menade fortfarande är riktigt ruggig? :-) Om vi tänkte på samma.

Som sagt, den filmen räddas av att man får se så väldigt lite, om ens något.. av malmannen. Utan allt spooky sker utanför kameran.

Och ja, väldigt 90talsfoto. På gott och ont. Jag har konsumerat så mycket sån film att jag är helt obrydd över det. Tycker det är lite mysigt nästan.
Arkiv X ja, jag kollade faktiskt men inget avsnitt om själva malmannen - men avsnittet Detour ( https://en.wikipedia.org/wiki/Detour_(The_X-Files) ) så refereras det till malmannen, men odjuret i avsnittet ska tydligen vara baserat på Predator... så kan det gå. Minns inte det avsnittet på rak arm, så jag tror inte det gjort så stort intryck på mig heller.

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

Helt sant, Hunden Uppföljaren, haha, om Mothman P (2002), att fotot är tossigt och tidstypiskt. Har, likt Tommy, också börjat att försonas med det. Blev sugen på att sen om den nu! Ska lätt göra i sommar, med öppen balkong så blir det lite extra kuslig, kanske!

Jo hej det är jag igen som skriver om min bluray på Legend om Boggy Creek - nu vill jag bara berätta att detta faktiskt är den FÖRSTA officiella utgåvan för hemmabruk någonsin! Alltså ja någonsin.  Filmen hamnade ju ni nåtsorts rättsligt eller upphovsmässigt limbo och har sjunkit djupare i det träsket, lite likt Night of the living dead (1968, var helt sjukt att se Criterion UKs print på denna, jösses ser ut som den är filmad igår) men räddades alltså. Storslagna tider! Nu är det fint att vara homo sapiens.

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

The Legend of Boggy Creek (1972, USA, bluray och dvd från typ Boggy Creek inc, eget bolag för det här släppet)

Äntligen anlände den! 4k scan, första officiella hemvideosläppet någonsin! Vilka tider vi lever i! Nu har jag SETT den här filmen, ojoj. Vilken film. Bigfoot-filmernas bigfoot-film, staden Fouke får över åren påhälsning av ett mycket läbbigt odjur som inte drar sig för att smyga runt i mörkret och grymta. Ok, det angriper människor också. Allt bygger på verkliga händelser och filmen har en stark dokumentär prägel, från naturfotot till miljöerna och människorna (som ofta spelar sig själva) och olika händelser dramatiseras. Det här typ träsklandet är verkligen grått, lerigt och äkta vischan. Kusligt, borttynandes och ruggigt. Slutet är enastående. Monsterkostymen är effektiv. Allt som allt en otroligt lyckad film som dryper av atmosfär, äkthet och olycksbådande tider. Svårt att värja sig, då den är så ja genuin. Många jäkligt bra bilder och inramningen är stram och minimalistisk. Inte helt billigt att importera denna pärla men för oss bigfoot-tokar är det inget att snacka om. Tråkigt att enda extramaterialet är en trailer, men ja den är fin iallafall. Trodde bildkvallen på blurayen skulle vara snäppet vassare ändå men det var orimligt begärt, antar originalnegativet haft en tuff historia. Det är hursom ypperlig bildkvalle och en njutning att se med en ljummen 3.5a.

Kan iallafall rapportera att British Film Institute har tack i eftertexten för denna nya utgåva - är det möjligt att vi kommer att få se en mer fullmatad utgåva från typ Arrow eller annat brittiskt bolag...? Kommer BFI själva steppa upp och göra en kulturgärning...? Känns ju givet att denna scan måste få mer spridning. Inom iaf max 3 år tror jag att det dykt upp någon billigare och mustigare utgåva, men det är ju ingen vågad gissning då ju det mesta tycks ges ut i tid och otid. Skivorna är regionsfria, trevligt.

EDIT: Eftersom det räcker för mig med att ha filmen på bluray så tranporterades dvd-skivan till Puffy, vilket innebär att vi nu har varsitt ex av filmen. Förhoppningsvis kan vi läsa lite om detta i nästa Puffy, om redaktörns tankar om filmen - vilket vi kanske redan gjort i tidigare nummer iofs?

The Legend of Bigfoot (1975, USA, bluray från AGFA och Something Weird)

Jösses! När jag insåg att denna låg och smög bakom fårmonsterfilmen (Blurayen på Godmonster of Indian Flats, den här Bigfoot-filmen medföljer som extramaterial) var saken biff - köpte bums. Bara sett LoB på vedervärdig utgåva från Mill Creek tidigare så nu blev det en uppenbarelse. Underbart mossig och träig bigfoot-doku om man som ger sig ut och letar efter den store hårige. Men mest blir det landskaps och djurbilder. Tydligt att typ 80% av filmen består av semesterfilmer ihopkokat till en storfotfilm - genialt. Härlig berättarröst och gör-snygg filmisk krisp i bilden. Mycket utomhusytor så filmen känns storslagen och luftig, en episk resa i amerikansk psykogeografi (tack Hunden för ordet). Otroligt vacker. Riktig kulturgärning, att dra loss en 2k scan på dylika pärlor. Kalla mig hopplös men blev höjning till 5/5 i betyg. Runt 75 minuter lång så den här ska jag avnjuta många gånger! Makalöst trivsam och avkopplande.

#svenskabigfootforskare

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

Hehe, fina ord om filmerna B-pappsen. Psykogeografi är ett situationistiskt begrepp som jag inte minns helt hundra men sitter ihop med deras derivéer, planlösa vandringar genom staden och är väl ett sätt att psykologiskt kartlägga staden utifrån nåt slags maktperspektiv, var man känner sig välkommen respektive bortstött, obevakad respektive bevakad osv. Var säkert fel att kalla din text i senaste Hunden för Psykogeografiskt Sandviken enligt den definitionen men jag tänkte att minnen och upplevelser av platser + geografi = precis det. Nåja. Slarga eller nån annan påläst förstår säkert det där bättre än mig.

You can hide the useless filth, they say it's alright
It's the last days of man on Earth

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

Jo, i senaste numret av UFO Aktuellt, nr 1 2021, så handlar det om bigfoot (igen). Det är ju återkommande inslag i denna tidnings kryptozoologi-avdelning.

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

Märkligt tyst här om USA:s rapport som kommer i dagarna. Är peppen hög, eller tror man det är villospår och false-flag?
Allmänheten verkar iallafall mer UFO-peppad nu än på länge.

133 Senaste redigerad av larsesq (2023-01-21 22:03:08)

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

Svänger bara förbi här och säger att bigfoot dök upp på bästa sändningstid (om det fortfarande är ett begrepp? Jag är en basic snart 40-årig 80's baby) igår, fredag, på "På spåret".

Och när jag ändå har er i tråden på tråden - Såg nån den där "UFO Sweden"-film? Var den nåt att ha?

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

För att svara på autotrofs fråga här ovan först så är iaf jag för min del alldeles för slapp för att ta del av såna dära rapporter. Jag har tillochmed svikit min plikt som svensk medborgare och slutat att prenumerera på UFO- Aktuellt. Möjligt att jag börjar igen, men jag tröttnade på att typ alla nummer är likadana, haha, visst sånt gillar man ju i viss mån men tyckte det blev för mycket samma tonläge och samma texter och varje text avslutades typ med "Vad såg Klas-Erik den där dagen i Grums? Det kommer vi aldrig säkert få veta." Och så va. Men jag är ändå laddad och peppad ja. I mitt nya hem kan jag också ligga i sängen och kolla på stjärnhimlen och precis vid min lilla skog är det få lysen och det är skitbra utsikt, så bli inte förvånade om det kommer någon iakttagelse i framtiden av eder B-pappa. Är en sjukt starkt blinkande stjärna nu som fascinerar mig. Sängen står nära ett större fönster och även min filmfåtölj kan ställas där enkelt så att jag kan skåda stjärnhimlen över trädtopparna. En lyx.

Är en i fandom som sett UFO Sweden-filmen och sade att den var ett stort kliv framåt i jämförelse med Crazy Pictures förra film, som ju väl Puffy  såg på bio och nog skrev om i nåt nummer av sin blaska. vad hette filmen... I denna sommartid eller nå skit.... Den blomstertid nu kommer, heter den ja. Denna nya film enligt min specialist var väl medelmåttig men ändå lite över förväntan. Men detta kan ju säkert skilja sig, tex jag som kan gå igång väldigt på just svenska filmer som ska vara "häftiga, smarta, snygga" osv och bli väldigt arg, jag är rätt övertygad om att jag skulle gett den iaf 2/5 i betyg, medans min kontakt nog gav den 3/5. Och så hatar jag såklart Crazy Pictures (produktionsgänget som ligger bakom den, kända för sina höhöhö OTROLIGT TRÄFFSÄKRA OCH HUMORISTISKA KORTFILMER!!!!),men det är en annan historia.

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

B-pappa skrev:

För att svara på autotrofs fråga här ovan först så är jiaf jag för min del alldeles för slapp för att ta del av såna dära rapporter. Jag har tillochmed svikit min plikt som svensk medborgare och slutat att prenumerera på UFO- Aktuellt. Möjligt att jag börjar igen, men jag tröttnade på att typ alla nummer är likadana, haha, visst sånt gillar man ju i viss mån men tyckte det blev för mycket samma tonläge och samma texter och varje text avslutades typ med "Vad såg Klas-Erik den där dagen i Grums? Det kommer vi aldrig säkert få veta." Och så va. Men jag är ändå laddad och peppad ja. I mitt nya hem kan jag också ligga i sängen och kolla på stjärnhimlen och precis vid min lilla skog är det få lysen och det är skitbra utsikt, så bli inte förvånade om det kommer någon iakttagelse i framtiden av eder B-pappa. Är en sjukt starkt blinkande stjärna nu som fascinerar mig. Sängen står nära ett större fönster och även min filmfåtölj kan ställas där enkelt så att jag kan skåda stjärnhimlen över trädtopparna. En lyx.

Är en i fandom som sett UFO Sweden-filmen och sade att den var ett stort kliv framåt i jämförelse med Crazy Pictures förra film, som ju väl Puffy  så på bio och nog skrev om i nåt nummer av sin blaska. vad hette filmen... I denna sommartid eller nå skit.... Den blomstertid nu kommer, heter den ja. Denna nya film enligt min specialist var väl medelmåttig men ändå lite över förväntan. Men detta kan ju säkert skilja sig, tex jag som kan gå igång väldigt på just svenska filmer som ska vara "häftiga, smarta, snygga" osv och bli väldigt arg, jag är rätt övertygad om att jag skulle gett den iaf 2/5 i betyg, medans min kontakt nog gav den 3/5. Och så hatar jag såklart Crazy Pictures (produktionsgänget som ligger bakom den, kända för sina höhöhö OTROLIGT TRÄFFSÄKRA OCH HUMORISTISKA KORTFILMER!!!!),men det är en annan historia.

Berätta gärna om ditt hat mot Crazy pictures! Förr om åren såg jag alla amatörproducerade filmer från superambitiösa nollbudget-gäng, ska sägas att crazy pictures tillsammans med Jangofilm inte tillhörde favoriterna, det gjorde däremot "Forks in toasters" från Lindesberg...? tror jag dem kom ifrån, jag trodde faktiskt det var de som skulle kliva in på bioduken med en riktig film. Älskade deras zombiefilm, "punk"-dokumentär med det där ufot som lyssnar på per gessle och så den här:
https://www.youtube.com/watch?v=9QsQSCgZ6nU
här är zombiefilmen: https://www.youtube.com/watch?v=Z8cpv6GGfiE&t=169s
Många av deras filmer, bl.a en skräckis som hette blodapelsin typ.. verkar vara borta från nätet sad

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

Haha orkar nog inte berätta om det, blir bara massa negativt tjafs från min sida och inser nu att jag inte direkt har så mycket agg kvar mot diverse folk och fä, alltså folk som placerar sig nånstans på kulturskalan. Fast rätt vad det är så vaknar väl det odjuret till liv igen och ska ondgöra sig över alla duktiga och glada människor där ute (medans en annan torkar bort som en hundskithög i solen). Ja intressant det du säger, tänk hur det var då ja, man satt liksom aktivt och sökte upp och hade långa YouTube-sökningssessioner med olika sökord, kollade massa hemmafilmat material, sånt som inte ens var filmer, utan bara vardagsspontanfilmat. Hade en ide om att skriva om massa sånt material men det kom av sig - som det mesta i mitt liv oj hoppasan nu tappade jag bort mig vart var jag.... Jo nu sitter jag typ aldrig på Tuben och frisöker, nu kommer jag mest in där via färdiga länkar.

Kan iaf meddela fandom att vi var ett mindre gäng för några veckor sedan som avnjöt en 2K-scan på mästerverket The Legend of Bigfoot (1975) ute i en stuga, på grym projektor och med häftigt ljud. Man höll på smälla av, kändes som att vara i skogen och resa med regissören Ivan Marx i jakten på Bigfoot. Otrolig upplevelse, var som att se den på bio, ja det var ju typ bio! Underbart. Och kanske ett första steg i bildandet av Sveriges första Bigfootfilm-festival? :-o

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

Lite old news flash:
https://www.expressen.se/nyheter/mexiko … skt-vasen/

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har- … nde-analys

Mexiko står för den magiska realismen i världspolitiken

█▄█ █ █▀█ █▄█ █▀█ █▀█
█▀█ █ █▀▀ █▀█ █▄█ █▀▀

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

Härligt! Och så detta:

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/ … -avdelning

Sv: UFO, Kryptozoologi m m

B-pappa skrev:

Härligt! Och så detta:

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/ … -avdelning

Just ja, den läste jag också om. Nu börjar rymdkriget (eller om det bara är ett kallt krig med inslag av rymdkapplöpning). Eller kallt och kallt men ja, ni fattar. Har de hemliga inslag av UFO i krigen på gång?

█▄█ █ █▀█ █▄█ █▀█ █▀█
█▀█ █ █▀▀ █▀█ █▄█ █▀▀