Sv: Loppistråden

Fast ja... vad vet en enkel liten Lars om vad som är fräckt eller ej? Känns som Found var hett där i början av 00-talet, med Vice och typ sista gången han Harmony Korine var fräck och hipp. Found var och är ju roligare än bägge dessa grejer/person, men samma tid. Kul med nytt Stardust med lappar. Sånt är skojigt värre!

Tror inte VHS-band blir förstörda. Visst kan de bli förstörda om de hanteras ovarsamt eller nån spelare känner sig glupsk och äter upp dem. När CD-r var nytt sa min bror att de ska hålla i 10 år och vanliga CD-skivor håller i 100 år. Det har ju visat sig inte stämma alls. CD-r:er jag brände i början av 00-talet funkar fortfarande. Men min bror lurade i mig en massa saker, som att om vi inte dödade flugor skulle det födas så många att de skulle blockera solen och vi skulle dö. Sånt tyckte min bror var kul när han var tonåring - att lura sin fyra år yngre lillebror.

Var på loppis förra veckan i Emmaboda med mein papa. Han fick massor med telefonsamtal från telefonförsäljare och jag köpte bland annat ett jättefint tygdjur till min samling. En päronformad kanin med fluga och hatt. Sen åt vi glass på torget och pratade om den äckliga värmen. Har officiellt sagt upp mig idag, så är typ ledig i två hela veckor nu. Så blir väl en del loppisar för min del.

Sv: Loppistråden

Jag har CD-r-skivor som gått sönder men pga. målarfärg på de. Liksom flagnar bort.

Sv: Loppistråden

Lars, haha, du har ju rätt i sak. Found var väldigt hett på den tiden. Men därmed inte sagt att lappar är omoderna nu! Lapparna hamnar dock inte i Stardust - jag har fått inspiration från det här forumet till åtminstone två nya zines, varav jag börjat på det ena.

Hehe, ja kommer också ihåg det där, men livslängden på CD-r verkar ju bättre än det iallafall. Typiskt storebrorsor. Men det bäddar ju åtminstone för en massa historier som man kan berätta om i zines, så då måste det ju ha varit värt det!

Sv: Loppistråden

Som uppfylld av en gyllene tur tack vare forumets 5-årsjubileum gled jag ledigt ut på stan med pizzadrömmar men gick såklart först till mitt favoritställe. Seger! Kunde direkt plocka en topp-fin PS2-handkontroll, tätt följt av 2 st maffiga Judge Dredd-album på svenska, del 1 och 3, från 1990 och 1991, tror jag. Toppskick. Nej jag är verkligen inget serie-fan (mest bara Conan Barbaren då de nästan är som en dokumentärskildring av landsbygden här) men Judge D har jag haft en soft spot för sen 90-talets serietidningsväggar och snurror på byarnas Konsum och ibland kunde man köpa nån Agent X9 eller vad det var och få sig en dos Judge Dredd. Det är snyggt och dråpligt, galghumor och bra drag. Plockade lite diverse-film som jag inte sett, men längesen nu jag hittade nåt riktigt fräsigt på VHS... Iofs! Sidospår nu. Men hittade i våras en slasher på Juno Media i samband med konsert: ETT SKRI I TYSTNAD, inte sett än men verkar ha alla goda ingredienser.

Jo precis, inte så jättemärkvärdiga fynd men ändå sånt som gör mig glad. På vägen mot pizzadegens fröjd tog jag beslutet att motvilligt gå in på en angränsande loppis. Brukar sällan vara ståhej där men ibland vankas det kilovis med film och böcker (se den tidigare episoden i tråden där jag skyfflade hem mängder med olika dvd-filmer för 5 kr styck, från plåtlåde-Kalle Ankas till ja vad det nu var). Jag brukar envist alltid kolla barnavdelningarna på loppisar för att se vad som hamnat där och på avstånd ser jag ett avlångt objekt ligga upplagt. Smyger närmare och sicksackar mellan de rara tanterna och kartongens logotyp lyser som en sol i mitt ansikte: ÄVENTYRSSPEL. Brädspel! Det är inget mindre än DRAKSKATTEN från 1983! Jubel och knäsvajja, svettiga rollspelarhänder i gubbkropp börjar smeka kartongen och objektet är mitt! 40 spänn får jag det för och det blir en skyndsam promenad tillbaka till mellanlager 1 och även mellanlager 2 innan jag kan slå mig ner på pizzerian och konstatera att loppissäsongen har börjat med besked. Har ganska mycket inplanerat nu framöver på loppisar, så vi får se vad som dyker fram. Ha det gott, ge aldrig upp!

http://www.sallskapsspel.net/drakskatte … -monstren/

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Inte direkt ett loppisfynd, men kom över en elektronisk brevöppnare (batteridriven) när jag hjälpte till med att tömma en lägenhet! Låter kanske onödigt men det är hur nice som helst när man får mycket post. Ser ni någon sådan på loppis borde ni verkligen plocka upp. Är jättenöjd.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Loppistråden

Fräckt med elektronisk brevöppnare. Borde försöka få tag en liten matvåg också. Funkar jättebra att väga brev, så jag vet ungefär hur många frimärken jag ska limma på den post jag postar.

Var på loppisrundor i Småland förra veckan. Köpte två muggar, en skiva som tyvärr visade sig innehålla en bränd The Clash-skiva och en skiva där Refused, Randy, Souls, Teddybears STHLM med flera tolkade Prince. Det var hela "Purple Rain"-skivan. Känns ju som en rolig och helt meningslös skiva. Vem behöver ens ha den? Var det nån som ens tyckte den var bra när den gavs ut? Så många frågor och så få svar. Och var verkligen sångaren i Starmarket så jävla usel? Jag köpte deras andra - eller tredje - skiva på loppis i Borås för nåt år sen. Det var ju outhärdligt dålig, men då var det inte direkt sången jag främst irriterade mig på, utan här käckt och glatt och flåsigt det var. Jaja.
Innan jag lämnade Småland för denna gång tog jag en tur på Emmaus mitt i stan. Det är ett hett tips om du har 30 minuter tills övers i Växjö. Typ byter buss eller tåg eller så. Köpte en bok, "Mera fnitter - En rolig bok av kvinnor." Såååå kul var den ju inte, men en bok som har med Sonja Åkessons dikt "Åkej" är en bra bok.

Sv: Loppistråden

larsesq skrev:

Köpte två muggar.

Jaså, vad var det för muggar? Några motiv?

larsesq skrev:

Vem behöver ens ha den? Var det nån som ens tyckte den var bra när den gavs ut?

Haha, två ganska relevanta frågor. Aldrig hört talas om den här "Prince-Tributen". Kanske inte så konstigt att det inte lämnade desto mer ringar på vattnet i hardcore Sverige. Du borde fota och skicka in till ett instagramkonto som heter Svensk Hardcorekultur? Kanske intressant för dem.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Loppistråden

Hade en ganska jobbig loppisupplevelse här förra veckan. Vet inte om jag riktigt kan göra det rättvist i skrift men ska försöka lite snabbt. Var förbi en loppisbutik jag är stammis på (liten loppis i en källare som drivs av en frikyrka), den här butiken är VÄLDIGT trång och när jag kommit in i butiken blev jag fångad. Var nämligen en gubbe som började prata med mig som gjorde att jag inte kunde gå. Jag hade en militärgrön jacka på mig och han öppnade med att fråga om jag var "mods" jag svarade artigt nej och då undrade han om jag visste vad mods var. Jag kommenterade att jo, jag har lite koll och nämnde filmen Quadrophenia. Då började den här gubben berätta HELA handlingen till filmen i detalj för mig scen för scen. Det var otroligt jobbigt. Allt jag ville var att betala för mina fynd så jag kunde avvika. Han var väldigt intensiv och hade uppenbart någon form av psykisk funktionsskillnad. Under tiden kom det in nya kunder i butiken. Eftersom de såg att jag var "i samtal" gick de hela tiden fram till kassan och betalade vilket förhindrade mig från att betala. Detta gjorde att jag inte inte  heller kunde lämna butiken, eftersom jag ville betala. Samtidigt kunde jag inte vara otrevlig så fick bara stå där "mm, jaha, mmm, okej, jag minns inte riktigt, mmm stämmer säkert". Det var som en gisslansituation! Han var otroligt intensiv och direkt jag började fackla med blicken eller försöka avvika från samtalet ryckte han lätt i min jacka och kommenterade "vänta, nu missar du en detalj. För när han ligger i badkaret..." osv! Han spårade också och började fråga mig om cockney och om det var lika svårt som pite-bondska. Jag var helt slut när jag kom hem, puh! Otroligt energikrävande. Svårt att verkligen förklara i skrift.

Hittade i alla fall några fina blåa glas jag fick med mig hem.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

559 Senaste redigerad av larsesq (2018-09-25 13:00:14)

Sv: Loppistråden

Läskigt med loppisgubben. Så konstigt att han ska förklara hela Qudraphrenia, när du gett sken av sett den. Är svårt med dessa män som bara ska prata, prata, prata. Kan ju ibland kännas som du är fast och inte vet vad du ska göra. Oftast brukar jag tänka att jag bara kan bara var ett par öronen och låta dem bubbla på. De är väl ensamma och behöver bara prata. De förväntar sig ju inget, men låter som en lång, lång monolog. Hade också fått panik. Hoppas han inte är stammis och får för sig att berätta hela handlingen för Tommy nästa gång ni ses.

Bra tips med att skicka in bilden till instagramkontot. Hittade en rolig promoaffisch för samlingsskivan "SxE as fuck 3" när jag var i Småland, men glömde tyvärr ta med den. Bifogar i alla fall ett foto på muggen. Var två av samma sort.

Post's attachments

Loppismugg.jpg 66.08 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

Sv: Loppistråden

Pratgubbar, jag förstår fenomenet men de dyker upp när man minst anar det. Idag ringde jag på en annons om en laddare till min bärbara dator och han började berätta om att skistar/dalarna minsann säljer liftkort på sommaren också för folk som åker bergscykel i backarna.