Tråd: Postmord höjer portopriset...igen...

"Transporter. Portot för vanliga brev höjs vid årsskiftet till 9 kronor, en höjning med 29 procent. Så sent som den 1 april i år skedde den förra höjningen till 7 kronor.

Postnord motiverar prisökningen med att allt färre brev skickas. "Antalet förstaklassbrev som skickas med Postnord har mer än halverats sedan år 2000", skriver vd Anders Holm i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Han varnar också för kommande portohöjningar: "Med fortsatt fallande brevvolymer kommer det inom några år att behövas en ny portoÂnivå".

En ny postlag föreslås dessutom träda i kraft den 1 april nästa år. Den tillåter bland annat att Postnord tar två dagar på sig att leverera brev. I dag ska 85 proÂcent av breven delas ut senast påföljande arbetsdag."

https://www.aftonbladet.se/senastenytt/ … 6800305.ab

Så...dyare porto och sämre postgång... :-/

Sv: Postmord höjer portopriset...igen...

Ajaj, trist när det ska höjas. Glöm nu inte att limma + tejpa. Det sparar man mycket penkkii på. Men det är mycket hat och klagande på Postnord. Själv vill jag komma med beröm, när jag var på bio förra veckan kom brevbäraren fram till mig och konfronterade mig "Du var inte hemma idag när jag skulle lämna paket", han berättade att han hade börjat ringa runt efter mig, hört av sig till mina föräldrar (!), frågat var jag jobbade. Jagat som en tok. Men tillslut fått ta tillbaka paketet till posten. Sedan frågade han vilka tider jag arbetar och när han kan komma med paketet. Det tycker jag är bra service!

Arbete är livets krydda

Sv: Postmord höjer portopriset...igen...

Oj, ja grym service, sjyst. Kan inte klaga på mina heller, de kan fan sitt jobb, riktigt grymma, bättre än på nån annan ort jag bott. Men tråkigt med priset..!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Postmord höjer portopriset...igen...

Jag föredrar postnord framför fedex, ups, dhl o.s.v. som envisas att de ska ringa på hemma hos en. Jag vågar fan inte öppna. Jag vill bestämma själv när jag är redo att gå och hämta paketet. Konsum har öppet 8-23 för sjutton, finns ju ingen anledning att ha hemkörning när det tar 6 minuter att gå dit. Heja postnord!

Sv: Postmord höjer portopriset...igen...

Nån stans blir det nästan som med SJ för mig. Folk klagar och hatar så mycket, att jag nästan vill ta dem i beskydd. Nåt sorts Stockholmssyndrom sätter in hos mig. De är offer för ett dåligt system och dåliga politiker. Men att höja portopriset kanske inte får mig att jubla direkt. Märker också att posten, speciellt i Stockholm, är rätt usla på att stämpla frimärken.

Sv: Postmord höjer portopriset...igen...

Jävla SJ säger vi om allt ibland på skoj!