Tråd: Fanzine på internet

Var brukar ni kolla in fanzines online? Alltså inte nödvändigtvis webzines även om såna är kul om de finns kvar men typ distron, wikis, bloggar med recensioner osv.

Sv: Fanzine på internet

Åh det var längesen, som sagt, bloggen ersatte ju mångt o mkt pappersfanzinet där på 00-talet när ~alla~ skaffade en blogg. Men de har ju dött nu och ersatts av skräpmedier som tiktok. Allt är ytligt och det finns ingen plats för djup eller utforskande av kultur, känslor eller annat. Kan sakna den gamla tiden.

Jag brukar slösurfa på seriewikin: https://seriewikin.serieframjandet.se/i … Startsidan ibland, väldigt blandad kvalitet men ibland hittar man något intressant.
Den här trodde jag inte för en sekund skulle finnas kvar på internet: http://www.catweb.se/ en old school länkkatalog!!! innan Google fanns. Helvete spänn på er säkerhetsbältet för nu ska vi åka tillbaka i tiden.

http://www.punktjafs.com/ är också en stabil klassiker. Även om jag gillade det mer när de hade den där joakim von anka-maskoten som var en packad punkare, det förhöjde känslan av att läsa ett fanzin på nåt sätt.
Här är den gamla sidan: http://www.punktjafs.com/ny/punkt.htm

when the fireworks hit you
mogadishu
on a beautiful saturday night

Sv: Fanzine på internet

Haha, ramlade in på Punktjafs igår när jag sökte efter info om Besökarna. Verkar vara en bra sida.

Finns väl en del punkbloggar som gäller igång mer eller mindre. BLOGG AS FUCK, han Sub Alert-gubben, han recenserar väl saker fortfarande? Citerar hans recension av Hunden på baksidan av mitt senaste nummer.
Det var nån som hette Paco också som har en svinig punkblogg. Tror Lappia nämnt honom för länge sen. Han skriver drygt och surt.

Bästa bloggen för gammal udda punk och väldigt udda musik är ju Dieordiy2. En gammal god albumblogg som de brukade se ut anno 2009, innan FBI gjorde razzia hos MegaUpLoad och alla andra fildelningstjänster fick skrämselhicka.
Är ju kul att så mycket ges ut på vinyl igen, det har verkligen blivit en storindustri senaste tio åren men det gör ju att såna bloggar tappar all mark. Tror att dieordiy kan finnas kvar för att inte så många bryr sig om att anmäla honom men han har haft bråk med VinylOnDemand som ju släpper asdyrs storboxar med gammal industri, minimal wave och sånt han har massor av. Han är en bitter, ironisk britt från Leicester som bor på landsbygden i Frankrike så det är ju kul att läsa hans texter om skivorna, som oftast inte handlar så mycket om musiken, mer om galna konspirationsteorier, syrliga kommentarer om världsläget osv. Han verkar ha två starka maximer: alla band som gör mer än en singel brukar börja suga väldigt snabbt. Och: att lära sig spela sina instrument ordentligt leder omgående till sugighet.