Sv: Aktuella fanzines

Skoj att du var på vippen att köpa lägenhet i Sjöbo. Var exakt i Sjöbo var det? Har du varit mycket i Sjöbo? Jag bodde på Fristadsvägen, tvärs över gatan mot Netto. När jag flyttade dit använde de närheten till Netto som ett lockbete. Borde ju ha anat oråd då, men tyvärr har nog nästan varje flytt jag gjort varit på grund av att jag fysiskt och/eller psykiskt känt av en sorts desperation och inte kunnat vara kräsen. För varje år jag bodde i Sjöbo fattade jag att det nog inte var nåt superbra område. Mycket psykisk ohälsa och sorg och elände. Å andra sidan: Sjöbo är nog det bästa område jag arbetat inom hemtjänsten. Nästan som att jag tänkte på att fortsätta efter mitt sommarvikariat tagit slut. Att jag nu ryser lite när jag åker förbi Sjöbo har nog mer med min dåvarande psykologiska situation att göra, och är inget som Sjöbo direkt ska lastas för.

Sv: Aktuella fanzines

Jag hade ingenstans att bo och de hade snabbt internet och kostade bara 20000, problemet var att jag inte hade 20000 men fick en billig lägenhet på norrmalm via ab bostäder istället som jag hade i typ 10 år. Jag minns inte exakt gatan med tror det var långt ner på lindormsgatan nånstans. Idag är jag frivilligt utan förstahandskontrakt och harvar runt då jag hoppas kunna få bo cykelavstånd till framtida jobb nån gång, men det får jag kanske skriva om i framtida fanzines också istället för i denna tråden.

Sv: Aktuella fanzines

Ja kan bara instämma om Rullator. Genuint fanzine-ig, liksom. Härligt pizza-aktigt färgspektrum som uppstår vid snabbläddring. Hoppas på fler nummer! Tack.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Aktuella fanzines

Bläddrade lite i RULLATOR igår och den såg skittrevlig ut, blir o beställa sitt egna ex:)

Sv: Aktuella fanzines

Fick senaste Hunden som vägrade dö i brevlådan igår. Jättekul, att komma hem till så fin post. Låg och mös och läste igår kväll, har inte läst helt färdigt. Men jättebra och mysigt. Mycket Föreningsgatan 7 extra kul för mig, som skrivit så mycket om upptåg på FG, att få se Föreningsgatan ur någon annans ögon.  Fick också Hundens nya Lars Törnman konstfanzin här för någon vecka sedan, alltså gud välsigne. Men jag hade också fått en jävla SD-Kuriren i min brevlåda! Blev så jävla förbannad, vill inte komma hem och ha nå jävla hatpropaganda i brevlådan. Ska ringa och klaga idag.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Aktuella fanzines

Ska ha kommit ett Steso Songs / K Stenström-fanzine nu, återkommer med mer info framöver.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Aktuella fanzines

Var på en rock n' roll-spelning (eller nja... det var ju inte så mycket rock n' roll utan mer nån sorts ny no wave eller vad det kan kallas, och nån sorts asjobbig dansframträdande och sömnig gonggrej) förra vecka. Där plockade jag upp ett vikt A4. "Free fanzine" stod det på den. C.O.d.A. heter det visst. Fick tips - via populärt sociala media - att jag kunde skicka PM till grabben bakom fansinet och jag skulle hamna på dess mailing lista. Inte hänt mycket där, så det funkade väl inte. Men går att skicka till: eugenoise@gmail.com Skulle jag tro i alla fall. Fansinet är väl inget att springa benen av sig egentligen. Men personligen tyckte jag ju det var kul att min vän Julian (som gör musik under namnet Målgrupp) får fläka ut sig på en hel A4. Annars är det mest korta recensioner på spelningar i Stockholm. Men kan ju bli nåt i framtiden, kanske kanske.

Sv: Aktuella fanzines

Justja, K Stenströms fanzine släpps 13/12, så det är ett tag kvar. Ha en go helg alla!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Aktuella fanzines

Jo, har ju sen ett tag tillbaks läst senaste Hunden som vägrade dö, finfint nummer. Långa, trevliga intervjuer (gillade bäst om syntmarodören på västkusten). Resorna och rapporterna från Föreningsgatan var superfina, läser gärna mer sånt i framtiden, platsskildringar och tidsbeskrivningar; vart kan man annars läsa om detta? Norrbottnisk folkkonst-reportaget var toppklass och satte så fint ord på allt detta med folkkonst och allt det där. Bra! Maffigt nummer.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

210 Senaste redigerad av larsesq (2017-12-17 23:57:21)

Sv: Aktuella fanzines

Detta forum kanske är till för att kritisera och diskutera fansins. Eller så bör jag kanske bara stoppa mina åsikter i en svart säck? Ibland kan det ju kännas så. Gå runt och andas och ha en massa åsikter. Vem orkar bry sig? Men jaja, jag har ju kontinuerlig e-post-kontakt med mister Norrlands-Johnny, Hunden på detta forum, och skrev så här om hanses senaste fansin - Hunden som vägrade dö#17:

"Gillade nya Hunden. Bra nummer. MEN! För mycket analt musikprat. Intervjuer om utrustning och musikskapande och annat tradmusikzine:igt är inte det jag gillar bäst med Hunden. Svårt att hänga med. Slöläste bara frågorna om syntar och sånt. Hade varit kul att höra mer om Per-Arne Hognerts påstådda outsiderskap.

Liverecensionerna lever upp när du går från att blott beskriva hur det låter och öppnar upp för mer reflektioner. Blev sugen att höra på speciellt vissa av punkbanden. Hondjävul, Fru dörr och Death by snoo snoo. En intervju om feminism, punk, vardagsliv i Norrbotten med Hondjävul hade suttit som en smäck. Tyckte att Cartoon Girlfriend-intervjun var bästa intervjun. Faktiskt. Mer fokus och mindre tröttsamt musikskaparsnack. Dödsorsak Galapagos kändes nästan lite framstressad. Kändes som om det fanns mycket tankegods som gärna hade fått utvecklats. Blodprutt-grejen var kul. Imaginär musik är nästan alltid den bästa musiken. Havremagasinet-recensionen var intressant. Vet dock inte om etnologer överlag går igång på folkkonst. Det är nog mest äldre tiders etnologer. Etnologin börjar nästan bli som vilken kulturvetenskap som helst, då andra discipliner börjar få upp ögonen för detta med etnografiskt arbete (intervjuer/deltagande observationer etc.). Och hela folkkonst-konceptet är ju problematiskt om du vill lägga in det i nån sorts DIY-kontext. Jag tror vi, gamla punkare och fansinister, lätt politiserar all form av udda eller icke-kommersiell kultur. Men många av folkkonstnärerna tänker nog sällan på finkulturen och rör sig i ett annat tankeuniversum. Börjar nästan tänka att det är tankefel att politisera större delen av folkkonsten eller att ens använda ett sånt klumpigt och otympligt begrepp, då folkkonst kan vara så mycket och göras av så många andra anledningar. Men ja... har inte tänkt alla dessa tankar helt färdigt. Tar ut dem lite halvbakade." (Det var lite det som Hunden själv skrev i fansinet, så jag gav väl nåt sorts medhåll och ville få igång nån sorts folkkonst-debatt. Vi håller på mycket med det, debatter och testar tankar. Hunden skrev själv detta, och jag publicerar detta utan att kolla med honom först, men det innehåller ju ingen känslig information: "Uttryckte jag inte tvivel kring politiserandet av folkkonst i recensionen? Jag håller med om att det är knepigt och att det framförallt inte går att dra raka trådar mellan folkkonst och DIY, hur mycket man än skulle vilja. Det är helt olika saker, framförallt tror jag precis som du säger att DIY är en ideologisk rörelse med vissa normer och vissa grundantaganden om världen, en vänsterrörelse med socialistisk botten (och några högerspöken här och där). Medan folkkonst är en genre som uppfunnits av kritiker och forskare medan konstnärerna själva kanske helt saknar eller har en helt annan uppfattning om var deras konst passar in i historien. Det där borde jag ha skrivit i recensionen haha!").

Bra nummer. Långt ifrån det bästa, men du fokuserar ju ändå på scener som ligger lite i svensk fansinskuggga och alltid från den goa kritiska, men varma Jonasblicken. Recensionen på Hondjävul, Fru Dörr och Cartoon Girlfriend hade varit fin om den började utifrån din känsla efteråt och sedan tecknat upp kvällen mer utifrån dina känslor och tankar. Kontentan av min kritik är alltså: mindre musik, mer känslor och åsikter. Kritiken skall dock ej heller överdrivas. Hunden levererar stadigt. Tummen upp."

(Senare skrev Hunden att jag var hans tuffaste kritiker. Då svarade jag, blödiga lilla jag, sisåhär:) "Vet inte om jag vill vara din tuffaste kritiker. Låter så hårt. Jag gillar ju Hunden och tycker du skriver jättebra och alltid är en inspiration. Sen tycker ju du och jag olika om Fördämning och liknande musikzines, så det är väl inte konstigt att vi anlägger olika perspektiv på recensioner och intervjuer. Som tradmusikfansin var det ju superbra. Infallsrikt, kul blandning och bra skrivet. Det var mer att jag trodde det skulle vara än mindre tradmusikfansin än vad det de facto var. Det kan ju vara kul att veta lite grann hur banden låter, men det är mer intressant att läsa hur du gör noise efter en spelning ute i skogen eller så. Nu kändes som allt socialt och allt sånt fick stå tillbaka för att beskriva hur banden lät och rörde sig på scen."

Ja, det var den grejen. Nu väntar jag på nya Autotrof (säkert superbra) och nya Fördämning (som jag inte riktigt vet varför jag fortfarande bryr mig om. Eller ja, jag kanske recenseras i nya numret, så det är väl det som lockar.)

Sv: Aktuella fanzines

Ok, nu finns nya Steso Songs-fanzinet att bestäla, 40 kr + frakt. Maila:

karolinastenstrom@gmail.com

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Aktuella fanzines

B-pappa skrev:

Ok, nu finns nya Steso Songs-fanzinet att bestäla, 40 kr + frakt. Maila:

karolinastenstrom@gmail.com

Vad är det för typ av fanzin? Vill bara ha lite mer kött på benen!

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Aktuella fanzines

Lappia skrev:
B-pappa skrev:

Ok, nu finns nya Steso Songs-fanzinet att bestäla, 40 kr + frakt. Maila:

karolinastenstrom@gmail.com

Vad är det för typ av fanzin? Vill bara ha lite mer kött på benen!

Enligt en säker källa innehåller den: "två noveller i repris från Det Grymma Svärdet plus lite gammal skunkdagbok, nya bilder och lite nya texter."

Sv: Aktuella fanzines

Tack! Jag ska bli bättre på å addera info. Men ibland vettni är mina "windows" och "browsers" i en enda röra. O-o

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Aktuella fanzines

larsesq skrev:
Lappia skrev:
B-pappa skrev:

Ok, nu finns nya Steso Songs-fanzinet att bestäla, 40 kr + frakt. Maila:

karolinastenstrom@gmail.com

Vad är det för typ av fanzin? Vill bara ha lite mer kött på benen!

Enligt en säker källa innehåller den: "två noveller i repris från Det Grymma Svärdet plus lite gammal skunkdagbok, nya bilder och lite nya texter."

Okej, skunkdagbok lät roligt. Ska ta hem det.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Aktuella fanzines

Nya NBBBB-bladet är klart. Jag hjälpte att kopiera upp en liten upplaga och posta det till dess rättsmätige ägare. Har kvar om nån vill ha ett ex av mig!

Sv: Aktuella fanzines

Dra på trissor.....!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Aktuella fanzines

Tommy skrev:

Nya NBBBB-bladet är klart. Jag hjälpte att kopiera upp en liten upplaga och posta det till dess rättsmätige ägare. Har kvar om nån vill ha ett ex av mig!

Kul att du fått det hedersuppdraget, Tommy! Vill gärna ha ett ex. Kanske kan hämta upp det nån gång snart.

Sv: Aktuella fanzines

Ja det ordnar vi!:-)

Sv: Aktuella fanzines

Mycket nytt i läshögen nu där hemma NBBB-bladet, autotrof, intryck2000 nr3 och Steso Songs. Justja, måste betala för Levande Begravd också! Varit en fin fanzinvinter.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Aktuella fanzines

Tjo! Fått tillåtelse att lägga ut mailen här till Flickrummet fanzine, så här kommer den. Maila och beställ, fina grejer!

flickrumm1@gmail.com

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Aktuella fanzines

Vad är det för fanzine?:-o

Sv: Aktuella fanzines

Ah just det. Citat från dom:

363 dagar om året sitter vi hemma på våra flickrum och klipper och klistrar till Randiga Rut. De resterande två lever vi fullt ut. Om ni lägger ner Musikens Makt tar allt slut.

Flickrummet är ett fanzine skapat av Lillasystrar i Luleå. Första numret är tillägnat Musikens Makt. Välkommen till vårat fanzinerelease!!!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Aktuella fanzines

Vad kul! Klart man beställer då smile)
Och roligt att de klistrar till Randiga Rut, det är ju ett ganska trevligt band emellanåt

Sv: Aktuella fanzines

Nytt nummer av Video Ferox ute. Återkommer med kontaktuppgifter.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."