1

Tråd: Ryska fanzines sökes

Hej!

Jag har varit sugen på att få tag på ryska fanzines! Äre nån som vet om nån fanzinist eller ett fanzine-gäng? De är då framför allt fanzines som är på ryska som är intressant men fanzines från ryssland på engelska är väl också intressant.

Jag gillar punkares och konstnärers livsstilfanzines med mycke bilder. Men jag har som mål att köpa ett ryskt fanzine detta år (jupp ja ä sent ute) så jag är inte kräsen alls!

Tacksam för förslag. Ha de bäst!

Sv: Ryska fanzines sökes

En halvlongshot eller kanske ändå inte är nog att du kan höra av dig till Brands redaktion, eftersom ju några där verkar ha kontakter i Ryssland (det var ett reportage i något nummer av brand för inte allt för länge sedan), med någon syskontidning till brand där, glömt vad den heter (Moloko plus + eller nåt?). Så torde de kunna förmedla nån kontakt eller kolla efter lite? Hälsa från svenskafanzin.se :-)

https://tidningenbrand.se/om/

Sv: Ryska fanzines sökes

Jag kollade lite på detta för något år sedan eller två utan att riktigt komma till skott. Såg nu att en del länkar jag tittade på då inte funkar längre… Men här är två sidor, med lite inskannat bl a:
http://www.unknownperson.ru (om du klickar dig runt finns ett onlinearkiv)
https://zhyr.su
(Och så ett kanske dumt och uppenbart tips, men ryska wikipediasidan för ”Fanzine” (Фэнзин) har en del bra länkar också…)

Sv: Ryska fanzines sökes

Har en bekant från Moskva som pysslar mycket med mail art. Kan tänka mig att han kanske känner till olika ryska zine. Här är länk till hans Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000582036830

You can hide the useless filth, they say it's alright
It's the last days of man on Earth

Sv: Ryska fanzines sökes

Tack så mycke för alla tips hörni! unknownperson.ru var ju en riktigt bra sida!!! ryska wikipediasidan för zines var ett bra tips de med!! Då finns de ju lite trådar jag kan dra i smile