1,151

Sv: Mårundan

Postnord bara fortsätter briljera:

" Just nu håller Post- och telestyrelsen (PTS) på att ta fram ett nytt regelverk för postutdelning. Ett av förslagen innebär att Postnord får rätt att anvisa en plats för att samla ihop flera postlådor på samma ställe.

Platsen för utdelning får ligga högst 200 m från bostaden. De som nu har en egen postlåda eller eget brevinkast kan alltså behöva gå till en lådsamling om det är villakvarter eller boxar om man bor i lägenhet.

Processen är fortfarande i ett tidigt skede och PTS räknar med att förslagen kan träda i kraft 2023. "

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: Mårundan

Bra sätt att spara pengar Postnord. Alltid konstigt hur vi hade råd med post förut. Eller sjukvård. Det är hasch i pyttepannan!

Klart det blir mindre post nu men tjänar de inte bra på alla paket?

You can hide the useless filth, they say it's alright
It's the last days of man on Earth

1,153

Sv: Mårundan

Ja, med tanke på att vi aldrig haft så mycket stålar i det här jävla landet som vi har nu "ladorna är fulla!" och så vidare.

De tjänar ju bara pengar på paketen såklart, antalet vanliga brev minskar, men det förklarar inte varför man måste höja portot eftersom ökad e-handel snarare ökar intäkterna mer för postnord än innan. Tänk om vi slutade skicka brev och bara handlade i fysiska affärer, då hade det varit svårare att motivera varför posten ska delas ut fem dagar i veckan istället för typ två, men med alla paket som lämnas vid hus, alla avi:er (postnord gör ju fysiska avier om det är ett vanligt blått postnordpaket som inte går att trycka in i brevinkastet) så finns det ju verkligen att göra. Det är bara sånt scam att de inte har pengar. Eller tillräckligt med jobb.

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: Mårundan

Mycket av de ekonomiska problemen beror väl på hopslagningen med det danska postväsendet vad jag förstår, där politiska beslut om digitalisering lett till att posten tappat massor i intäkter? Bra beslut av svenska Posten, att gå ihop med ett annat lands post som blöder miljarder.

You can hide the useless filth, they say it's alright
It's the last days of man on Earth

1,155

Sv: Mårundan

Jag mår också dåligt att nazistjävlarna på postnord har hittat på en massa jävla otyg!

█▄█ █ █▀█ █▄█ █▀█ █▀█
█▀█ █ █▀▀ █▀█ █▄█ █▀▀

1,156

Sv: Mårundan

Nu är det midsommar snart. Ska ni göra något roligt?
Jag ska ligga och svettas på soffan framför Arkiv X eller liknande. Har faktiskt köpt en burk löksill som jag ska äta med potatis och gräddfil. Mat som verkligen går att leva på smile

Från imorgon är jag med i Arbetaren hela sommaren med en ny serie för den som är intresserad!

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: Mårundan

Ja jäklar vad tiden går. Förra midsommar var faktiskt trevligt men i år blire väl inget särskilt, nån tur till föräldrarna kanske. Lite matt idag pga tog vaccindos 1 igår, tror det är den jag känner av. Låter som en klart godkänd plan, Tommy. Härligt.

Kul, då får man läsa den serien dårå när den kommer!

Hoppas alla får en lugn och skön helg, utan drama och utan stress.

1,158

Sv: Mårundan

Tog också dos 1 nyss. Också lite matt men är sjukt imponerad av mig själv. Ska cykla till några konstnärer jag inte känner och hoppas på dopp i havet innan det. Försöker ta det så lungt som möjligt innan. Igår dumpstade jag mängder med bra mat och fick VG på första delen av sommarkursen jag läser.

█▄█ █ █▀█ █▄█ █▀█ █▀█
█▀█ █ █▀▀ █▀█ █▄█ █▀▀

Sv: Mårundan

Ja nu är vi väl återhämtade, maggan. Hade lugnt midsommar utan krusiduller, gick långpromenad och gick in nya stövlar, tänkte ut och gå en del i sommar, bejaka mitt eremitliv. Sista jävla jobbveckan nu, puuuh vad det är tungt. Men det ska gå, allt går. Sen hoppas jag ligga lågt ett tag och vila men nåt ska man väl hitta på i sommar. Har proejkt så det räcker å blir över hela sommaren, i varenda vrå i hemmet finns det nåt att försvinna in i, sortera och göra något kring. Haft lite halvt sabbatsår kring handarbete eller vad man ska kalla det, låter det byggas upp eller försvinna inom en. Så får man se vad det blir framöver.

1,160

Sv: Mårundan

Ah, fas 4 inledd i Stockholm. Bokade tid och ska få sprutan den 8:e. Jag var nog väldigt snabb för det var varken kö eller svårt att få tid. Jag ville gärna ha på sjukhuset jag bor ett par hundra meter ifrån men där var det tvärslut. Dom kanske har begränsat med platser, vem vet.

Såg att man kunde välja att vaccinera sig på Torvalla i Haninge, den platsen är verkligen fantastisk. Som ung var man livrädd för att man hatade idrott och inte kunde simma (så en skitstor simhall och ett träningsläger-size var ju obehagligt att ens känna till) Men när jag varit där i vuxen ålder så har jag bara blivit glad och nostalgisk:

1. Bajen tränar på Torvalla så det är ju ganska mkt aktivitet.
2. Mängder av ungdomar och barn har alla möjliga sorters verksamhet där, året om, så det är alltid gott om folk och alla är glada.
3. Badhallen har en svinbra fräsch bastu, eller den hade det för typ tio år sen.. men det är ju Haninge så den lär ju inte ha blivit sämre. Haninge har byggt massa nya lägenhetshus i "Modern stil" mitt i centrum, vilket är en fucking katastrof överallt annars - men av någon anledning fungerar det bra i Handen. Det smälter in på ett ganska bra sätt. Är det vattnet eller att kommunen bara är lite godare och sundare än resten av Stockholm?
4. Torvalla Ishall, oh boy brings back memories till min extremt korta hockeykarriär. Idag kan jag inte ens stå på ett par skridskor. Men jag kommer aldrig glömma den fuktiga kylan, att man fick blåbärssoppa för att hålla värmen och alla gånger man suttit där med morsan/farsan och när man varit där med skolan. Jävlar ja.

Iallafall - där kunde man tydligen vaccinera sig, det borde jag ha gjort men det är en sån jävla omväg. Dels ska man åka till grannkommunen och sen ligger det ju centralt förvisso men inte direkt runt hörnet. Man får gå en bit till mitt gamla gymnasium och sen bakom det ligger det. Var så längesen jag rörde mig i dessa delar av Haninge så jag vågar inte utgå från att bussarna går som de gjorde då.

Handen är f.ö en väldigt vacker plats, för er som inte varit där. Mycket låghus, 50tal, stark småstadskänsla, lugnt, väldigt grönt och nära till allt. Centrumet har blivit sämre men håller fortfarande bra nivå för att vara en förortsgalleria. Två otroligt vackra sjöar full med fisk och bra grillplatser och så mycket orörd natur. Inte urskog, men gammal skog iallafall!

Sa jag att jag tänkte flytta tillbaka nångång i mitt liv? Oh ja. Det är inte ett kanske. Det är ett Måste.

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: Mårundan

Fin rapport, Tommy. Visst ligger Gula Villan i Handen? Inte varit där sen.... var det 2017? Var väl då jag var med på SPX eller vad det heter, sen var det ju Clueless Punks på Gula Villan. Ojoj vilken helg. Puffy var med. Men sensommar 2015 så var det Hanna Hirsch på Gula Villan ojoj vilken kväll, både sorg och glädje.

Finns Gula Villan kvar, vet du, Tommy? Har för mig de hade nån insamling för nåt år sen eller så?

1,162

Sv: Mårundan

Gula villan finns kvar! De uppdaterade lite på Facebook för några dagar sen, och det verkar som att de skall försöka köra lite spelningar i sommar. Kul! Jag har inte heller varit där på ... oj, tänkte först att det var fem år, men det är nog snarare tio år eller så. Sjukt.

Sv: Mårundan

Ok, tack för info! Fint.

1,164

Sv: Mårundan

Jajamen! Det är verkligen en fin plats. De bästa spelningsminnena jag har i mitt liv är därifrån, om de inte varit på 44an smile Förr om åren bakade ju Tompa bullar även där (Tompa Eken bor ju i Haninge f.ö, BARA DEN SAKEN?!) och den villan är faaan så underbar. Ovanvåningen där har det ju rökts och druckits och hafts viktiga samtal så många gånger, backstage när man hängt med kompisar som ska spela, själva scenen, baren, soffan i hörnet som är så nedsutten att det är ett under att den håller ihop. Ja, gula villan är en plats som jag aldrig hoppas ska lägga ner.
När jag väl flyttar tillbaka ska jag engagera mig i det, omedelbart. Har varit en dröm länge. Jag minns när Folkpartiet Liberasisterna skulle riva hela folkparken inkl gula villan, då var vi ju engagerade i att stoppa det tillsammans med Haninges kulturliv, ORMteatern som ligger vid Rudan är också en helt underbar plats. En jättefin teater i en röd lada typ. Man kan inte tro att sånt här finns i Stockholm.
Iallafall, vårt lokala Folkparti är värt att berätta lite anekdoter om, för den som vill höra:

Folkpartiets starke man Tommy Lundin var dels en rätt kladdig farbror och väldigt slarvig och internt kritiserad runtom i partiet för att han körde på i Haninge, inte körde med helt öppna kort eller spelade schysst. Tänk er en snällare variant av I mörkets hjärta och att den här galna generalen kurtz är Tommy Lundin. Tommy iaf hade alkoholproblem och blev ofta för full och det spårade ur. Han lovade politisk timeout om han var full igen. Ett tag senare så hittar en städare honom full och naken i kommunhuset:
https://www.expressen.se/nyheter/kommun … -kontoret/

"Tommy Lundin tog i slutet av förra året time-out, efter att han varit berusad på jobbet. Den gången gav partiet honom en chans till.

FP-politikern inledde en behandling mot sitt missbruk och återvände så småningom till jobbet.
Men i går morse hittades han på sitt kontor av en fastighetsskötare.

Tog in på hotell
- De hittade kommunalrådet Lundin kraftigt berusad och naken på sitt rum, säger Mikael Trolin, ordförande för Folkpartiet i Haninge.
Tommy Lundins fru kom till platsen och gjorde där bedömningen att han skulle föras till sjukhus. Men Handens sjukhus ville inte ta emot honom. I stället försvann FP-politikern från platsen.
Senare på kvällen hittades han på ett hotell i Haninge."

Han tog livet av sig ett å ett halvt år senare, eller om det var så att han avled till följd av sin alkolism. Jag minns faktiskt inte. Hans änka var (är?) aktiv i Moderaterna i Haninge och kämpar med näbbar och klor för att få privatisera allmännyttan i Jordbro och ombilda. En klassisk moderat, 100% osympatisk häxa m.a.o.

Folkpartiet i Haninges andra stjärna: Mikael Trolin, som varit med i varje parti i kommunen och dragit kaos och helvete omkring sig, var med på valsedlarna 2006 om jag inte minns fel. Han kallar sig för Prinsen och är känd i kommunen för att han lurade av ABF pengar för att få spela in en skiva, IOGT-NTO betalade honom för den "smakfulla" hiten "Man kan ragga brudar utan sprit". När han var aktiv i Miljöpartiet i kommunen så blev det lite skandal kring att MP slängde ut honom från ett möte, han försökte trycka sig in och han fick den dräpande dissen "Du är en misslyckad politiker, en misslyckad artist och en misslyckad lärarvikarie". Detta citat hängde med ett tag.  Han lämnade FP när Björklund ville göra SS av partiet och numera medlem i Centerpartiet... tror jag. Det här är ju några år sen. Han har en wikipediasida som summerar hans gärning: https://sv.wikipedia.org/wiki/Mikael_Trolin

Sist men inte minst har vi dåren Peter Dunder (han heter så) samma kille som ville riva folkparken och bygga en jävla BRO över rudan. Problemet är att på ena sidan är det orörd skyddad skog och på andra sidan går pendeltåget. Hur ska bron dras? Vad ska finnas på andra sidan? Varför inte gå runt på 10 minuter? Det blev ingenting med bron även om processen var rätt långtgåenden. Tror faktiskt att RS (rättvisepartiet socialisterna) lyckades sänka idén. Peter Dunder blev också rikskänd för en rasistskandal: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stock … for-rasism

"-Han nämnde att jag var osvensk i samtal med andra partikamrater.
När de frågade vad han menade så nämnde han hennes sätt att vara – att hon är stark och kritisk, och hennes sätt att vara som person."

...allas vår Trolin är med på ett hörn även här:

"Men ordföranden i Folkpartiets kommunförening, Mikael Trolin, minns samtalet.
-Vi pratade om hennes kvalifikationer och då menade han att hon diskvalificerade sig för att hon är för osvensk, och raljerade och skrattade om det. "

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: Mårundan

hahaha vilka jävla historier!

1,166

Sv: Mårundan

Ja, det där var sjukaste jävla... Trolin kände jag till från min korta tid i Ungdomens nykterhetsförbund. Fanns folk som sjöng på den på riktigt. Fanns också ett motstånd mot att låten ens fanns typ. IOGT-NTO är så jävla skämmigt hela tiden.

█▄█ █ █▀█ █▄█ █▀█ █▀█
█▀█ █ █▀▀ █▀█ █▄█ █▀▀

1,167

Sv: Mårundan

Trolin är den enda jag sett som fått ha sitt smeknamn på sin valaffisch, jag har något svagt minne av att det stod typ "Rösta på prinsen!" "Kryssa en prins" eller något annat som absolut inte känns seriöst. Det kan vara en efterhandskonstruktion.

Ja, det sämsta med nykterism är ju typ IOGT-NTO. jämfört med UNF där de vettigare finns. Gick ur när jag fick hem för mycket av deras anti-sprututbyte, lämna-knarkarna-på-backen-inställning och sunkig moralism utan koppling till socialt arv, klass och annat.

Förutom den här låten så hade dom ju kampanjen med hur killar resp tjejer blir som dricker. Killar blir arga och våldsamma och tjejer blir kåta och raggar på sina chefer. Nä, det är mycket att jobba med där...

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: Mårundan

Hehe youtubade skiten nu
Fanns tillochmed en live-konsert på nån sjuk firmafest

Och för den som inte kan få nog
"Sunkits Magnus Nilsson fick en pratstund med Mikael "Prinsen" Trolin på klubbens julfest på Södra Teatern i Stockholm. Hur gick det egentligen till när låten "Man kan ragga brudar utan sprit" kom till?"

1,169

Sv: Mårundan

Jag tänker inte ens leta upp låten, värnar ändå lite om min existens/jordelivet i en kropp. Borde sätta triggervarning på skämskuddegrejer som får en att vilja avlida på fläcken.

█▄█ █ █▀█ █▄█ █▀█ █▀█
█▀█ █ █▀▀ █▀█ █▄█ █▀▀

1,170

Sv: Mårundan

Tommy skrev:

Gick ur när jag fick hem för mycket av deras anti-sprututbyte, lämna-knarkarna-på-backen-inställning och sunkig moralism utan koppling till socialt arv, klass och annat.

Såg detta precis. Verkar som att de ändrat inställning om just sprututbyte iaf.

https://www.instagram.com/p/CQ1OR6SJ_KR … =copy_link

█▄█ █ █▀█ █▄█ █▀█ █▀█
█▀█ █ █▀▀ █▀█ █▄█ █▀▀

1,171

Sv: Mårundan

Nämen! Vad fint att se. Det var dagens trevliga nyhet smile

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

1,172

Sv: Mårundan

Nu är det verkligen sommar. Det är knäpptyst på jobbchatten, inga mail kommer och jag har jobbat i snart en timme men inte haft en enda arbetsuppgift. Såhär skulle man alltid ha det.

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

1,173

Sv: Mårundan

Har ni vägarna förbi Nyköping den 25/7 så...

https://nykopingsguiden.se/aktuella-eve … estivalen/

"14.00 – 15.00 Workshop: Gör ett Fanzine!

Fanzine är ett DIY-magasin där du bestämmer allt. Serietecknaren Tommy Sundvall visar enkla trix och hjälper dig att komma igång!"

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: Mårundan

Oj, kul med fanzineworkshop Tommy!
Hur brukar ni göra fanzinen på dina workshops?

Hårresande historier från Haninge! Aldrig varit på Gula Villan men det låter ju mycket fint.

Snart slut på fem veckors semester här. Varit jätteskönt men inte hänt mycket. Karantänen råder än. Första veckan mådde jag skit med ångest och massa diskussioner hemma.
Sen blev det bättre och blev utflykter till småbyar utanför Älvsbyn och Boden. Massa bad. Gjort lite lite på huset nu sista veckan och travat fem kubik ved. Allt är halvfärdigt och halvmålat.

You can hide the useless filth, they say it's alright
It's the last days of man on Earth

Sv: Mårundan

Fränt med zineworkshopen. Många som pratar om Nyköping nu. En jag bor med var där för någon helg sen och drejade. Är det så spännande i Nyköping? Nån gång kanske jag dyker upp där och nosar runt. Gillar att ta dagsturer. Om jag inte kommer in på skola (får besked imorgon), så kommer jag nog satsa hårdare på att ta minst en dagsutflykt/månad resten av året.

Vaktat massa katt. Pratar knappt med människor längre. Uttrycker mig mest i jamande och purranden. Annars är det som vanligt. Sommaren är varm och lätt sämsta årstiden. Listan: 1. Vår 2. Höst 3. Vinter 4. Sommar. Alltid hatat sommar och alltid hatat att ha kul.