Sv: Mårundan

Aaaah, komma hem från jobbet och mötas av de tre senaste numren av Turist i Tillvaron i brevlådan. Mycket fint, nu kokat kaffe, lägga sig i kökssoffan och varva ner med lite fanzine-time. Trevligt, trevligt.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

802 Senaste redigerad av B-pappa (2017-07-19 19:45:20)

Sv: Mårundan

DÄR kom deppsläppet. Puh. Nu om en del energi tillbaks, välbehövligt. Har så inni bomben mkt film att se att jag nog inte ska bre ut mig här utan skrida till verket och titta. Hoppas alla har en händelselös och typiskt ångestladdad & frustrerad svensk sommar hehe nä skojja bara, hoppas alla mår bra och så. Skönt med lite datapaus ändå, är inte så e-mailkompatibel just nu asså. Tjena!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

803 Senaste redigerad av larsesq (2017-07-24 19:52:43)

Sv: Mårundan

Var på skogspromenad idag. Eller skogspromenader i denna storstad är ju nästan ett skämt. Jag är nästa aldrig mer än en kvart ifrån nåt slags hus, trafiken eller asfaltsväg. Jag är van vid att gå in i skogen och tröska över rösen och tät, tät skog. Storstadsskog är inte för såna råbarkade skogsmachomän som undertecknade. Såg ytterligare ett tältläger, träffade några grabbar som rökte på vid en stor sten (det stack i näsan av den söta doften av deras jazztobak när jag gick förbi stenen) och i ett dike låg en ekorre. Den hade ögonen stängda och såg ut att vara så fridfull. När jag efter tre sekunder (eller så) fattade att den var död, ryggade jag tillbaka och la handen för munnen. Tänkte "Herre gud, stackaren!" och kände nästan för att gråta. Senare fann jag en lite halvt rostig sax. Så både helvete och himmel och pannkaka idag.

Sv: Mårundan

Ähh, det där stämmer ju bara om man bor nära tullarna eller längs tunnelbanan. Där finns ingen skog mer än några sympatiträd för medelklassen. Du ska se skogarna längs pendeln, typ den här bad boyen som finns i mina uppväxthoods:
http://www.tyresta.se/

Det är fan skog så det heter duga! Och bara en tjugo minuter från där du bor tror jag:-)

Jag har åkt moped idag, åkte till macken (som har öppet dygnet runt...!) å köpte 2taktsolja. Kände mig som en cooling eller en 14åring. Oklart vad. Kvinnan i kassan var impad över min moped och tyckte det var helt rätt att åka på en sån istället för att åka med SL. Det kändes bra. Min el moppo (eller il ciclomotore) startar på första försöket, brummar snällt och kommer ta mig på såna äventyr. Mig å alla som vill haka med såklart. Jag och Michelinmannen pratade om att åka och tälta, morsan har ett tvåmanstält som är kompakt as hell å ryms i en ryggsäck. En sån å varsin sovsäck så är man fan hemma sen.
Är än så länge nöjd med min semester. Känner mig som en riktig försäljare som sålt typ 10 ex av det grymma svärdet. Nu har jag fått ett fint paket av Hunden också med fler ex av NAT#2 så det ska ju också krängas järnet.
Men det ska jag göra imorgon... för nu ska jag sova *<:-)

Sv: Mårundan

Har varit sjuk och febrig nu i en vecka, det är inte så jävla farligt liksom, förkylning är ju typ den mesigaste sjukdomen på nivå med att få en liten sticka i fingret typ. Men den har varit ihärdig som satan, bara rann ur näsan för nån dag sen och snöt upp 2,5 st toarullar. Var i o för sig lambi (tur för min ansiktshud) så om man räknar i vanligt toapappersmått skulle det säkert vara 1,75 st rullar istället. Men åh vad skönt det har varit för mig att vara febrig och uttråkad och sängliggande hemma ändå för jag har liksom inte kunnat göra massa saker och känner mig utvilad på riktigt för första gången på typ ett år?? Vad är detta? Rekommenderar att bli förkyld ändå, 4/5 i avslappning men 2/5 i trevlighet. Snart hälsar larsesq på oss här i flempan! Hoppas ni har fina helger allihopa, eller har haft, idag är det ju söndag och veckans näst sämsta dag efter måndag.

Sv: Mårundan

Relaterar, Michelinmannen! Vilken VILA. Sovit typ 12 timmar inatt och det kändes helt rätt. Var som influensan i vintras, mått mycket bättre sen dess i kroppen. Men krya lugnt nu.  Blir skönt med lite augusti och lugna hemmakvällar nu. Håller på gräver mig genom mitt filmberg, ser på många bra filmer (äntligen). Dricker te och tar det piano. Ja tack Hunden för alla tidningar du skickade, här ska det krängas (framöver). Men om nån vet nån som vill ha NAT2, hojta till mig så fixar jag.

Ha det gott!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Mårundan

Härligt att vila ut. Detta med att ta korta tupplurar på dan är underbart. Om jag inte är med folk eller på annat sätt upptagen brukar jag ta en kvart eller så, runt kl.14-15 och snusa lite. Skönt och välgörande. Tupplur, bästa grejen. Sov rätt dåligt inatt också. Bör nog dra ner på kaffeintaget. Var helt svettig och darrig och knasig i mage, huvud och kropp. Fixade, sent omsider, nyckel till grovsoprummet. Fann en skivback. Ja! Vilken lycka. Fanns också en madrass. Nån i Stockholmsområdet som vill ha en madrass?

Sv: Mårundan

Nu hoppas man på en massa bra filmresencioner från dig b-pappa, längtar efter ditt fanzin. Skönt att du tar det lugnt. Har haft feber i en o en halv vecka nu, känner mig som en gammal tant. Enorm ansträngning att typ gå till bussen. Åkte till läkaren idag för att få tillbaka provsvar, men alla hade semester på det dära labbet så dom hade inte gjort nåt med det. resa fram o tillbaka tog en timme men det var inte så farligt. Hade sällskap av en vän, jag köpte två sparkgrisar på myrorna och min kompis en limp bizkit tröja hon ska på kängpunkspelning idag på 44an. Slapp betala 350 kroner och dom kommer ringa mig med besked istället så det är ju skönt.

Älskar med att tupplura, så skönt att sova. Min bästa grej! Roligt med skivback larsesq, har du hittat nåt kul? Du borde lyssna igenom alla och recensera! Akta så det inte är vägglöss i madrassen bara, den som haffar. En stor mardröm ja.

Nu ser jag och tompa på heja björn, vi har läst klart bromanders nya för varandra. Högläst. Bra grej att göra när man är sjuk. Imorrn ska jag släpa mig till uppsala och blendakollet för möte och umgänge, skönt att blanda nytta med nöje sådär.

809 Senaste redigerad av B-pappa (2017-08-04 19:09:05)

Sv: Mårundan

Kaffe är FARLIGT. Ja "hehe" vi får se när fanzinet kommer "hehe". Mycket sortering och fix denna vecka, dimper väl in runt 100+ filmer denna och nästa vecka i brevlådan så tar en del tid att organisera upp dom och registrera dom, HAHAHA fy fan vilket liv jag lever, himmel eller helvete? Bådeoch, jag njuter av både paradis och skärseld! TACK hörni för återleveransen av filmerna ni lånade, kul att låna ut lite. Men fy alltså vad länge feber och så, pärs! Det blir bra det där ska du se! Bara att vänta på besked nu.

Drar här en snabb buskis för att lätta upp lite: Ville för ganska längesen ha ett klamydia-provsvar och det var beyond uppenbart att jag hade mycket, mycket kraftig infektion åsså ringer jag dit och får snacka med en lite disträ läkare (eller vad det heter) som ba "näää svaret visar att du är fullt friskt, ingen infektion alls" och jag ba "pffft vafan säger du!!" Sen några snopna, smärtsamma minuter senare (skulle jag få gå ett helt liv med ruttnande könsorgan?) ringer samme person upp och drar nån extremt märklig historia om en förväxling eller dylikt och nåt om nån som var ny på jobbet eller nån som gått hem tidigare osv och det visar sig såklart att provsvaret visade det jag redan visste och medicinen blev min och allt slutade bra. Men det var rejält svettigt där ett tag. Lärdom för mig: Ta det lugnt. Jo det gick bra för den andra personen också, denna fick också sin medicin.

Ha det gott i Uppsala! Hälsa Maja, Emma & Kalle (om du träffar på dom).

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Mårundan

Har börjat titta om skärgårdsdoktorn igen. Ahhh dessa minnen. Minns ni när Samuel Fröler var sveriges sexigaste man? Det var väl pga skärgårdsdoktorn? Visst är han stilig. Han liknar en arbetskamrat till mig dessutom. Har skrivit massor idag också och sovit mitt på dagen. Det har jag inte gjort på jag vet inte hur många år. Börjar kanske bli lite semestervan nu.

Har ju varit sjuk den senaste tiden och mest legat inomhus och gjort ganska lite. Det är väldigt grymt av en enda anledning att vara sjuk på semestern: Har man ingenting planerat så gör det ingenting om man mer eller mindre MÅSTE ligga och vila. Jag har t.ex inte joggat på aslänge, stressat runt på olika grejer utan bara sovit, vilat, vilat mer, sovit mer, vilat lite mer och så vidare. Det finns verkligen inget stopp för hur skönt det är att vara sjuk på semestern. OK. Det där tror jag ju inte ens själv på fullt ut....

Sv: Mårundan

Har varit väldigt stilla här inne de senaste veckorna, vad händer i era liv kamrater?

Skärgårdsdoktorn, ja det är 90-tals nostalgi. Jag och min syrra brukade titta. Minns ett avsnitt när ebba tog med läkarsprit och hällde i bålen på någon fyllefest och det blev kaos. Hon hade också någon kompis som var en "dålig influens" som drog med henne på massa bus. Minns också ett avsnitt med en karl som lidit skeppsbrott på typ en stor sten mitt ute i skärgården. Drack sitt piss. Väldigt GG Allin.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Mårundan

Ja! Hennes polare hette Maddo och de tittade på porr ihop berättar hon för pappa Fröler i ett avsnitt :-) Minns också avsnittet med bålen, var det inte nån som höll på drunkna i det avsnittet? Typ trillade av en brygga? Tonåringar som super med massa vatten omkring sig känns ju som en genuint dålig jävla idé.

Sv: Mårundan

Idag ska jag byta pedaler på mopeden! Sen ska jag beställa nya delar på the internet. Den ser helt ny ut nu:-D

kolla bifogad fil! slipat ner med sandpapper, hammarlackat, nya dekaler på sidkåporna:-)

Post's attachments

20819423_10155717426912171_4913157875613228472_o.jpg 261.17 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

814 Senaste redigerad av larsesq (2017-08-27 14:15:38)

Sv: Mårundan

Var på marknaden i Hultsfred i går. Eftersom det har skrivits om den förut här på forumet kommer här min officiella rapport, direkt från min dagbok:
"Marknaden var rätt skoj. 2015 kändes den som håll på att gå mot sin död. Lite halvt om halvt på dekis-känsla. Men 2017 var det frisk folkfest-känsla. En slöjddel och Hultsfreds amatörfotografer ställde ut sina foton. Kanske inte nåt revolutionerade (men brukar det vara det på fotoutställningar eller utställningar, Lars Nilsson?/larseq anm.). Mycket natursköna bilder, fjärilar, skogar. Lite hus och stadsmiljöer. "Crusing i Vetlanda". Men två fina porträtt på äldre. Kändes varma och fina. Fick karameller av morsan. Hittade en kattextremist-pin. Åt smålandsrulle. Gott.

I gräset satt en ung kvinna och sålde sina kitschiga målningar (en unge som gick förbi: "Vad snygga de är". Farsan som fortfarande var inom hörhåll för konstnären sa: "Jag tyckte de inte var snygga alls." Mister takt-och-ton i alla lägen. Jag förklarade hur detta med skönhet är i betraktarens öga. Han måste inte hela tiden säga sin mening. Har du inget snällt att säga, kan du ibland bara vara tyst. "Men tyckte du de var snygga då?" frågade han. "Näe...", sa jag/larsesq).

Många hundar och mycket folk. Lilla pudeln Kakan som har en oförstående matte. Kakan har mask i magen och kanar med röven mot marken. En blandning mellan terrier/tax. Många hundar. Blev glad.

Drack kaffe i Virserum. Nån gubbe hade ett fik där. Han spelade Scorpions jättehögt! Fick ha en hel del socker för hemskt vad han hällt på kaffepulver/bönor. Några härliga killar kom åkande med sin båt. De hade skrivit "Hookers" på den. Horbåten. Coolt...

I Hultsfred har de byggt villor/lägenheter mot sjön. Dyra inglasade historier. Men centrum var en spökstad. Ödsligt och tomt och sorgligt. Som att se en älskad vän få cancer och titta in i dess ögon och förstå att det är sista sucken snart och ni är väl inte alls särskilt nära längre. Ni känner knappt varandra längre och det är nästan som en sorts främling, men ändå inte. Ni pratar bara i termer som "Minns du Dog Eat Dog?" eller när jag köpte Krymplings-CD:n eller moshpiten vid Sick of it All eller när jag låg sjuk under ett bord eller när vi lånade en husvagn och jag fann porr i ett skåp och kände skam. Som om det var min porr. Jag slängde det i en sopkorg (sen följer en länge episod där jag diskuterar med mig själv när jag förlorade min "porrupphittaroskuld" och försöker tuta i mig själv att det var när jag var 14 år och i Hultsfred, men så är inte alls fallet. Jag fann porr tidigare, typ runt sju-åtta års ålder. Så jag skippar den obehagliga trippen längs minnenas allé, okej? Okej. Tack.)

Men ja, nu är det hur som helst dött och sorgligt och du måste åka till Virserum för att få en kopp kaffe och där kan jag också köpa Princess Power (majspuffar med pizzasmak) och baklava. Gott. En bra dag.

Jag såg på "Cobra Woman" på kvällen. Jösses, vad den körde på hora/madonna-grejen. Och sen var den ju rasistisk som sju också. Men om jag kisade och kopplade bort den delen av min hjärna, kunde se vissa bra saker med den också: nån sorts konstig kritik mot nazismen. Kobrareligion i filmen har likheter med nazism (filmen spelades in 1943). Och snygg var den. Snygga kläder och miljöer. Kort var den också."

Sv: Mårundan

Vilken fin beskrivning av marknaden. Jag ska oxo se Cobra woman, om jag inte redan gjort.

Jag har medvetet legat lite lågt och lagt tid på annat, mer IRL-grejjer, även om jag sitter och smyger lite här o var. Kör ganska vita knogar nu, det är bäst så. Lyssnar på Brian Eno - Babys on fire på repeat. Cyklade till och från jobbet idag, på med störtkrukan, fram med mountainbiken och ut på grusvägarna. Bondeidyll, slaggstensberg, kvarnar, nedlagda bruk och hyttor och hela köret, soldattorp från 1600-tal, kossor, lurviga larver som kryper här och var. Suttit och tjötat med mina föräldrar i deras kök och pratat om allt knas grannarna har hittat på. Fikat. På jobbet var det en enorm mix av olika människor, en ordentlig balansgång. Solen håller på gå ner över stuglandet här och dammet efter sommargästerna har lagt sig, skogsbrynen färgas gråa när jag ensam cyklar hem vid skymningen över åsen och hör bara ekrarna spinna och hur jag andas högt. Man passerar genom de olika tidszonerna, tomma 60-talshus med raserade kreaturslador till pråliga nybyggen med barnfamiljer. Oj fan nu lär jag duscha, ska upp 06 och på bussarna. Ha d vajjert på er, hörs!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Mårundan

"TEARS ARE ROUND, THE SEA IS DEEP; ROLL THEM OVERBOARD AND SLEEP."

– W.H. Auden

Sv: Mårundan

Hujja, haft riktigt jobbiga två veckor. Blev hotad av nassar här hemma och varit tvungen att fly till Lule. Mest för att slippa ångesten/oro över att vara ensam hemma och att de ska räkna ut var jag bor. Men nu är jag tillbaka hemma i alla fall. Känns bättre och ångesten har släppt lite grann medan jag varit borta. Men så jävla jobbigt, de misshandlade en kamrat här tidigare i sommar och är jävligt paranoid att de ska söka upp mig. Nå men var tvungen att åka hem för idag åker vi på mini-turné med Communist Youth League i Finland och Luleå! Kommer bli roligt, blir en kort turnédagbok till Nya Arbetstidningen # 3 tänker jag mig. Allt väl!

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

818 Senaste redigerad av larsesq (2017-09-06 12:43:20)

Sv: Mårundan

Läskigt med nazisterna, Lappia. Hoppas de blir vingklippta och försvinner från ditt och allas andras liv. Hur ser det med ut med nazisterna uppe i norr? Hörde nåt om nån nazist som satt i kommunfullmäktige i Boden. Läskig utveckling.

Härligt med turné i alla fall. Att få spela i Finland. Nu blev jag avundsjuk. Men får väl trösta mig åt att jag kan gotta mig åt en turnédagbok.

Med mig är det okej. Behöver städa och ska flytta snart och besöka Malmö. Mycket flängande hit och dit första halvan av september för lilla Larsponken. Men det är bara kuuuuuuul.

Sv: Mårundan

Åh nej Lappia! Hemskt, fy fan, men bra att du kunde ta dig iväg. Är det nåt du behöver, info, pengar eller boende är det bara att hojta. Du är välkommen till min bunker närsom, det vet du, har extra fällsäng. Du får gratis boende och mat, såklart. Jag vet hur det är. Bra tajmat med turnén nu då. Turnedagbok låter 5/5. Ta hand om dig, hörs!

Bra larsesq och tack igen för hejdundrande kul post, snyggt med lite "mailart" också, väl valda ord. Fick filmer och musik, lite Åsa-Nisse (som jag inte sett) och Cobra woman m m. Du har post att vänta framöver, men vi ska ju stämma av med adress snart och så. En sak i taget.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Mårundan

Finns safespot på västkusten också Lappia.

Sv: Mårundan

och du är givetvis alltid välkommen till sthlm. kom ihåg att de älskar när folk är rädda. och rädd blir man när man blir hotad. men det får ju aldrig bli situationer där nazisterna är dom som har övertaget. en dag ska vi hänga dem allihopa:-)

Sv: Mårundan

Jajamensan. Idag, uppåt 200 kostymnissar i FOLKETS HUS. Dom är högljudda, tar plats och är allmänna "kingar". Lite svårt att ta sig in i restaurangen pga folkströmmen, så vi vanliga människor står lite på sidan av. Nån säger plötsligt:

"Halåm ingä jobb å va på ellä?"

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

823 Senaste redigerad av Keldjuret (2017-10-18 12:45:43)

Sv: Mårundan

Röv med nassarna Lappia. Jag har varit i Aten där nazisternas aktiviteter minskat något de senaste åren vilket ju är trevligt, själva organisationen Gyllene gryning står inför rätta, och även om rättsprocessen är segdragen var den allmänna uppfattningen bland de jag frågade att svinen skulle fällas. Bevisen för höjdarnas kännedom om t.ex. mordet på Pavlos Fyssas är starka.

Men det var inte det jag skulle skriva om. När jag var i Aten fick jag nys om att det skulle hållas fanzine-mässa. I en dryg timme strövade jag omkring i nån sorts industriområde innan jag kom fram till en konsthögskola där ett 20-tal utställare krängde blaskor. Till skillnad från small press expo i Stockholm verkade alla utställare vara rotade i någon slags diy-kultur. Mycket konstzines som inte verkade så intressanta fanns där. Textzinesen verkade bäst, men de var såklart på grekiska så jag fick nöja mig med att konstatera att de gav ett gott intryck. Jag köpte två seriezines, eftersom det var vad jag kunde hitta på engelska. Ett var ganska bra, handlade om frukostvanor och häxkonst i korta serier med ett humoristiskt syfte men utan några uppenbara poänger. Det andra bestod av lösryckta citat ur hardcore-låtar, bildsatta med en smile-symbol och olika mönster. Oförståeligt men upphovsmannen var trevlig och bjöd med mig på spelning under kvällen så jag betraktar det som ett lyckat köp.

Också i en serieaffär jag snubblade över var det tydligt att Grekland har en livskraftig fanzinekultur. Mest intressant var ett sci-fi-zine som heter Cyborg. "Very ballardian, black mirror kind of stuff" sa bodknodden. Men det var förstås på grekiska. I seriebutiken fick jag dessutom veta att det ska hållas ytterligare en zinemässa i november.

Sv: Mårundan

Vi var ju ett gäng som var i Köpenhamn på zinefest. Det var trevligt, rätt mycket folk också. Mycket fanzines och inga förlag, jämfört med hur det ser ut på SiS. En riktig befrielse faktiskt. Köpte däremot bara ett enda fanzin då jag har svårt att läsa på utrikiska, eller snarare, jag undviker det. Ett danskt fanzine om nationalism som var ganska kul. Resan med bil var rolig men Danmark är fan världens sämsta land alla kategorier. Ja, tätt följt av Japan och Tyskland. Den oheliga treenigheten.

Sv: Mårundan

Helvete jag tycker det är så jävla pinsamt att göra serier baserade på ens eget liv även om det också är något som jag vill göra pga tycker inte det räcker med bara ren text. Och jag har ju fått 100% bra reaktioner på de som var i mitt senaste fanzin, även från de som inte bara brukar slicka min röv, men det tar ändå emot.
MEN nu har jag ändå börjat på en som började handla om sjukskrivning, övergick till handla om föreningsliv och nu handlar om scouterna. De tvära kasten som ajg lovar ändå binds samman av en röd tråd beror på att det plötsligt började gå så jävla bra, skiten bara flöt på som den skulle, det är helt sjukt jag har fan aldrig varit med om nåt liknande på år och dar.
MÅRUNDA: JAG ÄGER och hoppas att ni kan känna efter och upptäcka hur mycket ni äger också.

"Pappa vi har ätit upp din bil"
"Hurra, grattis, men håll käften när jag spelar Playstation"