501 Senaste redigerad av B-pappa (2017-10-15 12:23:42)

Sv: Loppistråden

Nej, inlägget ovan är skrivet i sedelärande syfte och under influensen av fredags / helg-extas inför att få gå hem från jobbet. Men jag vill lyfta ett varningens finger för att vandra i mina fotspår, det är det jag vill säga! Vill inte romantisera mitt beteende. Kändes passande med en "uppgång och fall"-variant i denna tråd. ;-) Mycket vinns men mycket förloras också. Leker man med elden så bränner man sig osv. Det finns en Tony Montana i oss alla.

Men nu när ryggen är fri kan jag iaf rapportera att jag lyckades knipa en vit VTC sist ute i svängen, personalen hade tillochmed gissat på att jag skulle köpa just den (kanske var det då jag såg parallellerna mellan mitt liv och Tonys, att jag köper VHSer för 1 kr styck och han kokain för 5 mille men att det ändå på nåt sätt är samma beteende). Ok vi kör en classic:

TUNNELN (BERLIN TUNNEL 21), 1981, vit VTC, nr 2002, stor gul box, "med livet som insats grävde de för frihet". Berlin, en augustimorgon 1961. Kärleksdrama om par på varsinn sida av Berlinmuren. Verkar bra! Ska bli kul att se, beräknar hinna se denna våren år 2019, kommer ha en VHS-period då, enligt tidstabellen. Nu avverkar jag blu-rays och div dvds.

Ha det bäst!

Mvh Dr Jeansväst

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

502 Senaste redigerad av B-pappa (2017-10-29 13:27:11)

Sv: Loppistråden

Hallå alla hel-festliga sängliggande partyprissar och helgfirare, jag vet att ni finns där ute och ni vet att......

....... B-pappa varit på loppisen ni går på alldeles innan er när ni ser ett stort tomrum i filmhyllan då det vankas 50%-rea...! Härliga tajder, kom precis i tid när nån ärkegubbe lämnat in en mindre samling. Lika bra att hugga allt, fick masspris också så 5 kr styck på allt! Bifogar en bild där ni kan studera mina existensiella åkommor och krämpor, i vilket stadie av sinnessjukdomen jag befinner mig i.

Idag var jag ute och sprang på helgloppis. Köpte BANANA JOE varpå säljaren, en busig tant på 70+ somrar, utbrister "DEN DÄR FILMEN ÄR SÅ JÄVLA COOL!!" och vi pratade lite slagsmålsfilm. Man vet att man är bland folk med ruter i när Bud Spencer-film uppskattas. Hittade även GROTTBJÖRNENS FOLK, den där med Daryl Hannah, så det var ju också festligt. Hittar även en urtjusig Volvo-bilderbok med bilens historia i bilder. Ett uppslag om 240 osv. Ja, ni vet vart denna kommer att postas. Även kultklassikern (haha skojjar bara, i dubbel mening) DANSAR MED VARGAR i grått stort Dexa-fodral inhandlas och ställs på min byteshylla i köket. Jajamen gårdfarihandlar o lumpgubbelivet går fint och högarna växer runt mig likt muterade hundkex på frekvent urinerade åkrar. Hösten är här och mänsklighetens intellekt sjunker än mer än vanligt, knappt återhämtat efter sommarens håglösa semestersupande och könssjukdomsförträngande. Avföringen flödar i miljoners strömmar i underjordiska toalettrör, ut mot havet, mot ett nytt liv i tystnad på botten och i nedsläckta sängkammare slentrianbefruktas det som om det inte fanns någon morgondag eller iallafall inte något nästa årtionde, fort fort fort ska livet levas.

Önskar i vanlig ordning god helg och lugn och ro. Hej på er!

PS justja, var även först på plats och fiskade lite lätt in ett Super Nintendo, en handkontroll, Super Mario World och Bust-A-Move aka Puzzle Bobble, allt i skandinaviska utgåvor. Jo nu är det klart, 2017 som loppisår för mig smiskar 2016, så är det.

Post's attachments

Foto4495.jpg 1.24 mb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.
"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Hoppla, hoppla! Varit en del på loppisar hit och dit och hittat en del kul grejer. Men har väl lite kommit av med när det gäller inköpandet av musik, litteratur och film. Känns inte så spännande längre. Jag kollar singelskivorna och tar alltid en titt på DVD- och VHS-hyllorna. Men det känns mest som av gammal vana. Som ett betingat beteende. Fokuserar hellre på kläder och loppiskonst och sånt. Men idag blev det lite kulturella inköp.

Först soundtracket till Vaxdockan på en fin liten singel. Och sedan - och främst! - De erotiska minoriteterna av Lars Ullerstam. En helsnurrig sexradikal bok som nästan blir som en sorts satir över 1960-talets sexliberalism. Allt ska vara lagligt och stöttas av staten: pedofiler, människor som vill att du ska pissa i deras fickor (s.k. "pissbögar") och nekrofiler ska få ha bordeller de kan gå till. Hela boken är snurrig, men vad sägs om följande citat:

"Om kärleksfulla genitala manipulationer skulle utspelas mellan ett barn och en åldring, då anser vi att vi bör ropa på polis, trots att alla som sysslar med barnpsykiatri vet att beteendet i allmänhet inte är det ringaste skadligt för barnen, snarare tvärtom. Barn vill ha kroppskontakt, och får de den inte hemma så söker de sig till utomstående."

"Då ni nästa gång får se en blottare i aktion, betrakta honom då som en medmänniska och inte som en spetälsk! Försök att uppfatta det rörande och patetiska i hans beteende! Framför allt, anmäl honom inte för polisen, sådant kan bara göra skada! Vi bör unna våra medmänniskor den hälsosamma magin i exhibitionistiska riten." 

På 80-talet hade Ullerstam gått vidare och skrev en annan tidstypisk, men säkert mycket tråkigare, bok: Frikostmetoden - Skaffa dig ett matöga och äta vad du vill.

Sv: Loppistråden

Första citatet låter som den där mansaktivistboken för män som "kämpar" med att få ha sina barn efter vårdnadstvist som drogs igång för att dom inte borde vara föräldrar. Per Ströms bibel. Undrar vad han gör idag? Nekrofilbordellen skulle f.ö lukta jätteilla!

b-pappa, kommer du träffa loppistanten igen och kolla på slagsmålsfilm tillsammans? Skulle vara kul. Och äta nachos.

Jag ska försöka gå på loppis nästa helg med mossan, snart börjar klappjakten

Sv: Loppistråden

Ullerstam drömmer om nekrofilbordeller: "Jag tror att det finns människor som med glädje skulle testamentera sina lik åt nekrofiler. På det sättet skulle döden för dessa människor kanske inte behöva upplevas som en definitiv och obönhörlig avskärmning från mänskligt liv. Uppfattningen att ett lik skändas genom att någon umgås sexuellt med det bygger på två fördomar av religiöst ursprung. Den ena fördomen är att ett lik är ett heligt ting, det andra att det sexuella är något lågt och simpelt. Ett lik anses ju dock inte skändat om man manipulerar med det på andra sätt, t.ex. genom att i forskningssyfte utföra en obduktion". Ja, herre, vilken stank!

Per Ström grät ut i media och sa att han blivit utsatt för hot och då klappade han igen sin mun. Gått under jord, men först gav han denna bok: http://perukklubben.se/  Omslaget får mig att tänka på tysk speed/power metal. Och vilka citat om åsiktskorridoren på hemsidan! Du vet att du kanske inte är helt rätt ute när en smått rasistiskt dansk tidning (Jyllands-posten), en nyliberal skittidning (Neo) och allra tajders moralisthetsare och låtsaspolis (Siewert!) står på din sida. De som står med namn på den sidan är nästan ett sorts buffébord av rättshaverister och "sanningssägare": Marcus Birro, Elisabet Höglund, Erik Hörstadius, Alice Teodorescu, Dick Erixon, Janne Josefsson... Vilken tid vi lever i!

506 Senaste redigerad av B-pappa (2017-11-04 14:08:52)

Sv: Loppistråden

Den där boken asså.... Sexuella minoriteterna. Enormt stiligt fynd.

Ska prata med med loppistanten när jag träffar henne nästa gång. Bra idé, ska fråga mer om vad hon gillar för filmer!

Hade ingen aning om att Vaxdockan-soundtracket ens existerade. Nu är det helg och jag är ledig i 9 dagar, wtf, kände faktiskt viss oro, "vad ska jag göra nudå!?" men får sitta ner i båten och försöka koppla av. Tänker ganska mycket om dagarna, vet inte om det är så jäkla bra, särskilt inte när det är så sm larsesq säger, "Vilken tid vi lever i!". Man gör så gott man kan. Det duger bra det. Godkänt liv. De små stunderna, lugn och ro och vila och ibland lite mer rajtans. Blir nog inge loppis för mig i helgen, är så frussen av mig så jag tar nog en innedag med film och läsning och te. Men på måndag går jag nog en liten kort runda. Hejsan hejsan!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Har gått och traskat runt i den blöta lilla grå ångestklump vi kallar Göteborg och köpt på mig mest några billiga singlar. Även köpt två böcker (Anja Hirdmans "Tilltalande bilder" och Lars Petersons "Seriernas värld"). Torr och trist lista på singelskivorna:

Birgitta Andersson "Sverigebruden/Fötter"
Donna Lee "Svart natt/Ingemansland" (80-tal! Med Lise-Lott Norelius, som väl sen blev nån slags experimentell musiker. Fått för mig att jag sett henne cykla på uppmickad cykel på Fylkingen).
Jorm "Pleutajokkrock" (NEJ TILL GRUVAN VID PLEUTAJOKK!)
Hayati Kafe "Jag tänker på Brahms/Säg ingenting till Mary"
"Lycka till!" (Musik ur filmen "Lycka till!". Vad är det för film?)
Neroe "Rödluvan/När skall det hända igen" (Segrare i G-P förorts rockbandstävling. Särskrivningen är inte min. På baksidan har nån skrivit "Fick jag på diskot 22/8-80 när jag fyllde år, 16 år, 23/2-80).
SSU "Jubileum SSU 60 år" (Låtarna: "Ditt eget ansvar", "Socialismen är solidaritet", "Du duger", "Var börjar socialismen")
"Tala med ditt barn" (Här höll jag nästan på att kissa på mig. Det är sånt här, talskivor och instruktionsskivor, som jag älskar! På skivan medverkar okänt barn med joller, Jenny 1 år 10 mån, Daniel 2 år 5 mån, Jesper 2 år 4 mån.)

Sv: Loppistråden

Härligt! Aldrig hört talas om filmen "Lycka till!".....

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

509 Senaste redigerad av larsesq (2017-11-18 20:30:45)

Sv: Loppistråden

Lycka till är tydligen är TV-serie. Se där eller här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Lycka_till

Varit i Huskvarna på loppisrunda. Minnesbilder, från ett huvud som värker: Grälande par, antingen öppet eller passivt. Surmulenhet, ilska, dålig stämning och lite skoj och skratt. Unge som gråter och vill leka med grejer, men inte får. Ungdomsgäng och bajs inne på Rosengallerian. Såg nästan ut som människobajs. Vi försöker inte låtsas som nånting. Regn, grått och falafel på stället bredvid Erikshjälpen. Var rätt gott, men var lite för mycket pizzeriafalafel för att helt få tummen upp. Får skrika en del, eftersom jag sitter i baksätet och Någon vill ha ens uppmärksamhet hela tiden. Trött på min röst. Söta tanter på Bra & Begagnat. Drack kaffe i Nässjö. Sa grattis till mor och berättade att jag grät när hon var på skånsk begravning 1995. Jag var ensam hemma med bror och far och saknade min mamma. Det kan jag ju fortfarande göra, fast jag kanske inte gråter. Höjde mitt vattenglas och sa "Tack för att du finns, morsan!" Hon sa "Jo, för all del..." Känsloyttringar inom familjen. Det blir inte mer ömt än så. Allt ska kletas in i nån sorts låtsasironi eller spelad oberördhet. Köpte "Tillsammans" på VHS, byxor, freestyle, pussel med jultema och fyra vykort.

Sv: Loppistråden

Jolasatte, ett gäng kompletta svenska NES (Nintendo 8-bit) på loppis idag. Första gången i mitt liv. Stort! + idag är jag nu arbetsfri, jobbat som legosoldat inom biblioteksbranschen nu i typ ja lite mer än 2 år, trivs ok, haft för lite vila så nu jävvlar blir det A-kassa och lyxliv.

Avverkat 4 olika bibliotekskommuner under denna tid, totalt hmmm 16 st olika bibliotek, tror jag. Kan alla i ryggmärgen, från lysknappar till hyllplaceringar till stammisar. "achievement unlocked". Men nu vill jag tänka på annat. :-)

Super Mario Bros ska en kompis få, chattar med hen nu och detta var tydligen en s k "top want", känner ni till det begreppet ungdomar. Jag har såklart redan ett ex av SMB (fast i samlar-fränare utgåva).

Post's attachments

Foto4772.jpg 1.01 mb, 1 downloads since 2017-12-01 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.
"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Tog en liten tripp norrut och advents-härjade. Det hade fyllts på här och var i video-trågen och jag kunde nöjt plocka på mig, bland annat:

JONSERED 600+ / EL 600+, VHS, instruktions eller reklamvideo för mini-sågverk...? Kan bli bra till ev musikvideo. Stoppar i fifflar-garderoben.

MID AIR CRASH, VHS, SCANDINAVIAN FILM, skulle vilja skriva baksidetexten här men hinner inte. Iaf flygkatastroffilm + galen mördare lös! Har puffy sett tro? Stor box.

RUBY RIDGE, Warner, stor box, based on true story, nåt om nazister i USA.

Ha det, hörs!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Är bara för "insane finds" nu ute på fältet. Bar hem en 5 kg+ idag med diverse skoj. Kommer ta ett par timmar att rengöra, organisera och kolla info på, men jag har (nästan) all tid i världen vid mitt mysiga verkstadsbord. Ska skruva upp lite maskiner och grejja. + väller in paket, så får sitta vid "löpande bandet" nu ett tag. Ha det!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."