501 Senaste redigerad av B-pappa (2017-10-15 11:23:42)

Sv: Loppistråden

Nej, inlägget ovan är skrivet i sedelärande syfte och under influensen av fredags / helg-extas inför att få gå hem från jobbet. Men jag vill lyfta ett varningens finger för att vandra i mina fotspår, det är det jag vill säga! Vill inte romantisera mitt beteende. Kändes passande med en "uppgång och fall"-variant i denna tråd. ;-) Mycket vinns men mycket förloras också. Leker man med elden så bränner man sig osv. Det finns en Tony Montana i oss alla.

Men nu när ryggen är fri kan jag iaf rapportera att jag lyckades knipa en vit VTC sist ute i svängen, personalen hade tillochmed gissat på att jag skulle köpa just den (kanske var det då jag såg parallellerna mellan mitt liv och Tonys, att jag köper VHSer för 1 kr styck och han kokain för 5 mille men att det ändå på nåt sätt är samma beteende). Ok vi kör en classic:

TUNNELN (BERLIN TUNNEL 21), 1981, vit VTC, nr 2002, stor gul box, "med livet som insats grävde de för frihet". Berlin, en augustimorgon 1961. Kärleksdrama om par på varsinn sida av Berlinmuren. Verkar bra! Ska bli kul att se, beräknar hinna se denna våren år 2019, kommer ha en VHS-period då, enligt tidstabellen. Nu avverkar jag blu-rays och div dvds.

Ha det bäst!

Mvh Dr Jeansväst

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

502 Senaste redigerad av B-pappa (2017-10-29 12:27:11)

Sv: Loppistråden

Hallå alla hel-festliga sängliggande partyprissar och helgfirare, jag vet att ni finns där ute och ni vet att......

....... B-pappa varit på loppisen ni går på alldeles innan er när ni ser ett stort tomrum i filmhyllan då det vankas 50%-rea...! Härliga tajder, kom precis i tid när nån ärkegubbe lämnat in en mindre samling. Lika bra att hugga allt, fick masspris också så 5 kr styck på allt! Bifogar en bild där ni kan studera mina existensiella åkommor och krämpor, i vilket stadie av sinnessjukdomen jag befinner mig i.

Idag var jag ute och sprang på helgloppis. Köpte BANANA JOE varpå säljaren, en busig tant på 70+ somrar, utbrister "DEN DÄR FILMEN ÄR SÅ JÄVLA COOL!!" och vi pratade lite slagsmålsfilm. Man vet att man är bland folk med ruter i när Bud Spencer-film uppskattas. Hittade även GROTTBJÖRNENS FOLK, den där med Daryl Hannah, så det var ju också festligt. Hittar även en urtjusig Volvo-bilderbok med bilens historia i bilder. Ett uppslag om 240 osv. Ja, ni vet vart denna kommer att postas. Även kultklassikern (haha skojjar bara, i dubbel mening) DANSAR MED VARGAR i grått stort Dexa-fodral inhandlas och ställs på min byteshylla i köket. Jajamen gårdfarihandlar o lumpgubbelivet går fint och högarna växer runt mig likt muterade hundkex på frekvent urinerade åkrar. Hösten är här och mänsklighetens intellekt sjunker än mer än vanligt, knappt återhämtat efter sommarens håglösa semestersupande och könssjukdomsförträngande. Avföringen flödar i miljoners strömmar i underjordiska toalettrör, ut mot havet, mot ett nytt liv i tystnad på botten och i nedsläckta sängkammare slentrianbefruktas det som om det inte fanns någon morgondag eller iallafall inte något nästa årtionde, fort fort fort ska livet levas.

Önskar i vanlig ordning god helg och lugn och ro. Hej på er!

PS justja, var även först på plats och fiskade lite lätt in ett Super Nintendo, en handkontroll, Super Mario World och Bust-A-Move aka Puzzle Bobble, allt i skandinaviska utgåvor. Jo nu är det klart, 2017 som loppisår för mig smiskar 2016, så är det.

Post's attachments

Foto4495.jpg 1.24 mb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.
"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Hoppla, hoppla! Varit en del på loppisar hit och dit och hittat en del kul grejer. Men har väl lite kommit av med när det gäller inköpandet av musik, litteratur och film. Känns inte så spännande längre. Jag kollar singelskivorna och tar alltid en titt på DVD- och VHS-hyllorna. Men det känns mest som av gammal vana. Som ett betingat beteende. Fokuserar hellre på kläder och loppiskonst och sånt. Men idag blev det lite kulturella inköp.

Först soundtracket till Vaxdockan på en fin liten singel. Och sedan - och främst! - De erotiska minoriteterna av Lars Ullerstam. En helsnurrig sexradikal bok som nästan blir som en sorts satir över 1960-talets sexliberalism. Allt ska vara lagligt och stöttas av staten: pedofiler, människor som vill att du ska pissa i deras fickor (s.k. "pissbögar") och nekrofiler ska få ha bordeller de kan gå till. Hela boken är snurrig, men vad sägs om följande citat:

"Om kärleksfulla genitala manipulationer skulle utspelas mellan ett barn och en åldring, då anser vi att vi bör ropa på polis, trots att alla som sysslar med barnpsykiatri vet att beteendet i allmänhet inte är det ringaste skadligt för barnen, snarare tvärtom. Barn vill ha kroppskontakt, och får de den inte hemma så söker de sig till utomstående."

"Då ni nästa gång får se en blottare i aktion, betrakta honom då som en medmänniska och inte som en spetälsk! Försök att uppfatta det rörande och patetiska i hans beteende! Framför allt, anmäl honom inte för polisen, sådant kan bara göra skada! Vi bör unna våra medmänniskor den hälsosamma magin i exhibitionistiska riten." 

På 80-talet hade Ullerstam gått vidare och skrev en annan tidstypisk, men säkert mycket tråkigare, bok: Frikostmetoden - Skaffa dig ett matöga och äta vad du vill.

Sv: Loppistråden

Första citatet låter som den där mansaktivistboken för män som "kämpar" med att få ha sina barn efter vårdnadstvist som drogs igång för att dom inte borde vara föräldrar. Per Ströms bibel. Undrar vad han gör idag? Nekrofilbordellen skulle f.ö lukta jätteilla!

b-pappa, kommer du träffa loppistanten igen och kolla på slagsmålsfilm tillsammans? Skulle vara kul. Och äta nachos.

Jag ska försöka gå på loppis nästa helg med mossan, snart börjar klappjakten

Sv: Loppistråden

Ullerstam drömmer om nekrofilbordeller: "Jag tror att det finns människor som med glädje skulle testamentera sina lik åt nekrofiler. På det sättet skulle döden för dessa människor kanske inte behöva upplevas som en definitiv och obönhörlig avskärmning från mänskligt liv. Uppfattningen att ett lik skändas genom att någon umgås sexuellt med det bygger på två fördomar av religiöst ursprung. Den ena fördomen är att ett lik är ett heligt ting, det andra att det sexuella är något lågt och simpelt. Ett lik anses ju dock inte skändat om man manipulerar med det på andra sätt, t.ex. genom att i forskningssyfte utföra en obduktion". Ja, herre, vilken stank!

Per Ström grät ut i media och sa att han blivit utsatt för hot och då klappade han igen sin mun. Gått under jord, men först gav han denna bok: http://perukklubben.se/  Omslaget får mig att tänka på tysk speed/power metal. Och vilka citat om åsiktskorridoren på hemsidan! Du vet att du kanske inte är helt rätt ute när en smått rasistiskt dansk tidning (Jyllands-posten), en nyliberal skittidning (Neo) och allra tajders moralisthetsare och låtsaspolis (Siewert!) står på din sida. De som står med namn på den sidan är nästan ett sorts buffébord av rättshaverister och "sanningssägare": Marcus Birro, Elisabet Höglund, Erik Hörstadius, Alice Teodorescu, Dick Erixon, Janne Josefsson... Vilken tid vi lever i!

506 Senaste redigerad av B-pappa (2017-11-04 13:08:52)

Sv: Loppistråden

Den där boken asså.... Sexuella minoriteterna. Enormt stiligt fynd.

Ska prata med med loppistanten när jag träffar henne nästa gång. Bra idé, ska fråga mer om vad hon gillar för filmer!

Hade ingen aning om att Vaxdockan-soundtracket ens existerade. Nu är det helg och jag är ledig i 9 dagar, wtf, kände faktiskt viss oro, "vad ska jag göra nudå!?" men får sitta ner i båten och försöka koppla av. Tänker ganska mycket om dagarna, vet inte om det är så jäkla bra, särskilt inte när det är så som larsesq säger, "Vilken tid vi lever i!". Man gör så gott man kan. Det duger bra det. Godkänt liv. De små stunderna, lugn och ro och vila och ibland lite mer rajtans. Blir nog inge loppis för mig i helgen, är så frussen av mig så jag tar nog en innedag med film och läsning och te. Men på måndag går jag nog en liten kort runda. Hejsan hejsan!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Har gått och traskat runt i den blöta lilla grå ångestklump vi kallar Göteborg och köpt på mig mest några billiga singlar. Även köpt två böcker (Anja Hirdmans "Tilltalande bilder" och Lars Petersons "Seriernas värld"). Torr och trist lista på singelskivorna:

Birgitta Andersson "Sverigebruden/Fötter"
Donna Lee "Svart natt/Ingemansland" (80-tal! Med Lise-Lott Norelius, som väl sen blev nån slags experimentell musiker. Fått för mig att jag sett henne cykla på uppmickad cykel på Fylkingen).
Jorm "Pleutajokkrock" (NEJ TILL GRUVAN VID PLEUTAJOKK!)
Hayati Kafe "Jag tänker på Brahms/Säg ingenting till Mary"
"Lycka till!" (Musik ur filmen "Lycka till!". Vad är det för film?)
Neroe "Rödluvan/När skall det hända igen" (Segrare i G-P förorts rockbandstävling. Särskrivningen är inte min. På baksidan har nån skrivit "Fick jag på diskot 22/8-80 när jag fyllde år, 16 år, 23/2-80).
SSU "Jubileum SSU 60 år" (Låtarna: "Ditt eget ansvar", "Socialismen är solidaritet", "Du duger", "Var börjar socialismen")
"Tala med ditt barn" (Här höll jag nästan på att kissa på mig. Det är sånt här, talskivor och instruktionsskivor, som jag älskar! På skivan medverkar okänt barn med joller, Jenny 1 år 10 mån, Daniel 2 år 5 mån, Jesper 2 år 4 mån.)

Sv: Loppistråden

Härligt! Aldrig hört talas om filmen "Lycka till!".....

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

509 Senaste redigerad av larsesq (2017-11-18 19:30:45)

Sv: Loppistråden

Lycka till är tydligen är TV-serie. Se där eller här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Lycka_till

Varit i Huskvarna på loppisrunda. Minnesbilder, från ett huvud som värker: Grälande par, antingen öppet eller passivt. Surmulenhet, ilska, dålig stämning och lite skoj och skratt. Unge som gråter och vill leka med grejer, men inte får. Ungdomsgäng och bajs inne på Rosengallerian. Såg nästan ut som människobajs. Vi försöker inte låtsas som nånting. Regn, grått och falafel på stället bredvid Erikshjälpen. Var rätt gott, men var lite för mycket pizzeriafalafel för att helt få tummen upp. Får skrika en del, eftersom jag sitter i baksätet och Någon vill ha ens uppmärksamhet hela tiden. Trött på min röst. Söta tanter på Bra & Begagnat. Drack kaffe i Nässjö. Sa grattis till mor och berättade att jag grät när hon var på skånsk begravning 1995. Jag var ensam hemma med bror och far och saknade min mamma. Det kan jag ju fortfarande göra, fast jag kanske inte gråter. Höjde mitt vattenglas och sa "Tack för att du finns, morsan!" Hon sa "Jo, för all del..." Känsloyttringar inom familjen. Det blir inte mer ömt än så. Allt ska kletas in i nån sorts låtsasironi eller spelad oberördhet. Köpte "Tillsammans" på VHS, byxor, freestyle, pussel med jultema och fyra vykort.

Sv: Loppistråden

Jolasatte, ett gäng kompletta svenska NES (Nintendo 8-bit) på loppis idag. Första gången i mitt liv. Stort! + idag är jag nu arbetsfri, jobbat som legosoldat inom biblioteksbranschen nu i typ ja lite mer än 2 år, trivs ok, haft för lite vila så nu jävvlar blir det A-kassa och lyxliv.

Avverkat 4 olika bibliotekskommuner under denna tid, totalt hmmm 16 st olika bibliotek, tror jag. Kan alla i ryggmärgen, från lysknappar till hyllplaceringar till stammisar. "achievement unlocked". Men nu vill jag tänka på annat. :-)

Super Mario Bros ska en kompis få, chattar med hen nu och detta var tydligen en s k "top want", känner ni till det begreppet ungdomar. Jag har såklart redan ett ex av SMB (fast i samlar-fränare utgåva).

Post's attachments

Foto4772.jpg 1.01 mb, 2 downloads since 2017-12-01 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.
"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Tog en liten tripp norrut och advents-härjade. Det hade fyllts på här och var i video-trågen och jag kunde nöjt plocka på mig, bland annat:

JONSERED 600+ / EL 600+, VHS, instruktions eller reklamvideo för mini-sågverk...? Kan bli bra till ev musikvideo. Stoppar i fifflar-garderoben.

MID AIR CRASH, VHS, SCANDINAVIAN FILM, skulle vilja skriva baksidetexten här men hinner inte. Iaf flygkatastroffilm + galen mördare lös! Har puffy sett tro? Stor box.

RUBY RIDGE, Warner, stor box, based on true story, nåt om nazister i USA.

Ha det, hörs!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Är bara för "insane finds" nu ute på fältet. Bar hem en 5 kg+ idag med diverse skoj. Kommer ta ett par timmar att rengöra, organisera och kolla info på, men jag har (nästan) all tid i världen vid mitt mysiga verkstadsbord. Ska skruva upp lite maskiner och grejja. + väller in paket, så får sitta vid "löpande bandet" nu ett tag. Ha det!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Ute och susade i helgen och vaskade fram lite kula filmer. Drunken Master med Jackie Chan, Hong Kong Legends-utgåvan + Ravenous på VHS, inte sett denna sen hmm precis när den kom. Torde vara en bra film att se såhär i vintetider? Vildmarksskräck. Kvinnlig regissör.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

B-pappa skrev:

Är bara för "insane finds" nu ute på fältet. Bar hem en 5 kg+ idag med diverse skoj. Kommer ta ett par timmar att rengöra, organisera och kolla info på, men jag har (nästan) all tid i världen vid mitt mysiga verkstadsbord. Ska skruva upp lite maskiner och grejja. + väller in paket, så får sitta vid "löpande bandet" nu ett tag. Ha det!

Hur går det med detta? Får vi någon uppdatering eller kommer du hålla oss på kanten av datorstolarna?

Sökte upp Ravenous lite slappt, verkar vara rätt bra. Kanibalism är ju alltid underhållande. Säkert en bra film att  mysa med nu i vinter. Är själv sugen att gå på loppis, blir så dåligt med det när man jobbar dagtid.. men ska smita förbi rödakorset + lite andra loppisbutiker nu i veckan under någon lunch. Passa på att fynda nå bra presenter förhoppningsvis.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Loppistråden

Haha har faktiskt glömt vad det var jag bar hem här ovan.... Men var väl en massa böcker och film, hmmm. Tyvärr, kan inte komma ihåg. Allt verkar undanstoppat i olika garderober. Så kan det gå. Lovar att jag ska bättra mig framöver, hoppas hitta lite VHSer så jag kan sitta och fnissa åt knasiga baksidetexter.

Lycka till med loppis, Lappia! Ja vi får se hur filmen är, Ravenous, minns att den hade väldigt bra snömiljöer och en isig känsla, frysigt.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Sprang ner i en rejält stökigt loppis-källare igår och såg till min förtjusning att det fanns lite mer än en hylla med VHSer, ställda i dubbla rader. Hastade mig genom allt lite väl fort pga skulle med buss, men ska återvända och finkamma helt.

SCUM , Front 4 Video , jo engelsk import, kul med lite Alan Clarke. Har ju redan DVD-plåtlådan med både TV-versionen och långfilmen. Detta är väl långfilmen, jo det är det. Bra skit.

MANNEN MED DEN GYLLENE PISTOLEN , WEV 99204 , Warner , exrental , svarta Bond-serien, jojomen. Snyggt, men trist med en senareditsatt jätteetikett ovanför frontsidans bild som säger "KÖPFILM EJ FÖR UTHYRNING". Insert sliten på ovansida, nednaggad. Ändå snyggt och mysigt. "Package design 1982, Warner Home Video".

SHE´S HAVING A BABY , 21132, Gul Esselte , 1988 , komedi.

JÄGARE UTAN NÅD , 5020 , Westcon Home Video , originaltitel "The last lion". Fint skick. "Mallory är en hänsynslös storviltjägare som inte skyr några medel för att fälla dom djur han vill ha. Egentligen är han i för dålig form för att jaga, hans hjärta krånglar. Men han har tillräckligt med pengar, så han hyr en privatläkare till jakten. Läkaren är en ung vacker tjej som lär sig hata Mallory för det sätt han jagar på. Speciellt när han skjuter en elefantunge bara för att ha som agn när han skall fälla en stor lejonhane. Hennes avsky blir ännu större när hela lejonfamiljen kommer och Mallory skjuter som en galning, och dödar lejonhonan med sina ungar. Men lejonhanen missade han... En spännande och fantastisk film med otroligt vackra naturscener."

Haha, älskar avrundningen där i slutet på beskrivningen.

5 kr styck gav jag.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Fina filmfynd, blir det att mysa på med dem här i mellandagarna? Hur många filmer skulle du uppskatta mellan tummen och pekfingret att du har där hemma?

Lyckades ta mig till loppisen här i veckan, köpte bara ett fotoalbum som jag tänkte fylla och ge bort i julklapp. Tycker det är en rätt mysig + bra idé. Köpte också en cd-skiva med Eddie Meduza som jag gav åt grannen i julklapp, och en skiva med hårdrocksbandet Accept (Live in japan) som jag ska ge till min bandkompis Orre i Communist Youth League. Fiini homma.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Loppistråden

Yes du ser, det fanns nåt på loppisen som låg och väntade på dig! Misstänker jag kommer sitta här i min kontorsdel dagarna innan nyår och summera loppisåret, skrynklig och fryntlig på sojadryck och jordnötter. Jo blir en hel del film i mellandagarna, absolut. Skulle uppskatta att jag har ungefär 2000 + filmer, cirka 1500 listade (alltså instoppade i en digital databas) och cirka 500 som täcker upp olika skåp och garerober, alltså filmer som har statusen "under utredning", kanske sådant som ej har en beständig plats i samlingen. Har sålt 1000+ filmer senaste åren. Kvalitet är ledordet, vadsomhelst får inte stå i mina hyllor. Som det ser ut nu kommer jag vara färdigtittad med det mesta till nästa höst, ungefär. Kanske lite senare.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Var i Vetlanda. Rätt lugnt med folk. Folk griljerar väl skinkor och slår in skräp i presentpapper. Jag köpte på mig lite grejer. "Musikalen Lukas" på LP (kristen rockmusikal från år 1983 efter Kristus). Ebba & Didrik-sjuan (med ledmotivet från Tv-serien). En keps rustad med örmuffar. Frös lite om huvudet igår när jag  var och dumpstrade (fann en pärm). Farsan köpte tio stycken DVD-filmer för 100 kr. Mest skräp, men Maggie Smith-filmen "Ms. Brodie" (eller vad den heter) minns jag som bra. Slängde på honom Rashamon på Criterion. En ren ful spekulation från min sida. Ska sälja vidare. Kul ändå att hitta Criterion-utgåvor på loppis. Udda. Det är ju ett finsmakar bolag, Criterion. Ja, det var nog årets sista loppistur. Önskar både mig själv och alla andra ett gott nytt loppisår 2018!

Sv: Loppistråden

Tackarrrr. Vetlanda verkar vara bra loppisställe. Finsmakarpoäng för muffkepsen och Criterion. De kalenderbitare som kan denna tråds historia och lågvattenmärken och höjdpunkter minns att B-pappa hittade en Criterion under 2017s första hälft, men då något trökigare än Rashomon, nämligen The royal Tenenbaums.

Ok nu är vi allså igång inne på 2018 och är övertygad om att ni där längre uppe i norr har några riktiga överraskningar att vaska fram till våren, så håll de där loppisturerna regelbundna och frekventa. Själv tog jag mig ut idag till närmaste stället, ville ju testa hur frisk jag är nu, man måste ju få komma ut ibland och lufta sig. Tycker att min närställe har fått halvbra rotation på DVDer och mycket riktigt, där fanns det något för mig:

HUSET VID VÄGENS ÄNDE, Eventity entertainment, 2009. Jadå, det är en svensk skräckis! En sån som jag sett susa förbi på Tradera och i köp o sälj-grupper. "Den bästa svenska rysaren sedan Besökarna!" - slasherpool.com. Jaså ni ok. "En synnerligen otäck film", "Fruktansvärt kuslig atmosfär!", "Kommer skrämma vettet ur dig" och "Genuint skrämmande". Nån som tror detta kommer stämma överrens med min upplevelse? Jag är skeptisk. Men blir kul, tror att den senaste svenska rysaren jag såg var Midsommar eller Strandvaskaren.

"Fyra konststuderande ungdomar lämnar civilisationen för att kunna ägna sig åt sitt skapande. De har hyrt ett hus långt från närmaste bebyggelse och det verkar vara en idyllisk plats för dem att utföra sitt arbete på. Strax efter de anlänt börjar dock mystiska saker att inträffa. Någonting har väntat på dem...".

Ser också att med myrstil står det också "Student-TV i Lund presenterar". 73 min lång, en av mina favoritlängder på en film, fast 82 min, 79 min och 75 min ligger nog mig varmare om böldhjärtat. Ska nog se denna ikväll. Ha en go helg! PS kändes jättebra att gå ut en sväng, snöar jättefint.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Här har ni en torpare som varit uppe sen 04.30 för att preppa inför jobb och resa till grannkommunen. Allt gick bra, men hann inte med nå loppis därborta men väl igen på hemmaplan. Tänkte under morgonens text-TV session att jag utan att sukta efter det blivit dvd-expert och utan tvekan alltid kan plocka ut den ovanligaste filmen i en hög med 100 st filmer. Detta blev absurt nog verklighet då en ny låda plockats fram idag med cirka hundra filmer, en lågbudget-låda med typ region 3-filmer o bootlegs. Bläddrade genom allt med rynkad näsa men en film stack ut rejält - 2-discen från HKL på Jackie Chans Project A! Mycket lyckat, gick hem med fjärilar i magen.

Lärdom: Tänk vad mycket saker en lär sig utan att en tänker på det, hela tiden sker det en utveckling av en eller flera superkrafter. Huruvida eder B-pappa bär på någon sådan kraft / begåvning kan ni fundera över när ni har facepalmat klart efter att ha läst detta inlägg. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) Mvh Dr Kinamix fryspåse

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Loppistråden

Två kommuner, två loppisar, en B-pappa:

THE FAIRY RING, musikkassett, "There is a message from nature within The fairy ring expressing new hope or a closer co-operation between man and the nature kingdoms. By the use of gentle piano and synthesized strings the music slowly unfolds a world of peace and tranquility. The effect is almost magical." Musik av Mike Rowland, 1982.

SVITER UR STRÖMKARLEN + JOHANNES OCH HULDRAN - Nordiska natursymfonier av Ralph Lundsten, musikkassett, 1973, 1975.

https://www.discogs.com/Ralph-Lundsten- … se/7312684

ICELANDIC FOLK MUSIC INSTRUMENTAL, musikkassett, 1996.

3 x RYSARE i PopulärPocket-serien: SALIVTRÄDET, SPINDELN och VRAKET. Mkt snygga framsidor.

IDKA 10 ÅR (INSTITUTET FÖR DIGITALA KONSTARTER), box med 1 dvd och 2 CD-skivor, booklet m m. "IDKA är en samlingsplats för gränsöverskridande och experimentiellt skapande tonsättare, musiker, filmare och konstnärer." Ja för oss med koll på Gävles kulturliv är ju detta välbekant. Visste ej att denna box fanns, kul att ta igen lite förlorad historia.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

523 Senaste redigerad av larsesq (2018-01-24 23:33:49)

Sv: Loppistråden

Har börjat loppisåret lite smått. Inte hittat nåt som får en att rysa av välbehag eller göra stora ögon. Idag blev det:

Kassetten "Tjuvknep" (och det handlar alltså inte om tips till tjuven. Utan är en kassett från Polisen och Länsförsäkringar om hur du kan "lura, skräm bort, gör det jobbigt för inbrottstjuven och tidskrävande för inbrottstjuven." Mellan dessa handfasta tips finns hits från Paul Young, Europe, Cyndi Lauper och andra).

Två nummer av Starlet med test som "Är du nyfiken?" och "Är du schysst?" och en idolbild på Mari Wilson, som jag nog aldrig hört, men kul med bikupehåret. (Blandade nog ihop henne med Cindy Wilson från The B-52's. Liknande frisyrer.)

Hasse Alfredson-singel med hits som "Spräng anka" och "Varm korv" på Knäppupp (Ett tag tänkte jag köpa på mig alla Knäppupp-singlar, men de är ju så enormt många och är nog lika dumt som att samla på alla skivor från kristna bolaget Hemmets Härold eller nåt annat, där inte allt är superbra).

Lyckoslantens sångskiva (Minimalistiskt omslag och barn som sjunger på en skiva sponsrade av bank. Hur kan detta vara dåligt? Detta med lite oskolad barnsång är en vattendelare. Har mött många som verkligen hatar det. Jag är starkt för). 

Sen gick jag och läste lite i senaste Bromander-romanen och gick på snack om prepping.

Sv: Loppistråden

Idag blev det två stora bokfynd, nämligen:

Historieboken (Ordfronts storsäljare i en upplaga från 1973) 10 kronor

Gamla döa gubben Leif Furhammars mastodont verk "Filmen i Sverige" (En över 350-sidig lång krönika över svensk films första hundra år. Givetvis ett måste för en person som undertecknade, som har som ett livsmål att se alla svensk film fram till mitten av 1990-talet) 20 kronor

Superbilligt, ju! Sen köpte jag två kassetter och tre gafflar.

Sv: Loppistråden

Det händer grejjer i storstan, hör jag. Mycket trevligt! Historieboken är skön puddingläsning för en regnig eller ishalkig helg. Ja det där är tamejtusan äkta loppisfynd, när kvaliteten endast matchas av det låga priset.

Vart ligger du till ungefär i livsmålet, med svenska filmen?

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."