Sv: Loppistråden

Tack själv ur-knatten.

Gick en loppissväng idag i fina vädret och ville så gärna hitta något fantastiskt, men jag är väl inte så lättimpad nu längre... Men! Det började bra på stan för i ett kuriosaskåp låg ett Video 8-band! Köpte det bums och det är märkt med "FILM no II". Att det är något hemmainspelat snask råder det knappt någon tvivel om. Detta ska vi följa upp, var så säker på det!

Knallade vidare genom vad som kändes som en fredags-hets i konsumtion vid super-marketen men ojoj det var ju bara lille torsdag men kändes fredag pga jag är ledig imån MEN det ändå en jädrans rusch, folk som sprang överallt. På stans numera intressantaste loppis, "hyr egen hylla"-loppisen, hade det hänt lite nytt och detta är numera stans bästa ställe för den som letar efter nyare, skapligt bra filmer för en billig peng. Snurrade runt ett par varv och som en magnet drogs jag till vad som var menat att ske - där låg den, Kennet Ahls LYFTET! Äntligen ska  jag få läsa denna hajpade pärla! Sten-kul!

Skulle här vilja beskriva vardagen på stan på något livfullt sätt men det händer inte så värst mycket. Några gamla bekanta nyllen skymtar i vimlet men det är väl så att de flesta har "gått vidare" till kärnfamiljsliv och allt vad det är. Fast jag har väl kanske aldrig känt så mycket folk här. Mest fylle-polare? Folk som passerat genom stan, flyttat vidare, för att aldrig komma tillbaka. Jaja gott så. Det duger, helt ok, godkänt. Nu tar jag långhelg och på lördag är det dax för Filmsamlarträff, peppnivån är hög. Yes!

Ok, ha det gott, ta hand om er. Hejsan, hejsan!

452 Senaste redigerad av larsesq (2017-06-13 22:05:49)

Sv: Loppistråden

Orkar inte sammanfatta alla loppisturer hit och dit i Norrbotten och Småland. Jag har köpt på mig lite film i alla fall. Två stycken förmodade magplask av Mats Arehn: Kalabaliken i Bender och Istanbul. På VHS. (Kan ha Arehn-kväll nån trälig dag. Men hade ju varit kul om Dödspolare gavs ut på DVD eller nåt sånt. Den verkar ju vara bra på riktigt). Och såg köpte jag två böcker idag, medan två damer bredvid mig pratade om att folk från Östergötland är mer ärliga och härliga än smålänningar. Böckerna hette nåt och handlade antingen om långvården eller om att göra lapptäcken. Bildmaterial till kommande fansin eller nåt sånt. Det talas vitt och brett om att kanske åka till Emmaboda i helgen. Hoppas det blir av. Det är en stad jag mest förknippar med "Playhouse" med Beat Happening, svartsjuka, snefyllor, gräl och trötthet. Så hade ju varit kul om jag kunde få nya minnen kopplade till den staden.

EDIT: Fast ja, "Playhouse" är ju bra. Och "Dödspolare" verkar finnas på Internet - gratis. Slipper jag både bli av med pengar och ha en massa DVD- och VHS:er som tar en massa plats. Win-win.

Sv: Loppistråden

Bra där larsesq. Jo mellanlandade i hembyn på väg hem från jobbet och skummade runt i antikaffärn, fann där en liten tjusig japansk vas som jag inte kunde låta bli. Den får stå mellan min dansbandstavla och min hårdgummibläckfisk, för att skapa lite kontrast och atmosfär. Sen in till stan och hann med en loppis till, fan var ju evigheter sen jag var där men inge nya VHSer, men dock lite nytt på andra hyllor.

Project zero till Xbox, alltså det första spelet, komplett utgåva med svensk manual, rare! Fan vad fint.

Sen en handkontroll till just Xbox, inte original men ändå. Mycket oanvänd.

...och så inte mindre än två delar i bokserien "De överlevande", nummer 1 (VÄRLD I SKRÄCK, efter atomkriget!) och nummer 11 (RÅTTORNA, hade nyss ett ex av denna men gav till Puffy i Sala). Kanske ett tecken på att jag borde samla på mig allihopa?

Post's attachments

Foto3819.jpg 573.66 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

Sv: Loppistråden

Fick ju skatteåterbäringen här förra veckan så gjorde faktiskt en liten loppisrunda i förrgår där jag brände lite stålar. Hittade bland annat en skiva med ett hardcoreband från Köpenhamn, Dåligt Selskab helt okej dansk punk och man fick med en fin affisch också, en definitivt femtio spänn CD (nummer 9), en bok "We were feminist once" och tre stycken kaffekoppar i guld. Väldigt tjusiga. Hittade också några havsfiskedrag till farsan som gillar att fiska.

Arbete är livets krydda

455 Senaste redigerad av larsesq (2017-06-17 20:50:42)

Sv: Loppistråden

Du hittar hardcore och punk du, Lappia, på loppisarna. Är det nåt som unikt för de trakterna du rör dig i? Jag har sällan hittat sånt. Är nästan enklare att hitta äldre (70-talet och bakåt) svensk film på loppisarna är punk/hardcore. (Och det är alltså extremt sällan jag hittar sådan film på loppis).

Var i Emmaboda idag. Rätt lugn och fin liten stad. De har små fontäner och lägger tonvikt vid industri (Emmaboda möbler och Glasma) och vatten. En del funkisbetonad bebyggelse och vissa ställen som fortfarande har skyltar från 70-talet uppe. Var på tre loppisar. Köpte en elefantpin, en brun tygpudel och en bok om 1970, i Focus-serien. Kul med gamla uppslagsverk. Skoj att bläddra och läsa om svensk politik, om Nixon, om "svensk nakenfilm" och om vilka låtar som var populära på Svensktoppen 1970.

Första loppisen var i en lagerlokal. Andra hemma hos nån tysk tant, som verkligen hade fyllt sitt hus med grejer. Fick nästan åla fram, för det var fyllt med bråte från golv till tak. Mycket glas ute på gården, fyllt med färskt regnvatten. Hjälpte en liten insekt som höll på att drunkna. Tog upp den och satte den på en grästuva. Speciell stämning att gå runt på i en trädgård fylld av regnfyllda glas. Nästan en vacker, drömsk känsla. Men det var hutlöst dyrt. Så blev inget handlat där. Tredje loppisen var gamla hederliga Kupan. De serverar fortfarande gratis saft där och samma gamla söta tanter håller i loppisen. Härligt. Fingrade på "En kränkt svensk mans försvar" av smålänningen Sven-Eric Svensson. En föregångare till dagens kverulanter och "invandrarkritiker" och små rätthaverister? Boken skulle handla om "invandringen" och berätta hur män och kvinnor var. Rasism och sexism i en härlig 90-talsblandning och skrivet av nån sur gubbfan. Nej, tack. Jag behöver inte detta. Läste en kort passage och den verkade handla om att nån ung tjej ville ha sex med den sura gubbfan som är bokens protagonist. Men kanske ett tips för folk som intresserar sig för detta fenomen, med konservatism, antifeminism och "invandringskritik".   Inget jag vågar eller ids läsa riktigt. Vet nog hur det kommer låta ändå.

På vägen hemåt åkte vi förbi Katedralskolan i Växjö. Är detta brutalism? https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ … axjo_1.JPG

Tog en bulle och kaffe i Hovmantorp. Rasande trevlig liten stad. Pittoresk som attans.

Sv: Loppistråden

larsesq skrev:

Du hittar hardcore och punk du, Lappia, på loppisarna. Är det nåt som unikt för de trakterna du rör dig i? Jag har sällan hittat sånt. Är nästan enklare att hitta äldre (70-talet och bakåt) svensk film på loppisarna är punk/hardcore. (Och det är alltså extremt sällan jag hittar sådan film på loppis).

Jo, det är lite roligt. Det är för att post- och telestyrelsens kontor för brev som inte kan levereras hamnar i Kiruna! Sedan efter ett år ges det till välgörenhet. Så ibland kan man hitta nya fräna grejer. Men definitivt femtio spänn var gammal, hehe. trall CD's tycker jag att man ändå kan hitta på loppisar ibland.

Arbete är livets krydda

457 Senaste redigerad av B-pappa (2017-06-18 15:29:52)

Sv: Loppistråden

Kul grej det där med post o telestyrelsen. Men jag säger samma sak som larsesq, att jäklar vad d hittar andra bullar, Lappia. Jag hittar inte heller nåt dylikt eller jo hittade väl Dia Psalmas Gryningstid förra veckan, hehe, för en femma. Nog inte hört den och ska väl kanske ta mig en lyssning?

Men nu ska det lyssnas på Dick Tracy, deras nya kassett, yessss. Bra liveband detta, kommer ni ihåg, scen-rävar? Oj off topic.

Sv: Loppistråden

B-pappa skrev:

kommer ni ihåg, scen-rävar? Oj off topic.

Vad är en scen-rävar?

Arbete är livets krydda

459 Senaste redigerad av B-pappa (2017-06-19 13:41:31)

Sv: Loppistråden

En "scen-räv" är en sån härlig & underbar & passionerad person så som tex dig Lappia, som hänger med och "diggar" ex punkscenen och har god koll på aktuella band och band som varit eller vad det nu kan röra sig om för kulturyttring, och om den inte har koll så spelar det ingen roll för det väga upp av dedikationen och lusten till gemenskap och att nedmontera unkna normer osv. Detta är väl ett forum med enbart rävar i olika stadier av gryt-byggande?

Dick Tracy - Speedteam CS var nästan 5 / 5 i betyg, verkligen svinbra, wow.

460 Senaste redigerad av B-pappa (2017-06-22 20:49:45)

Sv: Loppistråden

Ok hann med en liten sväng tidigare idag och gick till det nyaste stället, som jag har förhoppningar på fortfarande men nu har det fan stått still där för länge. Sama saker varje gång i "lyx-skåpet" eller vänta här nu! En handkontroll till Super Nintendo (SNES)! Yikes! Tar ut den, klämmer på knapparna och dom känns skitfina, riktigt följsamma och överlag är den fräsch fan. Givet köp! Lite kul va, inte varje dag en hittar gammelt Nintendo? For the record kan jag också säga att min favoritkonsol att spela och samla på är just SNES och ska jag vara lite syrlig så vill jag mena att alla som sätter NES på piedestal och hajpar och diggar och lever den "retrostilen" gör så enbart för att de inte vet eller har upplevt tillräckligt av SNES. För det var ju så när det begav sig, att när SNES kom typ 1992 så hade ungefär 8 av 10 knattar slutat spela (varför är en historia i sig) och skulle inte spela igen förräns typ 00-talet. Så det har för många blivit synonymt att TV-spel = NES. Javisst, skitcool maskin med grymma spel och soundtrack som får alla bleka kopior att ge upp innan det ens börjat, men SNES:en är ju en mer förfinad maskin och att orientera sig i dess utbud av spel är ju ett kraftprov jämfört med ankdammen som är NES utbud, iallafall i Europa. Men för den som grävt genom SNES-djungeln och gått till botten med allt, genom Europa-outputen, vidare till USA och slutligen hitta de sanslösa pärlorna som bara släpptes i Japan, ja den vet att SNES rent objektivt spelmässigt, upplevelsemässigt är retrospelens absoluta guldålder där alla geniers samlade och slipade talanger kom samman. Givetvis har eder B-pappa spelat genom en merpart av alla existerande gammel-Nintendo-spel som släppts här i väst och också bemästrat många, en efter en. Är det nån av er fina ungdomar som undrar hur det var "back in the day" så har jag svaret eftersom jag var på plats vid alla viktiga spelreleaser och spelhändelser under sent 80-tal och hela 90-talet. "skrock skrock skrock" (men ja priset en fick betala var stinkande kläder, oduschad, helt inne i andra världar och ett allmänt UFO - ja inte mig emot, men det var ju andra som tyckte man var dum i huvet. Som sagt, när SNES kom hade de flesta "gått vidare". "Va!?!? Spelar B-pappa FORTFARANDE??" ... var en inte helt ovanlig kommentar. Samtidigt kunde jag gäspa och leka mig genom låg - och mellanstadium pga alla kunskaper inom språk och matematik och logik som spelen gav)

Ugh, minns det som igår, den stekande solen i hyrbutiken och lukten av uppvärmd plast. Säger bara: Sunsoft-eran, ojoj. Sunsoft var ett företag som under ett par år utvecklade vad som då kändes som väldigt innovativa titlar där svårighetsgraden och musiken var det som satte sina djupaste spår. Stora doser av svarta färger är inte ovanliga i spelen, nattkänsla och allomslutande atmosfär. Blaster Master, Batman the video game och Journey to Silius är trion som då och idag framstår som absolut odödliga. Total ångest-svårighetsgrad ibland och också så pass mörka teman att man som barn kände starkt obehag både en och två gånger och fick söka tröst hos vuxen. Kolla bara estetiken i mästerverket Journey to Silius, ett spel som jag då omedelbart förstod skulle framstå som en klassiker i framtiden men som långt ifrån alla skulle ta till sig och så blev det. Oj vilken rant nu håller jag på bli senil och finner mig hyllandes just NES och inte SNES men det är väl så nostalgi fungerar, hehe. Hursom, antar handkontrollen triggade igång lite idag. Topp 100 spelminnen iaf, den där dagen då vi hyrde Journey to Silius. Vilken otroligt kraftfull helhetsupplevelse.

https://www.youtube.com/watch?v=rNHQyOxMomg

https://www.youtube.com/watch?v=JvzsFS4Plmw

https://www.youtube.com/watch?v=Vb8b02474FM

#elitism
#menbpappaärnyfikenpåmångaolikasaker

Sv: Loppistråden

Jag fick chans att gå en riktigt kort loppisrunda i torsdags. Var förbi en mindre loppisbutik här i Kiruna men kom inte hem tomhänt! Gick där ifrån med en Liberace kassett och en kassett inspelad på Studio Krishna (lokaliserad på Korsnäs gård) 1982. Riktigt märklig sektrock, typ mer pop och rock och inte chants. Lite roligt. Kanske gör en recension.

Arbete är livets krydda

Sv: Loppistråden

Jag har också hört grejjer från Studio Krishna, Lappia! Tänk att ha varit med där, på den tiden.

463 Senaste redigerad av B-pappa (2017-06-27 20:12:44)

Sv: Loppistråden

Ok hallå alla sköningar, rockers och luffare. Nu jävlar var jag på rätt plats vid rätt tidpunkt, så pass att andra loppis / filmtokar  där kommenterade min brutala framfart bland trågen, hyllorna och allt vad det var. Det hade fyllts på med nytt!

Föga anade jag då att jag på kvällen på jobbet skulle bli informerad av en mycket korrekt man att jag måste följa med till barnavdelningen. Jadå, jag gjorde så och fick titta in i det typ lilla huset som står där. På golvet inuti ligger en ganska så rejäl skitkorv! Det var det värsta! Jo, det finns ju bara en toa i huset på kvällarna så jag har förståelse för detta och med tanke på hur stor den var (ej småbarnskit) så verkade läget ha varit "pressat". Respekt, full förståelse! Kanske lät jag lite för ivrig när jag ville hantera avföringen, så min kollega insisterade på att plocka den. Det hela skedde mycket professionellt och diskret - alltså motsatsen till hur jag skulle ha velat hantera det. Vilken dag! + som bonus fick jag se en barnfamilj i morse som med flit körde in vagnen i en hästskithög och fnissade för att den var som ett gupp! Och en av barnen till fots fick möla ner händerna i den mustiga efterbörden och gräva runt riktigt ordentligt, utan protester från förmyndarna. Så naturligt, det bästa i livet är sannerligen gratis! Min syn på kärnfamiljer mjuknade något vid åsynen av detta och kände kärlek inför denna uppfostringsmetod. Sitter här fortfarande med ett smil på läpparna och funderar över vad allt detta kan betyda.

Nåja, på loppisen jag fann:

Ett 3e exemplar av De överlevande 11: Råttorna. Haha! Betyder detta att jag är menad att samla alla existerande exemplar? Näej, hoppas inte det. Alla tre har alltså dykt upp på samma loppis.

DVD-filmer:

Stoned (dryg film om den där i Rolling Stones som drunkande? Jag lär väl se den, den är säkert otroligt förutsägbar å klyschig, precis som mig på loppisar), Attack on Wall street, Nu blåser vi snuten (jäkla trevlig helgfilm, ibland önskar jag att det fanns fler såna här filmer, från denna tidsepok), Outlander (sci fi action raffel), Body of lies (av Ridley Scott, som kalenderbitarna vet så ska B-pappa se allt av denna regissör och denna är osedd), The Wolfman (yes det är den nya, haha, woouflflflman!), Grabbers (skräckkomedi som jag aldrig hört talas om, är lite svag för såna här äckelfilmer typ Slither och så, detta verkar vara utomjordiska maskar), Rottweiler, Eternal (nån vampyrfilm), 8 legs (spindelskräck, tror inte jag sett denna, nä det är ju Eight legged freaks som jag har sett), Exorcisten Begynnelsen, MASH (säkert tråkig? Men lär ju se), Son of Rambow,

VHSer:

Den vita lejoninnan (Rolf Lassgård, Wallander, kriminalfilm, blev ju glatt överraskad av Hundarna i Riga så varför inte), The kid (ser allt med Bruce Willis), Tomten är far till alla barnen (inte sett, vill avgöra hur rolig denna faktiskt är), Kodnamn: Nina (hade glömt att denna fanns!), Kapten Trubbel (båtkomedi med Kurt Russell, aldrig hört talas om), Hotell New Hampshire (med Jodie Foster och Nastassja Kinski), The Patriot (Steven Seagal), Villospår (Wallander, Lassgård, jo, han är ju stabil, Lassgård), Ground Control (thriller om en trafikledare på en flygplats, haha, katastroffilm? Kanske nåt Puffy vill se sen.), Familjehemligheter ("Från Kjell-Åke Andersson, regissören till Juloratoriet" ... .... ... hmmm), Blade squad (nåt om en specialstyra inom polisen av f d kriminella som åker rullskridskor!), Cold heart (nåsorts roadmovie), Forbidden choices (dagens Rutger Hauer, ordningen är återställd, kvinnlig regissör, triangeldrama, gött).

....och så det mest oväntade: årets första loppis-fetbox! Nämligen:

ANGEL DUST (Desperate Lives), Scand Video, "Det börjar som en lek men slutet är döden!", yes, knarret vid fodralöppning sitter där det ska. Står att detta är "dramatik", nåt knarklangardrama med kanske lite snaskinslag. Vi får väl se! Ingen dyrgrip men jag är lika glad ändå. Imån går jag dit igen och köper med resten, blev 3 kassar + en väska idag.

I helgen vankas det rejäla loppisar, så räkna med inlägg här då också, ska ut på ett par riktigt bra ställen, ena där jag hittade Snömännens dal förra sommaren (se recension i Puffy). Ok, ha det fint alla, hojt!

464 Senaste redigerad av B-pappa (2017-07-04 19:11:33)

Sv: Loppistråden

Jodå visst var jag iväg, hela helgen och lite överallt! Var massa mangel å grind på fredagen, det var kul. Sen upp hyfsat tidigt på lördagen och iväg. Började tidigt kila runt bland borden och in i uthusen och tamejfan om inte alla VHSer kostade 20 kr styck, wuuuuut lägg av gå hem inte en chans! Så där gav jag nobben. Är detta mitt eget fel, för att jag går runt och "hajpar" och frågar efter video-film?? Under en duk utomhus fanns ett litet förråd med LP-skivor och i år igen hittar jag här en Lee Hazlewood - Cowboy in Sweden gatefold eller vad fan det heter. Gott! 25 kr för den, hyfsat skick. Sen var det en vänlig själ som hade tom-VHS-fodral i perfa skick och sånt gillar ju denna loser, så gav runt 7 kr för 7 st tomma småfodral. Vidare mot mer landsbygd och en av traktens allra största lador, insidans tak är majestätiskt och ett konstverk i sig. Jaovars här fanns det lite också, men mest glodde jag på en moped och lite bilar. Dröjde dock inte länge förräns jag zoomade in på en hög med VHS-filmer, lite större boxar:

I LUST OCH NÖD, Gul Esselte, nåt drama typ med Jack Nicholson, ok ok.

SUNSET, Transworld, 1988, med Bruce Willis, SÅLD!

DEN BÄSTE, Transworld, 1984, nåt sportdrama med Robert Redford, hmmm.

Jo sen tidigare i veckan hittade jag HA ETT UNDERBART LIV på gul Svensk Filmindustri-box, Ulf Malmros tidiga roadmovie, typ 1991. Kan den vara nåt att ha?

Men jo så några storfodral håvades det in. Missade sen en specialloppis i byn alles där jag bor men det är sånt man får ta. Sen blev det lite tzay och klyftpotäter med päronon och Dr Bettskena. Senare åkte hen och jag iväg ut i den djupa skogen till en mystiskt härlig skogssjö och kollade på udda fåglar, bokstavligen, och klängde runt lite och lyssnade på urskogens sus och brus + kollade in ett skogstorp. Flyginsekterna var som hagelsvärmar runt våra ömmande kinder och solen stekte, nästan så vi trodde att det låg nåt dött djur på kalhygget där vi var.

Nästa dag, iväg ensam på nystartad bakluckeloppis i "förorten". 5 st, cirka, modiga själar hade kommit dit med bilar. Snabbt skred jag till verket och fann mig en TV-spelslåda med ett gäng bra spel. Inte guldkap men ändå goa och klart prisvärda för 25 kr styck, så som Okami till PS2 (en av maskinens bästa och vackraste spel) samt Fallout 3 GOTY till 360, också ett mycket gediget spel. + 6 st andra prisvärda spel. Gick och köpte lite Astrid och Aporna-göttma och promenerade sen hem i det fina helgvädret, tittandes på höghusen och de "graffade" tågvagnarna. En njutning att gå i denna stillsamma stad och upptäcka nya saker varje gång jag går utanför dörren.

Hörde idag att larsesq, under sin själarenande resa mot Dödens Ö, hittade lite specialfilmer utgivna av BFI! Nu har jag inte allt i huvudet som har hittats i år, men i DVD-klassen tycker jag detta låter som årets fynd, snyggt som faen. Ok, ha det gott alla!

PS: jo utöver det som nämns i inlägget rullar det såklart in vanliga dvd-filmer som jag plockar på de dagliga rutinturerna.

Sv: Loppistråden

B-pappa skrev:

Hörde idag att larsesq, under sin själarenande resa mot Dödens Ö, hittade lite specialfilmer utgivna av BFI! Nu har jag inte allt i huvudet som har hittats i år, men i DVD-klassen tycker jag detta låter som årets fynd, snyggt som faen.

Ja, Gotland var väl som det var. Inget jag kommer att orda om här. Var på lite loppisturer och de gav ibland nåt, ibland inget alls. Utan att bli allt för långrandig, kommer jag här - utan större lust och kräm - att skriva ner vad jag köpte på loppisarna. Förlåt, för den trista stilistiken, men jag är båtig, förkyld och seg som en gammal godisråtta.

En bok om amerikanska damer som gör lapptäcken.

En röster i radio och TV från 1965 (med Pekka Langer på omslaget)

Kenneth Ahls "Lyftet" (boken, som även den trevliga expediten gillade)

"Small Time" på DVD (BFI-utgåvan som B-Pappa skriver om här ovan)

"Berserk" på portugisisk DVD  (Joan Crawford i sen 60-talsskräckis. Den har jag tänkte se länge, länge nu. Det var ett sånt där fynd när det liksom suger till i magen.)

"Alligator" på DVD (ja... vad ska jag säga? Bror min skrattade gott åt den)

"Natt utan nåd" på DVD (Marlon Brando i sen 60-talsthriller. Studio S-utgåvan)

Anna Domino självbetitlade LP (Svensk utgåva, utgiven på härliga Stranded. Nu var jag ironisk - Stranded var en jädra skitbolag)

Tre singlar för 10 kronor (Mona Grain och "Fredriks glada showorkester" + Four Hits + Heimat, schönen Heimat)

En ursnygg tavla på morska troll gjord av en F.Dahlquist.

466 Senaste redigerad av B-pappa (2017-07-10 16:04:54)

Sv: Loppistråden

Kul! Snyggt! Alligator är bra, typiskt din brorsa att garva åt "B-film" hittat på loppis, haha, han är skön. Hälsa. Natt utan nåd kan väl gå hem en vanlig kväll. Hoppas få se troll-tavlan nån gång.

467 Senaste redigerad av larsesq (2017-07-10 16:25:41)

Sv: Loppistråden

B-pappa skrev:

Kul! Snyggt! Alligator är bra, typiskt din brorsa att garva åt "B-film" hittat på loppis, haha, han är skön. Hälsa. Natt utan nåd kan väl gå hem en vanlig kväll. Hoppas få se troll-tavlan nån gång.

Min bror förfäktade även den kontroversiella åsikten att Highlander 2 är bättre än första Highlander. Just för att den är dummare  = roligare. Han tjöt av lycka när jag gav honom Highlander 3 också. Men nu kommer vi väl inte höras av på nån månad eller så. Här är hur som helst trolltavlan.

Post's attachments

trolltavla.jpg 315.13 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

Sv: Loppistråden

Röda Korset här hemma har haft sommarstängt så inte blivit så mycket loppisfynd. Men man borde ta någon helg och göra en "sommar loppis" rejd. Är ändå rätt många gårdsloppisar såhär på sommaren.

Men jag har dumpstrat lite(typ loppis):

En trådlös datormus, fungerar perfekt.

En Blue Wear (work wear) mössa med öronlappar och liten skärm, väldigt "squatchig" kommer att användas ute i Vettasskogarna kan jag garantera. Har sytt på en snygg "Punk in Lapland" patch på den också.

Ett par stickade vantar, tyvärr inte veganska...

En svart tygpåse med Jokkmokk tryck, rätt snygg faktiskt.

Två stycken plasthinkar för "diverseförvaring" har satt återvinning i den ena.

Arbete är livets krydda

Sv: Loppistråden

Kanske borde ha en egen dumstringstråd på forumet? Jag kommer att från och med lördag och lite över en månad framåt bo på en plats som har ett fantastiskt grovsoprum (och med tanke på att Stockholm, som jag alltså kommer bo i, har sopstrejk kanske det kommer vara rena guldåldern för dumpstring i huvudstan?) . Där hoppas jag kommer hitta mycket kul. Eller så kan det få knökas in under loppistråden. Utöka begreppet "loppis". Jag gillar ju vidgade perspektiv och sidospår och sånt.

Var på loppis idag. Inget speciellt att rapportera egentligen. Köpte två Tintin-album (Rackham den rödes skatt + Tintin i Amerika). Inte med på min topp 5-lista över Tintin-album, men snart jag har en komplett samling, med mestadels loppisinköpta Tintin-album. Saknar bara 6-7 stycken, sen har jag alla album. Hälsar Komplettist-Lars.

Sv: Loppistråden

Ok larsesq jag har i en garderob Den mystiska stjärnan, Solens tempel och De sju kristallkulorna, fint skick. Nån du vill ha?

Sv: Loppistråden

larsesq skrev:

Kanske borde ha en egen dumstringstråd på forumet? Jag kommer att från och med lördag och lite över en månad framåt bo på en plats som har ett fantastiskt grovsoprum (och med tanke på att Stockholm, som jag alltså kommer bo i, har sopstrejk kanske det kommer vara rena guldåldern för dumpstring i huvudstan?) . Där hoppas jag kommer hitta mycket kul. Eller så kan det få knökas in under loppistråden. Utöka begreppet "loppis". Jag gillar ju vidgade perspektiv och sidospår och sånt.

Ja, justja. Kul med sopstrejken. Borde bli, som du skriver, en riktigt fin skördeperiod.

Arbete är livets krydda

472 Senaste redigerad av larsesq (2017-07-13 16:41:29)

Sv: Loppistråden

Nej, Den mystiska stjärnan, Solens tempel och De sju kristallkulorna har jag. De sju kristallkulorna är den första jag läste. Var rätt skraj för den. Till och med de komiska inslagen - som när Haddock springer runt med ett kohuvud på sig - var lite skräckinjagande för en 5-åring Larsesq. Jag gillar att hitta loppisexen just för att de inte är fint skick. Nån har skrivit nåt namn på omslaget, nån kanske har ritat lite eller skrivit nåt. Den bär spår av historien och användande. Det är fint.

Jag kanske helt ska gå in för dumpstring (som det ju heter - inte dumstring) när jag bor i huvudstan. Kommer försöka leva så snålt som det bara går. Skriva en guidebok "Hur du klarar dig i Stockholm på under 10 kronor/dan".

473 Senaste redigerad av B-pappa (2017-07-14 16:47:05)

Sv: Loppistråden

Kände så jag också som lillknotte, var rätt skraj för De sju kristallkulorna. Solens tempel och Tintin i Tibet var också rysliga..! Jo är ju jättefint med ex som bär spår av historien, samtidigt så gillar jag också Kartagos nya upplaga med hård pärm och snygga färger, asså wow vilket sjyst tryck. Har Faraos cigarrer och Den svarta ön hittils. Svarta ön fick jag i vanlig häftad (?) version när jag fyllde typ 5 eller 6 år och har skrivit mitt namn stort inuti den och hur mycket jag fyllde, kommer givetvis aldrig kasta den, det är ju ett stort minne.

Appropå Tintin kan jag verkligen rekka seriealbumet Falken från Mu, en annan favorit från barndomen. Utspelar sig i Egypten, sjukt detaljerade bilder, älskar denna. Eftersom jag har en far som älskar Tintin, MAD och allt sånt dära så fick jag Falken från Mu i present en dag för några år sedan, var sjukt kul att återuppleva den igen, efter typ 25 års frånvaro. Hett tips, riktigt kvalitativ serie, perfekt exempel på en sån serie som jag minns från alla dagar som lillkotte på biblioteket när jag lånade typ 20 seriealbum varje gång jag var där och läste mig genom hela utbudet.

Sen vill jag lägga en efterlysning på en serie som jag SKA hitta en dag. Läste den kanske 1990 eller 1991. Troligtvis fransk eller belgisk, iallafall europeisk? Handlar om ett gäng arkeologer / utforskare / äventyrare i "nutid" (typ 70-80-tal?) som utforskar grottor och typ hittar på Atlantis eller en hel grottvärld? De sövs ner av gas och vaknar upp där nere och där råder det konflikter. Minns att allt slutar med att en stor sten lossnar och krossar hela civilisationen, som dränks av vatten och äventyrarna tar sig upp till jordytan igen. Kan det vara nån variant på Resan till jorden medelpunkt, nej...? Den kan ha innehållet dinosaurier eller odjur eller olika liksom fantasimonster.

Sen ska det bli ett sant nöje att läsa om alla Linda & Valentin, de är ju grymt snyggt tecknade, stämningsfulla, fantasifulla.

Sv: Loppistråden

Tack för tipsen, B-Pappa. Har blivit intresserad av de frankobelgiska serierna igen. Mycket är väl inte så där jättekul och har kanske inte åldrats med värdighet, men Falken från Mu låter skoj. Ska hålla utkik efter den på loppisar och antikvariat. Jag läste bara de mest kända serie-serierna: Spirou ("Dårarnas dal" är tveklöst den bästa jag läste i den serien), Marsupilami, Tintin.

Sv: Loppistråden

Ja precis. Har hittat massa Finn & Fiffi på senare tid på loppisar men ej köpt, har lite dåliga minnen av dessa då jag alltid läste dom när jag satt hos frisören och väntade på klippning, jag avskydde att klippa mig och gör väl det fortfarande, trots att jag nu inte varit hos frisör på typ 20 år. Ska läsa alla Johan & Lotta (kanske inte finns så många) nån gång. Falken från Mu är iaf billig har jag sett, finns på Tradera och borde ju kunna dyka upp på loppis. Usch håller jag på att bli en seriefrämjare!?!

http://www.seriesam.com/cgi-bin/guide?s … +Mu+(1983)