Sv: Loppistråden

Snabbkollade på bilden. Vågade inte ha den uppe för länge (sitter på universitetsbiblioteket i Göteborg). Men jag kan väl förstå resonemanget bakom allt detta, men jag hamnar nog också i en sorts trist sedlighetspolis-roll när det gäller detta. Å andra sidan: Vill jag verkligen vara en man som tycker och tänker en massa om kvinnors klädsel? Fast å tredje sidan: Denna pornografiering (eller vad det ska kallas) är oroande och rätt äcklig. Som sagt: Det handlar ju inte om kläderna i sig, utan snarare vad de symboliserar. I vilket samhälle det uppstår. Nu leder jag in denna loppistråd på sidospår. Förlåt, förlåt. Och det enda jag gjorde var att i grund och botten hålla med Michelinmannen.

Brukar ofta drömma att jag går runt utan mål eller riktning i stora byggnader. Ibland är det hus, ibland loppisar och ibland andra sorts lokaler/institutioner. Jag vet inte om jag brukar drömma om specifika saker jag hittar på loppisar. Dålig på att komma ihåg mina drömmar. Istället för ett sidospår kan ju denna tråd parallellt handla om drömda loppisbesök.

Sv: Loppistråden

Jag kan döpa om tråden till loppis & sedlighetsdiskussion? ;-)))

Mamma köpte en minikaffebryggare på iogt-ntos loppis. måste visa bild på den, helt fantastiskt gullig.

Post's attachments

Screenshot_20170116-115150.png 1.33 mb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.
Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: Loppistråden

Eller starta en ny, mer moralisk tråd kanske? Sedlighetstråden. Fram för hyfs och hut!

Sv: Loppistråden

Snygg minikaffekokare! Fan jag ska oxo ladda upp bilder, varför har jag inte gjort det tidigare?? Så är jag, fastnar lätt i samma spår, dvs tycker fortfarande det är fräckt att kunna kommunicera med text via internet.

Men det är väl oundvikligt att prata om moral och sedlighet i loppistråden, det är ju här och där som allt möts, det förgångna och nuet och framtiden, vi som korsar tidens flod.

Spanat ut 2 st loppisar på landsbygden idag. Finemang, riktiga bondloppisar, lanthandlar. Önskar jag kunde dela det roliga och fina med er, att åka buss och vara på äventyr. Såg 6 st rådjur i en flock och på hemvägen kom dimman över de frusna åkarna och isen låg tjock över sjön. Känns som att vara med i Kråkguldet hela tiden, dvs fantastiskt. Ska köpa en ordentlig kaffetermos inom kort så jag kan dricka på bussen och se solen gå upp över byarna. Thank you, hörs.

Sv: Loppistråden

Tjoflöjt i stugan! Gjorde en "Falling down" idag och gick på loppis på arbetstid........!!!!! Bara reste mig upp och gick ut. Kunde inte hålla mig, kände kallet. Mycket riktigt, magnetismen strålade från en som jag inte varit på sen i typ november. Såg att VHS-hyllan var påfylld.

ATT VÄXA TILLSAMMANS, Kiddie Viddie, "Denna musikfilm från "Kiddie Viddie" har producerats speciellt för att ge tittaren timmar av meningsfull och trivsam underhållning. När det gäller utformning och innehåll, har varje litet musikstycke absolut högsta kvalitet, för att möta kravet på bra barnunderhållning. Stor vikt har lagts vid att producera en rad roliga och medryckande sånger som fångar hela familjens intresse, samtidigt som det också ger barnen en positiv och meningsfull inställning till livet."

DEMONTOWN, Universal, 2004, "Verkligheten är läskigare än fiction och alltid med dödlig utgång..."

MEET THE FEEBLES / VILKA SVIN, Filmkompaniet, Peter Jacksons dockfilm, inte sett den från Filmkompaniet förut, stor box.

HOPPETY KOMMER TILL STAN, WESTCON HOME VIDEO, ja köpte bara för att det är Westcon.

GRÄSKLIPPARMANNEN 2, ärligt talat, visste inte att det fanns en 2a. Står Kings namn på framsidan = måste se.

FEAR IS THE KEY, Thorn EMI, 1972, engelsk utgåva, Alistar MacLean, undrar om Puffy har sett denna....

CLOCKERS, en film av Spike Lee.

SHE WORE A YELLOW RIBBON, av John Ford, med John Wayne, gammel western.

RETURN OF THE FLY, 1959, med Vincent Price, uppföljaren till originalet, klart trevlig, engelsk vhs.

THE THING, 1951, det suveräna originalet.

2 kr styck! Finemang. Träffade såklart en jobbarkompis där, ehehe. Väldigt fint att de eldade i kakelugn, stod och mös där ett tag. Kallt och fint ute. Det finns mer grejjer där ute, de är på väg in på loppisarna nu!

356 Senaste redigerad av puffy (2017-01-18 20:32:12)

Sv: Loppistråden

B-pappa skrev:

FEAR IS THE KEY, Thorn EMI, 1972, engelsk utgåva, Alistar MacLean, undrar om Puffy har sett denna....

Jodå, den är inte dum alls. En väldig massa biljakt sen ner till havets botten. Jättestort extra plus för alla vassa saxsolon av Tubby Hayes på soundtracket, jag gillar verkligen Tubby Hayes!
Fruktan är mitt vapen heter svenska utgåvan (också på thorn Emi-men i storbox). Boken utgår jag från att alla läst i tidiga tonåren....

Sv: Loppistråden

Var i Alvesta igår. Köpte tre VHS-filmer:
Slagskott (Slap Shot. Har varit intresserad av att se den länge, men faktiskt aldrig hittat på loppis förut.)
Midvinterduell (Lars Molin-skrönan)
Döden & flickan (Jag vågade inte se den när bror hyrde den 1994).

Och så köpte jag fyra tidningar som var helt okej. Bland annat fanns en ensidesintervju med Curt H:son Nilsson, ägaren till H:son som det snackats om på annan plats i detta forum. Roligast på loppisen var en gubbe som började bubbla när jag stod vid skivorna och håglöst bläddrade. Så fort jag hörde honom öppna truten tänkte jag "Åh, nej! Pratsjuk gubbe vid vinylbackarna. Detta kommer bli drygt." Han var dock rätt snäll och ville bara tipsa om att i en back fanns de riktiga fynden. Riktigt bra grejer och i bra skick. Jag blev nyfiken och tog mig en titt. Det innehöll Saxparty-skivorna, bortglömd 80-talspop, tysk easy listening och en maxisingel med Ozzy Osbourne.

358 Senaste redigerad av larsesq (2017-01-29 15:09:00)

Sv: Loppistråden

Mer loppis. Rotade runt i smällkalla Emmaus ute på de småländska bondvischan. Inhandlade en del böcker. Årets festseder av Bringéus, Det är roligt att veta bäst av Barbro Lindgren, Ta dej en slav av Margareta Sarri (en attack mot manssamhället, utlovar baksidan), Cell C2 av Krystian Kawalec (självbiografi från gammal missbrukare och kåkfarare. "Förvisso har han varit psykiskt störd, men han är ändå så långt ifrån att vara psykiskt förstörd."), Mansmyter av Ronny Ambjörnsson, Hårda bud - Handbok för 60-talister av Carmilla Floyd (90-talsestetisk i kubik. Carmilla Floyd gjorde väl senare helt okej reportageboken Respekt om latinamerikaner i USA?) samt Rävsaxen av Kenneth Ahl (nån som läst och känner för att kommentera?). Slog även till på en sån där lergök, fast denna var ju inte en gök utan en sköldpadda. En lersköldpadda. Såg Sten Hansson (R.I.P.) blåsa håglöst i en sådan en kväll på Fylkingen. Han blev närmast hetsad av publiken att framträda. Var nästan sorgligt att se. En gammal man, som till och med hade med sig en skötare, som inte orkade spela, men ändå blev hetsad till att blåsa i sköldpaddan, som om han var någon slags dansande björn. Fy.

359 Senaste redigerad av B-pappa (2017-01-29 17:20:32)

Sv: Loppistråden

Härligt med lite rassel på loppisarna i södern. Klart spännande. Inser att jag bör köpa den där gamla dammiga Leffa G W-boken som heter typ "Torskar och hallickar" eller nåt sånt, skriven kanske på 70-talet. Har låtit den stå alltför länge nu. Sprang på loppis i veckan och köpte lite böcker.

Eremiterna i Taigan, "en rysk familjs kamp för att överleva i den sibiriska vildmarken", faktabok.

Vi lever! - Dramat i Anderna. Ja, ni vet historien, planet som kraschade i bergen och passagerarna som fick äta sina döda medresenärer. Hu! Filmatiserad som Alive. Finns säkert fler filmatiseringar också.

Kvinnokamp - för en revolutionär kvinnorörelse, Irene Matthis & Dick Urban Vestbro, skriven typ 1970. Tänkte läsa och sen kanske posta till någon, någon som är sugen? Hittade iallafall ett vykort inuti, sänt från "Den lilla björnen och Knut" till "Nudisten Ingela Salander", kul.

Sv: Loppistråden

Vilket mysigt och fint loppisäventyr på arbetstid b-pappa! Ja satt på mitt kontor, bläddrade lite förstrött i mina pärmar. Jag drömde om ett annat liv, med lite mera jälar anamma. Fast du verkar ha ett mysigare jobb än att vända på papper o säga "hmmm" i o för sig. Och visst känner man ofta att man vill dela loppisupplevelser med andra som uppskattar konsten.

Grundbulten av Kennet Ahl är min favoritbok typ, lyftet är också bra men har inte läst rävsaxen. Ska låna den från en vän när jag kommer iväg för att besöka honom, du är antagligen snabbare att läsa än jag så du får gärna säga vad du tycker sen, larsesq!

När jag o tompa va hos autotrof i Umeå drog vi två förstnämnda till röda korset. Hittade en jeansskjorta för en 10a och en novellsamling av Peter kihlgård jag gillade när jag gick i högstadiet/gymnasiet. Sen såg jag små söndertvättade badlelsaker och såna 70-tals dockhuven med en virkad duk runt om som man ska hänga på väggen. Habegäret slog till men det var överpris så jag hoppade. Dom sålde en rosa wunderbaum för 10 spänn... i retrohörnan... var på antikvariat också och köpte en bok vars innehåll blev till på en skrivarcirkel i hinsebergfängelset. Ser fram emot den! Fick med mig två familjefoton nån använt som bokmärken i en bok som hamnat på loppis också, deppigt. Tommy du borde berätta om alla dina bokfynd på antikvariatet, du bondade ju rätt bra med ägaren

Sv: Loppistråden

Var på Röda Korset i fredags, köpte en Protestera sjua, en Split LP med nå ryska crustband och en haj-laddsladd till en Ericsson, fast med usb uttag! Så den passar till sådana här nya laddosor. Helt nöjd, man hinner inte med så mycket loppisar när man jobbar till fem varje dag, så man får passa på. Köpte en fin t-shirt med en lodjur också.

Arbete är livets krydda

362 Senaste redigerad av B-pappa (2017-01-30 23:14:10)

Sv: Loppistråden

Gullig loppis Lappia, fint. Lider tyvärr av samma problem, jobba till cirka fem eller halv tio, då hinns det inte mycket loppis och om det hinns så blir koncentrationsförmågan lidande och om den inte är det så orkar jag knappt rapportera så livligt.

Du läser mina tankar, Michelinmannen (och fräckt att mixa resa med loppis, guld), drömmen om ett annat liv med lide mer tjoho och utförsbacke. Ibland är jobbet mysigt men eftersom alla jobb i slutändan är skit så.... En viss sorts trygghet vinns men annat förloras. Ibland sitter jag och tänker "Orkar jag verkligen med det här? Allt som andra tycker är konkret tycker jag är abstrakt och tvärtom, jag är ju konstnär, för fan", haha, om jag ska uttrycka det "fånigt". Jag har ju vigt ett helt liv åt allt som inte har med "ett normalt liv" att göra, men sen ett par år tillbaks så har jag ju börjat drivas in i tratten, som ett panikslaget djur. Men jag har fortfarande inte så mycket kunskaper om svenne & co, vad de gillar, vad de tänker eller jo det kanske jag har men jag kan inte förstå eller acceptera att det livet tycks vara så långgrunt och "jaha, det är såhär det är". Så det blir väl lite twilight zone, alltså ett mellanland, mellan det synliga samhället och skuggsamhället och att inte känna sig fast rotad nånstans. Ett skådespel. Alla dessa val och icke-val och längtan efter något fränare eller lugnare eller tryggare eller häftigare osv.... Men jag upplever det som att mina valmöjligheter är slut och jag har spolats upp på den svarta öns strand, bland klipporna, i främmande men bekant land. Få saker nu skulle vara trevligare än att lägga sig bland hippiekuddarna på folkhögskolan och ta en köpp te och drömma gemensamma filmdrömmar och gemensamma kärleksdrömmar med hela skolan och vänstern men det hade man inte vett att uppskatta då, löjligt. Hatet och självhatet brann som ett fyrtorn, hela världen skulle förstöras, betala det högsta priset. Oj nu blev det melodramatiskt eller vad det heter. Men jag vet ju hur avgrunden ser ut och hur bottenlös den är, med svält och sinnesförvirring och dåliga beslut. Men det är som scenen i Taxi driver, haha, när han sitter och vippar med teven och inte riktigt kan låta bli att bit för bit tippa över den, ända tills den kraschar.

Allt, precis allt, som en velat lära sig och kunna och hålla sig nära, ja precis allt det är ju värdelöst i mittfåresamhället. En läxa som en om och om igen får bli påmind om. Alla ens kunskaper och skapelser blir till sjukdomar och perversioner i andras ögon, när ens liv blir till ett titthål för Den Hvita Rasen.

Hur "vuxenvärlden" hela tiden har tjatat på en att skaffa jobb och lägga ner och allt sånt. Allt har hela tiden och jämt och konstant handlat om klasstillhörighet och "comfort zones" och (icke)självförtroende och sen ett raseri över att inte känna sig välkommen eller ha samma "framåtanda" som "alla andra". Känna sig bortkommen hela tiden men vara för rädd eller arg för att gå därifrån. Så knullas ens hjärna i kulturens olika rum. Man har väl varit för full och bakfull och dum i huvvet för att fatta vad folk säger åt en, vi som har välsignats med alkis - och pundarnamn. Det har blivit en fixidé, att visa att man ska stå pall all skit som kastats på en och ur det födas som fågel Fenix, ur askan, visa att de skadade barnen visst kan slå tillbaka och vara något annat och mer än bara tomma skuggor som driver runt på stan och dukar under för sina utstakade livslinjer, att vända på oddsen osv. Men jag tror orken har börjat gå ur lite nu, det kanske är bra, att kanske känna "fuck you alla som motarbetat en och trampat på en, vi gick våran egen väg och vi fick rätt (viktigt att ha rätt, hehe), som insekter har vi överlevt, som kackerlackor har vi krälat mellan era fötter", att vara trött men ändå ha uträttat något om än kanske bara för sig själv.

Och den röda tråden är att det aldrig ska pratas om klass och uppväxtförutsättningar och ohälsa. Oj vilket självcentrerat inlägg, nu får Tommy årsbanna mig. Ses 2018! Tack för ordet iaf.

Loppisintresset tycker i alla fall jag är ett bra sätt att mötas halvvägs på i livet, så att säga, en del av samhället men också en konstig, oväntad plats. Loppisar är som en liten frizon mellan världarna, den fysiska världen och tankevärlden, landet mellan idé och handling, en plats att ta det lite lugnt på och omvärdera tillvaron. På loppisen är allt på ytan sig likt vid varje besök, men den som tittar lite närmare ser också flödet av saker och tidens gång.

Detta får summera 2016 för mig, ett snurrigt och späckat år och nu är jag trött, inne på 15e jobbdagen på raken och har 3 till kvar. Det kanske var softare med soc och drömmar istället för kallt kaffe och den kommunala cancern som breder ut sig i ens tillvaro. Kultur för alla är kultur för ingen.

Ja är ju nästan alltid roligare att gå på loppis med kompisar än att gå ensam. Blir ju en annan grej, "titta på den där grejjen!", mer direkta intryck eller lättare att spekulera kring sakers ursprung och historia. Sant, det är en konstform, loppisbesöken! Läste Grundbulten på 00-talet men ja nu är det dags igen, den står i hyllan. Om det finns flera som vill läsa så kan jag nog köpa in och posta, tycker mig ha sett ett gäng ute på hyllorna. Blir kul att läsa Lyftet och de andra.

Sv: Loppistråden

Ja från det ena till det andra så blev det en liten loppis i stan idag, anade att de skulle ha ställt ut mer VHS eftersom jag länsat en del sist. Lite urplockat nu på övriga saker men fanns iaf en grotesk skapele vid namn "tysk docka" som såg ut som den kom från tidigt 1900-tal, utan armar och ett hiskeligt nylle. Hade ingen kamera med. Bland VHSerna köpte jag lite dussinrullar:

SLEEPERS, SATURN 3 (aka MÖRDARROBOTEN, ganska ovanlig, ganska medelmåttig sci fi), WILL HUNTING, ONDSKAN, SPAWN, I SANNINGENS TJÄNST (sean connery), HEIST - SISTA STÖTEN och OMBYTTA ROLLER.

Sen var det en lite märkligare grej som vi nu ska titta närmare på.

EN RESA GENOM TIDEN I DET HELIGA LANDET, VHS, 1990, Doko Video ltd. "Denna unika tvåtimmars video film låber det Heliga Landet vyer ou I jud få liv, nar den tar dig med på an späunaude resa bankåt historien. EN RESA GENOM TIDEN, DET HELIGA LANDET for dis fråm skapelsen till Jesu tid our vidaro öuda fill våra egna dagar. Den täcker ALLA (fetmarkerat) betydelse fulla platser och händelser i Bibelu och presenterar dem under höllande. Deen är informativ och fylla av fakta. Du kommer abt vilia se den igen och igen. EN RESA GENOM TIDEN I DET HELIGA LANDET är en skatt, som du kommer ats vilja dela med dina nära och kära." Så ja, grattis till mig, säger jag. Jävlar, två timmar! Fodralet är som en mix mellan stort och litet fodral, står iaf SWEDISH på ryggen så är kanske text eller nåt. På kassetten ser vi att Doko Video ligger i Israel. Inuti ligger också ett garanti-papper (orange färg) som garanterar att denna produkt är av högsta kvalitet. Adress och telefonnummer till Doko Video, den som hör av sig får en gratis videokatalog. Skulle varit kul, men vet ju inte om de finns längre.

Jo justja, sen knep jag 2 st DVDer också: MOONRISE KINGDOM och WINNERS & SINNERS 3 (aka TWINKLE TWINKLE LUCKY STARS), Jackie Chan, minns inte om jag sett denna, tror inte det.... Kanske. Ska undersöka.

Kyligt ute. Känns riktigt bra att det finns så många loppisar i stan och runtomkring att det alltid tycks dyka upp nya grejjer. Laddar nu inför årets första fetbox, hoppas få se skymten av en sån innan våren. Om intervallerna kring larsesques VHS-kap är någorlunda synkroniserade så borde denna filur snart hitta nästa "rare video" ute bland hyllorna. Lycka till.

Hejsan!

Sv: Loppistråden

Blir nog lite loppisspring i Malmö, om tiden tillåter. Men tvivlar att den metropolen kommer bjuda på VHS-kap. Det brukar ske längre ut i provinserna. Saturn 3 är det den filmen du tipsade mig om när vår vänskap var nybakad som en liten luden bäbis? Stanley Donens virriga pannkaka?

Sv: Loppistråden

Alright. Haha vad är detta? Menar du "tipsade" som i rekkomenderade? Hittade du den på loppis i Borås och jag ba "skitbra film, köp!!". Detta låter oroväckande och jag blir nyfiken på att veta mer. Hur kom det sig att vi pratade om denna film? Men precis, den är det. Såg om den på dvd ganska nyligen, ah det var ju i Borås för att min far hade bränt en kopia till mig för att denna film hade skrämt vettet ur mig som liten. Den är ju rätt skum, men inte alls lika becksvart som jag mindes. Hur såg du den?

Sv: Loppistråden

Du skrev nåt om den i nåt SMS och jag såg den på din rekommendation. Exakt hur du kom in på den då minns jag inte. Jag kände ju inte till den innan du skrev om den.

Sv: Loppistråden

Vem är jag egentligen!?

Sv: Loppistråden

Men ja, då får jag här be om ursäkt till dig, larsesq, för förspilld skärmtid och obegripliga rekkomendationer. Ber också om ursäkt till alla andra på forumet som jag manipulerat till att lägga tid på skitknöpsfilm och dylikt. Jag jobbar dagligen med mig själv & mina intressen, i syfte att både utvecklas som människa och "konstkritiker / kultur(icke)vetare)". Ta allt med en grävskopa salt. Tack för förståelsen.

369 Senaste redigerad av B-pappa (2017-02-03 17:29:45)

Sv: Loppistråden

Ledig fredag = loppisrunda. Jadå! Sprang först på Myrorna och gruffade lite åt deras obscena priser. Hittade iallafall VÄRSTA GÄNGET på dvd, komedi från 1989. Rolig? Veti katten, men den är ju inte supervanlig, så köpte den, ska se. Svensk utgåva. Sen vidare till industriområde dit VHSer skickas om de kommer in till syskonloppisen som är belägen mer centralt. Och jodå, det hade rört på sig bland video-kassetterna. Hittar en hyrkassett på Abel Ferraras Body snatchers, stor box, Warner, trevligt! Plockar lite bonusar i form av HELGONET, NEMESIS 3 (sci fi / action) och JUDAS PRIEST LIVE, 95 minuter. 5 kr styck för dessa och sen en dvd för en tia, nämligen FLATFOOT IN EGYPT (FLATFOOT RENSAR NILEN), den har jag inte sett.

Hade lite kittlingar till att hitta något riktigt kul men blev icke så. Dock har jag något riktigt kul att se fram emot nästa vecka, ska få en privat visning av en vinterstängd loppis som är stor och enligt bilder innehar flera travar med VHS och några filmer som tycks vara lite äldre. Kan bli hur bra som helst och i värsta fall kommer jag inte att kunna bära med mig allt hem. Har även lagt ut intresse på en eller flera mycket gamla filmaffischer som loppisens ägare äger, affischer från cirka 50-tal. Så nästa vecka skrapar jag fram kontanter och beger mig ut på okänd mark i en geografiskt svårtillgänglig ort. Var ett år sedan nu som jag gjorde megakapet norröver, då jag fick runt 500 VHSer hemfraktade för en 200 spänn totalt. Så nu tycker jag att det är dags igen, att hitta något riktigt rejält upphetsande, även om Mariann-kassetten för några månader sedan var uppiggande, om än mest som en aptitretare. Jävlar vad jag längtar. Ok, god helg, ha det fint!

Sv: Loppistråden

Mycket fint långt loppis/livsinlägg, många har la sagt flera gånger att tråden borde bli ett zine, men jag säger det igen. Det är fint med loppis, det är möten, den är en tant som säger att man är fin i en jacka man provar. Man pratar med nya människor, gamla som kanske inte har så många att prata med annars träffar hela sin umgängeskrets bland volontärerna på loppisar. Det är en fin plats, med ändlöst många historier. Jag var på nordiska museet med en vän och där hade dom byggt upp en 60tals folkhemslägenhet och då var det massa halvtanter och halvgubbar som mindes tillsammans, bläddrade i någon gammal allers och talade högt om minnen. Det var då mer intressant än utställningen, eller i alla fall ett fint komplement. Ännu ett fönster in i en tid jag inte alls har någon koppling till.

Va på emmaus i sthlm igår (idag ligger jag med papperstuss i vardera näsborre för det bara RINNER SNOR alltså hur är det ens möjligt? Samma konsistens som vatten också, så det känns ju fräschare än vanligt snor, hur fräscht nu snor kan vara...) ett redigt magplask. Jag vill gilla emmaus, i sthlm har de ju bra samarbeten med folk i västsahara, journalistutbyten, utbildningar osv. men alltså det är så otroligt dyrt. Verkligen inte värt det, och jag behöver ju inte ens kläder men nåt ynklige jag behövde var att få känna mig lite jäla snygg nån dag iaf. Hittade en stormönstrad stickad tröja i min favoritfärg grå, rolig och energisprakande härlig som jag är. 80 spänn kostade den, typ ej värt, och det var ändå bland det billigare. Dom säljer gamla bandtshirts för över 100 kronor!? Fyndlådan på det, allt var ju trasigt där, men rimliga priser. 20 spänn plagget men allt var verkligen kasst. Åkte hem med en tröja i alla fall, hittade en stor fin affisch i en papperskorg på skolan så kände mig redan lite rikare liksom. Affischen sitter redan uppe och tröjan ligger nu i en hög på golvet för att inte bli nersnorad. Gick liksom förbi emmaus för att döda lite tid på stan mellan två grejer, sån där slöshopping är alltid lite besvikelsegrejs osv.

Sv: Loppistråden

Michelinmannen skrev:

Tommy du borde berätta om alla dina bokfynd på antikvariatet, du bondade ju rätt bra med ägaren

Jajamen. Nu har jag hunnit köpa en del.. men är det OK med bokfynd i denna loppistråd? Eller vad defineras som en loppis? :-) Annars kan jag börja skriva regelbundet: Handlar massor av böcker regelbundet igen. Det är mysigt.

De jag köpte i Umeå var iallafall...

1. Väino Linna - Okänd soldat (fin utgåva, klassiker - gillar dock polstjärneböckerna mer, inte läst den sista dock..) finns som film också:-) Filmats två gånger, den från 80-talet är riktigt grym.
2. Blandad diktsamling med bl.a Ezra Pound.
3. Robert Paris - Fascismens uppkomst
4. Från Sicilien till Rom - Norstedtsbok om när kriget slog ut totalt i Italien på 40-talet och Musse pyste iväg till Saló.
5. Anders Persson - Geurillakriget i Finland
6. Bea Usma - Expeditionen, om andréexpeditionen, riktigt bra, sträckläste på tåget hem. Hon är intervjuad i p3 dokumentär om andréeexpeditionen som var en riktigt spännande händelse, om än lite väl tragikomisk: https://sv.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A … expedition

Sen var jag nere i Malmö förra helgen och snodde böcker:

1. Jakten på kapten klänning - sträckläste, rätt spännande men det är så svårt att ta in att det är på riktigt eftersom Göran Lindberg faktiskt finns. Fy fan jävla snutjävel.
2. Med uppenbar känsla för stil - en bok om manlig identitet och varför det är problematiskt med maskulinitet som bygger på våld etc.
3. En liten bilderbok med dinousarier.
4. Per-Erik Persson - Rapport från en ockuperad fabrik
5. Eva Andersson - Sinnessjuk i folkhemmet.

....sen beställde jag lite böcker via bokbörsen (digital loppis?) dessa är:

1.Karikatyrer i världspolitiken 1939-1944, samlingar av karikatyrer från olika (mycket engelska o amerikanska) tidningar.
2. Grundbulten av Kennet Ahl, klassikern.
3. Alberto Moravia - 1934, samma författare till "Anpasslingen" som är en SKITBRA bok, och grym film med en fantastisk tågscen!!
4. Rävsaxen av Kennet Ahl
5. Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne, barndomsklassikern:-)

sen var jag och michelinmannen på röda korset i västerhaninge idag och där knep jag:

1. Bröllopsbestyr av Stig Dagerman
2. Doktor Glas av Hjalmar Söderberg
3. Teorier om patriakatet av Gunnela Björk, Anna G. Jónasdóttir
4. Sven Salje - Vingslag i natten

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

372 Senaste redigerad av B-pappa (2017-02-10 09:45:07)

Sv: Loppistråden

Ja självklart går det bra med bokfynd här, det tycker iallafall jag. Allt runtomkring loppis, om än kanske den traditionella loppisen är stommen. Antar att en av poängerna med tråden är att ge tips till input / stimulans, det i syfte att ge output och hålla hjulen oljade, så att säga. En godartad cirkel. Klart du ska skriva av dig här Tommy, om du har tid. Är ju alltid kul att veta vad som läses och kollas genom. Själv läser jag nya ungdomsrysaren Innan helgen är över nu, om tre ungdomar i en sommarstuga och så händer det lite kusligheter.

Skulle gärna sitta här och skriva mer men tänkte testa att gå till jobbet idag. Fint och klart men kallt väder. Kanske tar en eller annan lopp-ish (som tråden kan heta, hihi) idag.

Sv: Loppistråden

Jadå, orkade en liten loppis idag och det kändes bra, men orkade tyvärr inte bort till VHS-oasen. Hade kommit in nya dvder så fann Frihetens pris (The wind that shakes the barley, Ken Loach), Willow (har inte sett denna än, sanslöst), The hole (regi Joe Dante, Gremlins 1 och 2). Bra det. Nu vila. Ta det lugnt. Ha det gött!

374 Senaste redigerad av B-pappa (2017-02-12 10:35:29)

Sv: Loppistråden

Ok lördagen bjöd också på loppis och folk eller ja mest en B-pappa med tunnelseende som sprang upp och ner i hyllgångarna och strejfade som om det vore Quake 1998 på TV-spelsbörsen i Stockholm i city (kommer ni ihåg hur skickliga ungarna var?).

Kollade läget  i Hofors och där fann jag en osedd Åsa-Nisse, nämligen den där han är i rekordform. Sen fick jag syn på lite stora fodral och blev nyfiken. Var väl lite sisådär mittemellan lockad men när jag öppnade boxarna och såg att kassetterna var kritvita tyckte jag det var lite fränt. Så köpte dessa, från bolaget SUPER Film & Video, då beläget i Partille. Se bifogad bild. Kollade hela bokrummet men fann ingenting utöver det vanliga, möjligtvis Burroughs Tjacket, men var inge sugen.

Vidare mot annan stad / by så hittade jag lite småtråkiga kompletteringar på VHS, som jag ska se. THE COLOR OF MONEY, HASSEL - UTPRESSARNA, THE RULES OF ATTRACTION, FX 2 LIVSFARLIG ILLUSION och The return of Rutger Hauer to the flea market thread: NOSTRADAMUS och på framsidan står det "Rutger Hauer som den mystiske munken". Oj!

I övrigt, kallt, grått, förorenat, öde, nedgånget. Nu innehelg. Ha det gott!

Post's attachments

Foto3190.jpg 690.62 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

Sv: Loppistråden

B-pappa: var går man på loppis i Hofors nuförtiden? Finns rasistloppisen kvar, den med skylten 'inga zigenare'?