Evelina Mohei

CV

Jag heter Evelina Mohei och är formgivare och illustratör från Småland baserad i Stockholm. Mest gör jag bild och form, men jag skriver också texter och kodar hemsidor. Jag har en kandidatexamen i Grafisk formgivning och illustration från Konstfack. Jag är med i tidningen Brands bildredaktionskollektiv och gör fanzinet Tack för inget.


Vi kan höras på hej@evelinamohei.se
och följas på instagram: @evelinaloca.
Jag skriver också en limerickdagbok.


Kropp & straff

Logga, hemsida, folder

bild

Kropp & straff är en fysisk och mental förberedelse på vad som skulle kunna hända om ett högerpopulistiskt parti kommer till makten i Sverige.

Jag har gjort den grafiska formen till författaren Henrik Bromanders pjäs Kropp & straff. Till pjäsen gjorde jag en logga, en affisch och ett programblad. Jag kodade också en hemsida.

Läs mer om pjäsen på hemsidan kroppochstraff.se.

Januari 2019

SACs mobiliseringskonferens

Annons

bild

Jag gjorde en annons i tidningen Syndikalisten för en konferens i Umeå.

Februari 2019

Första maj

Affisch & klistermärken

bild

Jag och Markus Johnson har gjort affischer inför första maj åt Stockholms LS två år i rad. Affischen på bilden är från 2017.

Maj 2017 & 2018

Tidningen Brand

Bildredaktör

bild

I Brand jobbar jag och resten av bildredaktionen med bland annat layout och illustratörskontakt. Ansvaret skiftar från nummer till nummer men det mesta gör vi tillsammans. Vi lär oss mycket av varandra genom kunskapsutjämning och olika lekar och samtal för att ta fram form, färg och bild. Tillsammans med textredaktionen administrerar vi allt arbete om och kring tidningen.

Kolla igenom våra nummer, läs våra texter och lyssna på våra poddar på tidningenbrand.se.

November 2014 - Idag

bild

Senaste numret: #4 2018
Omslag Minna Floss

Kärlekshotellet

Animerad film, 10 min

bild

En animerad film med kollage av hittade foton, skön musik och berättarröst. Den handlar om ett kärlekshotell, ett hathotell och konflikten mellan de två.

Maj 2017

Norm & Form

Bokformgivning

bild

Jag och Vendela Wetterström formgav, risograftryckte och band en bok åt Bastion för en workshop om bokens beståndsdelar på Fullersta gård.

Maj 2017

Vad ska vi göra med vår hjärna?

Skoluppgift, bokformgivning

bild

I kontakt med förlaget TankeKraft gjorde jag ett förslag till omslag för översättningen av Catherine Malabous bok Vad ska vi göra med vår hjärna?.

Oktober 2017

Illustrationer i urval

2016 till idag

bild bild

Illustration till Syndikalisten 2016

bild

Illustration till Syndikalisten 2016

bild

Illustration till Sällsamheter i Munchkinland 2018

bild