Sv: Nya Arbetartidningen #2

Fattas endel saker som vi hade behövt få ihop som jag ser direkt! Vi har ingen ledare och ingen framsida, vem har lust att fixa det? Sedan hade det behövts några till texter alltså.

Arbete är livets krydda

127 Senaste redigerad av B-pappa (2015-09-20 07:44:15)

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Härligt Lappia, helt rätt. Kör! Skulle bara tillägga att jag uppdaterade en del av mina svar i texten "generiska punkfrågor", alltså fyllde ut lite. Så nu är den 2.0, så att säga, ifall du redan vart där och kopierat över den så kan du gört igen. :-) Och alla som vill skriva svar där, kör, det är ju jättekul, det går att skriva om vadsomhelst och det känns bra att göra det!

Kan vara så att jag kan vaska fram lite mer material, sitter med lite grejjer som ligger mellan stolar i nuläget. Ska utreda detta och återkommer, meddelar då här.

Antar att vem som helst som känner sig manad att sätta ihop en framsida kan göra det nu, bara o hugga! Liksom skriva ledare! Jag är inte en sån som "tar för mig" sånt pga jantelag så det får nån annan fixa.

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Ifall det behövs mer material (vill inte säga "utfyllnadsmaterial" för det låter ju fult) kanske jag kan bistå med någonting. Har saker på min dator som jag inte vet vad jag ska göra med. Hade nästan slutat tänka på detta, men det är ju kul om det ges ut. Idén att skriva varsin rapport om Cortex-spelningen lät intressant.

Sv: Nya Arbetartidningen #2

jag har en grej ja skrev i somras, ja lät in.treåring bestämma helt va.vi sku göra ute i 2h så klockade ja o anteckna allt som hände. Ska se om jag kan hinna transkribera i dagarna. Har även en teckning ja hittade när ja städade som jag tycker passar i NAT-sammanhang.

Sv: Nya Arbetartidningen #2

o justja har.även ett.gruppfoto från 70-talet på personalen i en konsumbutik i Tullinge som skulle kunna va omslag. Arbetare o allting!

Sv: Nya Arbetartidningen #2

o ett recept på hur en gör sin egen trillingnöt! ska ba hittare först

132 Senaste redigerad av larsesq (2015-09-22 09:55:18)

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Lagt upp materialet. Två bilder, en insändare och två dikter. Behöver inte stå mitt namn någonstans i närheten av dem. Eller ha bildbyline eller nåt. Och kul att devolutionen tas upp i generiska punkfrågorna. Har tänkt mycket på det där med att folk verkar utvecklas bakåt, men börjar nu tro att det är lite mer komplext det där. Devolutionen och evolutionen samverkar på något sätt som kanske inte är helt sunt. Eller så har jorden redan gått under?

EDIT: Och om Cortex-spelningen ställs in kan vi skriva vad vi gjorde istället för att gå på spelningen.
Behövs mer teckningar har jag mer på datorn. Ifall det behövs fyllas upp vita rutor. Bara att hojta till. Kul att det kan bli av nu. Ska vi ha någon information om de som är med, kontaktuppgifter eller så? Eller är det bara att tuta och köra?

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Ja bara så att alla vet, Cortex är ju alltså INSTÄLLT. Jag tycker idéerna här ovan är roliga och bra, allting.

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Ser att det har ramlat in LITE nya grejjer! Men fyll gärna på. Jag väntar tills sist med punkfanzine frågorna så att det är bara att ni går in och fyller på.

Arbete är livets krydda

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Tror inte jag har något redan skrivet att bidra med. Beroende på ork och lust kanske jag bidrar med något annat men deadlinen bör ju vara passerad, kan jag tro, ungefär. Har andra saker att avverka först. Hörs!

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Hur går det Lappia?
Fan, nu börjar jag bli peppad på det här igen.

maskinpark.bandcamp.com

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Jaa! jag är super peppad. Men dog ut lite för att jag körde så hårt med Kissan Päivät för att få det klart. Men tyvärr måste jag meddela att det är alldeles för lite material inlämnat. Blir svårt att få ihop en hel blaska.

Arbete är livets krydda

Sv: Nya Arbetartidningen #2

För att göra situationen ännu värre (sorry!) så måste jag dra tillbaka mitt bidrag i form av två sidor.
Jag kan helt inte vara med och bekosta det hela och då är det inte rätt att mina sidor är med åker snålskjuts.
Sorry, men jag har inget val.

139 Senaste redigerad av B-pappa (2016-01-21 17:27:22)

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Jaha just fan helvete klart vi ska ha ett nummer två. För min del tycker inte jag att alla måste betala allting osv, alltså jag personligen kan tänka mig att pröjsa åt andra. Beror ju på vilka totalsummor vi i slutändan snackar, men vi kan väl börja med att utgå från att allas material ska vara med och sedan göra en prisbedömning / alternativt skita i prisbedömning och bara köra, dvs skyffla ihop allt och dra ett eller flera sms-lån. Nej men alltså ja, vi bara kör, ingen skam eller dylikt i att inte kunna betala.

Så tänker jag. Har en del löst material som ligger och svajjar i mappen "opublicerat", ska se över detta, har ett gäng ofärdiga texter. Ofärdiga = avskyr ofta mitt flåsande och sitter i slutändan och garvar åt min klyschighet. Det blir så när man för varje ord man skapar känner att man gör något fel och dåligt, en kamp för att känna sig bekväm med att vara något annat än en bajsluktande byfåne. Trots detta är jag alltså FÖR jante (=socialism), men det är en annan femma. Ja whatever! Vad tänker och känner ni andra om Arbetstidningen nu, nådens år 2016? För att fatta mig kort tycker jag alltså det är en skitbra grej men någonting som jag trodde att jag övervunnit sitter som en spärr i hjärnan. Ibland går det, ibland inte. Hållit på nu med en text åt larsesq i uh snart ett år, tror jag, blivit typ 3 A4, även om jag är nöjd med innehåll. Tur att jag inte försörjer mig som bloggare. Men jag är mest pepp på att filma, antar jag. Men ja, är väl inget ovanligt att vara en krånglig jävel likt mig själv, att sitta och pilla med saker länge.

Hade vi haft regelbundna fysiska träffar så hade säkert det som slagits ut i skällan också varit det vi fått tillbaks, alltså något bra. Jo, där har vi det. Jag blir alltid håll-igång-i-Skogman när jag träffat bra folk. När jag är ensam (100% av min fritid) grejjar jag mest med toalettbestyr och matlagning, för att försköna mitt taffliga leverne. Är lätt att fastna i "På spåret"-Sverige så fort det bjuds på lite ledighet :-P. Så som jag ofta säger och det betyder ju egentligen att jag har mycket på gång, antar jag. Kommer med ny film nu i vår, om planen klaffar. Jag är lite ofokuserad och vill kanske lite för mycket, men jag känner aldrig ett tvång eller nåt sånt. Jag kan inte låta bli. Jag är intresserad av människor (...och saker på loppis...skapta av människor...men ja, som hamnat på loppis så jag kan ta med sånt hem...) och det som larsesq beskrev förut, röster eller verk från djupet av svenskars hjärtan, ungefär. Jag har aldrig ljugit eller gjort mig till (vad jag vet!) i dessa sammanhang, jag menar allt jag säger. Jag reflekterar inte så mycket, jag mest bara tutar o kör. Jag blir aldrig riktigt van med saker och har kvar samma känsla som när man gjorde nåt för första gången, ungefär. Såja, nu har Intresseklubben fått lite kött på benen, hihi.

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Jag hittade ett par teckningar som ja faktiskt e nöjd m när ja röjde i förrådet, kanske ska slänga upp dem ist f hån mot bagarmossenbor på fejan smile.

Ska försöka skanna på måndag

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Jag vill bidra! Vet inte med vad men #1 var ju grejt och jag vill ha ett #2! Ge mig inlogg t driven om ni vågar så kan jag ladda upp nå eller jag vet inte! Kan kolla med de andra i häxpakten om de vill bidra med något.

142 Senaste redigerad av B-pappa (2016-01-27 20:04:29)

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Häxan skrev:

Jag vill bidra! Vet inte med vad men #1 var ju grejt och jag vill ha ett #2! Ge mig inlogg t driven om ni vågar så kan jag ladda upp nå eller jag vet inte! Kan kolla med de andra i häxpakten om de vill bidra med något.

Har PMat inlogg nu! Är väl säkert redan nån som gjort detta.

143 Senaste redigerad av Hunden (2016-01-27 21:28:38)

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Jag känner mig mer peppad än på länge på ett NA #2. Ettan tycker jag blev så halvdan så det tog lusten ur det. Men det vi har på driven tycker jag är bra och det finns en del värt att publicera där. Jag vill komma med ett nytt bidrag men vete sjutton vad det ska handla om.  Ska försöka komma på nåt, en inre process har redan satts i rullning.

Häxan! Jävligt kul att du vill bidra med nåt!

Förresten Lappia, gör du layouten då?
Ska vi använda "mitt" tryckeri, alltså Kopieringsservice igen?

maskinpark.bandcamp.com

144 Senaste redigerad av B-pappa (2016-01-28 17:09:35)

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Ok topp. Jag kommer ladda upp lite grejjs i helgen, kanske tillochmed fyller på i någon av de andra mapparna också, prylgälen som jag är. :-D Tänkte väl köra bland annat en recension på en italiensk film som jag och Doktor Brain Jr nog var först i Sverige med att se med engelsk text. Viktigt att vara tidig på bollen vetni. Jajamensan hejsan på er.

EDIT: Laddat upp lite fler bilder inne på våran Drive, loppisar och prylar och sett på stan.

145 Senaste redigerad av larsesq (2016-01-30 21:21:45)

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Vill inte vara sämre och la upp bilder i andra sett på stan-mappen medan jag lyssnade på Yo La Tengo, som jag av någon anledning fastnat för rätt rejält.

Hade varit fränt om detta kunde sammanställas någon dag. Heja på oss!

146 Senaste redigerad av B-pappa (2016-01-31 13:39:13)

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Fantastiska bilder, larsesq. Kan nu meddela att jag laddat upp 3 styckena texter, totalt på typ 10 - 12 A4n eller nåt sånt. Kan väl eventuellt "biffa ut" numret lite. En text med VHS-recensioner m m, en där jag lyssnar på en hemmapulad skiva från en loppis och en recension av Staden som fruktade solnedgången. Finns lite tillhörande bilder till 2 av texterna. Finns mer på lager, ska kika vad. OBS detta är inte typ "slask-texter", alltså sånt som jag dömt ut eller av någon anledning velat att de ska förbli opublicera eller hur man ska säga. Har haft häcken full senaste tiden så det blir så att saker blir liggandes eller kanske inte korrlästs eller skrivits klart, men nu finns de där.

Sen är det ju nåt fördjävla drygt med den där menyn som dyker upp när vi loggar in på Drive. Är precis så på min & Dr Southern Rocks Drive också. Nån som vet varför det är så och hur sjutton kommer vi in i lagringsutrymmet med minsta möjliga antal klick? Jag har hittat en väg in på typ 4 klick, otroligt irriterande och tar lite extra tid. Opepp! Vill lösa, ska undersöka asap.

God söndag!
PS har en massa obesvarade mail, men betar av allt metodiskt, ett i taget. Hörs!

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Jag ska skicka in något denna vecka, har en grej som bara ligger och puttrar på halvklart... :-/

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Lade precis upp en ny dikt ("Efternamn") i NAT #2-mappen på driven. Tog även bort min hafsigt skrivna historik över amerikansk fetto-aktivism. Oj, den måste vara typ två år gammal den texten, och inte så bra heller.

Håller på med en längre text till numret också. Fick en il av inspiration när jag kollade igenom mapparna. Sett på Stan-bilderna är riktigt roliga, spännande, skumma. GB-Glassgubben i gropen, mannen på bussen som läser tidning med förstoringsglas (???!!!).

Det finns ganska mycket material där på driven, men det verkar lite tunt med köttigare texter.

maskinpark.bandcamp.com

Sv: Nya Arbetartidningen #2

Nu har jag skrivit en novell! Var skickar jag in den? :-o

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: Nya Arbetartidningen #2

På en google drive!2 Vad nu det är. Och hur en nu får tillgång till den.