Sv: Aktuella fanzines

Fick nr 2 av 21,8 i brevlådan i dag, trevligt :-)
Jag gillade ettan! Helt annorlunda mot de punkfanzines jag brukar läsa.

Sv: Aktuella fanzines

Hallå Flyktsoda vi vill läsa nummer 3!

Sv: Aktuella fanzines

Flyktsoda #3 blev färdigtryckt i veckan så håll ut ;-)

Sv: Aktuella fanzines

Oi! Fick Flyktsoda #3 i posten idag. Ser mycket intressant ut.

maskinpark.bandcamp.com

Sv: Aktuella fanzines

Är det någon av er som har läst noslack-journalen? Det är ett seriefansin och verkar egentligen inte särskilt roligt men det är något med hela projektet som är smått hisnande. Som att det inte borde finnas egentligen. Sedan 2002 ska han ha gett ut 51 nummer vilket bara det är märkligt och hela upplägget känns väldigt udda av någon anledning.

http://serieforum.se/phpbb3/viewtopic.p … amp;t=5285

106 Senaste redigerad av Keldjuret (2015-05-12 14:50:20)

Sv: Aktuella fanzines

Nå. Jag besökte spx i helgen och trots att den dyra bordavgiften tycks resulterat i att folk släppt alla ripoff-hämningar kom jag hem med en några nya zines.

AHZZ (Angry Henrik Zacco Zine) #1 och 2

Serier av varierande kvalisort varav flera är riktigt roliga. Allt med en hastig prägel på det charmiga sättet. Insatta intervjuer med Christofer Nielsen och Hanna Gustavsson. Henrik spelar för övrigt i Kronofogden som är ännu bättre än blaskan. Guldstjärna för att zinet var billigt också. Den som letar kan säkert hitta en mejladress på nätet.


Duger Suger - blottade till benen

Kollektivt konceptzine med illustrerade utdrag ur gamla dagböcker. Hade gärna fått vara matigare men det som finns där är (bortsett från lite blaskig poesi) är jättebra. Jag blir imponerad över hur jäkla observanta folk har varit i sina späda tonår. Duger Suger kan nås via Fejsbook.

Sånt blod #1 och 2

Första numret har tema raseriutbrott, andra har tema kärlek. Båda med ett stort fokus på riot girrrl-rörelsen och relaterade ämnen. Intervjuer och konsertrapporter är halvintressanta, de personliga texterna och spridda tankarna är bättre. Inga kontaktuppgifter men det är gjort av en Felicia Andersson.

Ane v. hade med sig ett nytt zine - I Norrland har det också snöat. Det bjuds på forumit tecknad i färg. Svårt att beskriva utan att redogöra för hela handlingen men det är en liten stridsskrift kring kolonialiseringen av sapmi kan man kanske säga. Den som inte har läst Anes grejer har mycket att se fram mot och jag skulle kanske inte rekomendera detta zine i första hand, men det är helt klart köpvärt.

Skaffa inte ett liv 11 av Hanna TL

Om du har läst något av Hanna TL tidigare vet du vad det handlar om. Prosapoesistycken som tåls att läsas flera gånger. teckningar och några få dagboksserier.     

Jag fick även hem några nummer av Noslack journalen här om dagen. Jag är fortfarande lite fascinerad av projektet även om innehållet verkligen inte var något att hurra förr.

Sv: Aktuella fanzines

Jävligt intressanta fanzine Keldjuret. Ska snoka runt och se om jag kan gräva upp någon kontaktinfo till skaparna.

maskinpark.bandcamp.com

Sv: Aktuella fanzines

Hittas kontaktuppgifter vill jag gärna att du hojtar till, Hunden. Hörde lite om Sånt Blod och blev intresserad.

109 Senaste redigerad av Hunden (2015-05-16 11:07:57)

Sv: Aktuella fanzines

Konsumentupplysning för den som är lika trög eller lat som jag: Hanna Lundin Tistelö och Ane V:s fanzine som Keldjuret skrev om i inläggen här ovan, finns på seriefanzinedistrot Fosor, vilket ju redan nämnts tidigare i denna tråd.

Har fått kontakt med Felicia, som gör Sånt Blod, men i en ovanlig attack av samvetsmässiga betänkligheter bestämde jag mig för att vänta på hennes medgivande innan jag publicerar hennes mailadress offentligt.

http://fosfor.tictail.com/products

maskinpark.bandcamp.com

Sv: Aktuella fanzines

Okej, här är mailadress till Felicia som gör fanzinet Sånt Blod:
felicia_a_@hotmail.com

Har hört fler bra saker om det, så nu är jag jättespänd på att få läsa det.

maskinpark.bandcamp.com

Sv: Aktuella fanzines

Är Sånt Blod också ett seriefanzine?

Arbete är livets krydda

Sv: Aktuella fanzines

Nej. Bara text. Knappt ens bilder.

Sv: Aktuella fanzines

Köpte Kattis serier #6 på Punx 44 nu i helgen. har läst ett nummer tidigare och sedan inte sett ett spår av zinet sen dess. Men det verkar ha kommit ut flera nummer under tiden. Det är självbiografiska serier som mest går ut på att hon går på spelningar. kanske inte låter så spännande men jag tycker det är jättebra. Hon typ ritar ett band på scen och det är roligare att titta på teckningen än att se bandet. Eftersom den här Kattis verkar vara lite hemlig så hade jag hoppas få prata med henne under festivalen. Han jag köpte blaskan av skulle peka ut henne men det blev inte av och jag vågade inte gå fram till den jag trodde att det kunde vara. Signalementet jag fick av distrosnubben var "hon har tatueringar". Inte jättehjälpsamt. Om det är någon som vet hur man kan få tag i en här Kattis så får ni gärna hojta.

Sv: Aktuella fanzines

Finns det någon kontaktinfo till Kattis serier, Keldjuret?

Sv: Aktuella fanzines

Nej, tyvärr inte. Det är därför jag var så mån om att få tag på henne.

Sv: Aktuella fanzines

Flyktsoda #4 ramlade ner i brevlådan i dag. Trevligt trevligt smile
Punk & politik i Polen och Punk & politik i Venezuela återfinns bland innehållet.

Sv: Aktuella fanzines

falafelmongo skrev:

Finns det någon kontaktinfo till Kattis serier, Keldjuret?

Nu har jag luskat ut att hon heter Katarina Mörk och har FB. men jag vet inte riktigt om hon ser mitt meddelande eftersom meddelanden från folk man inte är vän med hamnar i nån sorts skräppostmapp. I alla fall - så långt har jag kommit i  mina eftersökningar.

Sv: Aktuella fanzines

Var på anarkistiska bokmässan i Sthlm igår. Mycket såna där zines om något rätt avgränsat ideologiskt fält på akademisk engelska skrivet av någon som inte har engelska som modersmål och som därför är svårlästa av många anledningar.

Av en nisse som jag köpte ett extremt nötigt anarkoprimitivistiskt zine för några år sedan (den viktigaste stridspunkten var att alla måste föda sina barn hemma utan bedövning eftersom det är "naaatuurligt") fick jag en gammal sammanställning av Bitte Anderssons serier från Tigerskott i brallan. Också anarkoprimitivister har något att erbjuda alltså!

Köpte även ett rätt välskrivet och intressant fanzine om nykterhet - Sober Covern #1 - som titeln till trots är på svenska. Flera av artiklarna har smarta vinklar på nykterhet även om jag själv drar andra slutsatser än artikelförfattarna i många fall. Hoppas hur som att det kommer fler nummer. På sobercovernsnabelagmail.com hittar ni dem. 

Från Ane V köpte jag ett nytt Zine om Anarkistiska drömmar - Anarki total - och ett "best of-zine" som samlar texter från Anes Norska fanzine. Har inte hunnit läsa dessa ännu men de är säkert läsvärda. Babytahinasnabelarisup.net är Anes adress.

Sv: Aktuella fanzines

Keldjuret! Jag försökte kontakta Sober Covern för det verkar vara ett perfekt fanzine till mitt distro. Men epost adressen fungerar inte för mig? Kan du ha skrivit fel eller finns det nå andra kontaktuppgifter?

Arbete är livets krydda

Sv: Aktuella fanzines

ja det var jag som dyslexiade mig lite och avslöjade mina dåliga wiccakunskaper på samma gång. sorry. Fanzinet heter Sober Coven och mejlen är sobercovensnabelagmail.com
Tror inte mejladresser ska vara capskänsliga men de har skrivit allt med versaler i alla fall.

Sv: Aktuella fanzines

Ja, tack! Nu gick det bättre att maila. Hoppas en får svar bara. Känns som att när folk har speciella mailadresser för sina fanzines så kikar dem mailen kanske några gånger precis när de har släppt nummret å sedan glöms det bort.

Punkfanzinet Gamnacke är ute med ett nytt nummer nu. Jag har inte läst det ännu men jag är intervjuad i det om mitt arbete med Kissan Päivät!

Arbete är livets krydda

122 Senaste redigerad av Lappia (2015-09-18 07:15:11)

Sv: Aktuella fanzines

Hjalte Strandén är tillbaka i fanzinevärlden också. Har ett nytt fanzine som heter Värdegrunden! Jag fick det nyss men det verkar vara i Hjaltes klassiska stil.

EDIT: Jag läste igenom alla tre Värdegrunden igår! Och dem var jätteroliga. Tycker det är bland det bästa Hjalte gjort hittills. Det första nummret är som Onda Märket/Tovat Hår & Tygskor/Dolt Handikapp och är bara ett vikt papper men de andra två nummren är häftade! Nummer 1 (vikt A3) handlar om de båda böckerna Diplomfabrikerna samt Svenska bordeller. Nummer 2 (häftad) handlar om nutida nationalsocialistisk skönlitteratur (ex. Sista steget, Uppmarsch mot Ragnarök och liknande) och aktivistmanualer. Nummer 3 (häftad) handlar om porr (främst då ur Curth Hsons stora och bisarra produktion).

Arbete är livets krydda

123 Senaste redigerad av GP sås (2015-12-07 10:34:21)

Sv: Aktuella fanzines

Flyktsoda #5 är ute.
Fokus på den viktiga flyktingfrågan bland annat. Och på anarki - och punk så klart.

Kan tillägga att redaktören Johan kan kontaktas på flyktsoda14@gmail.com

124 Senaste redigerad av B-pappa (2015-12-09 21:13:19)

Sv: Aktuella fanzines

Ja, lägger en till shout out här, likt ovan, en "bump" att Flyktsoda fem nu finns ja.

Och Fördämning #8 finns att tillgå hos iddb.se. Jag tänkte dra en liten beställning nu, minsann.

Vad mer nytt, nåt från larsesq och Hunden?

Paddsatan 18 har landat och Tommy bjuder bland annat på ett förord som länge kommer att eka i läsarnas huvudskålar.

Sv: Aktuella fanzines

Imorgon släpper vi officiellt spliten Samlade Neuroser #5/Flyktsoda #6
Innehåller ord, teckningar samt gulliga bilder på Glenn Hysén och förhör med ANATOMI -71, krönikor, recensioner och en spottloska i ansiktet på "opolitisk" "punk". Fyrfärgslyxtryck, vi är ruinerade nu...så beställ gärna för 20:- + porto (c.a 14:-)
flyktsoda14@gmail.com