126 Senaste redigerad av larsesq (2018-01-19 12:29:26)

Sv: Spelningar

Hade varit kul att se Cartoon Girlfriend nån gång. Den grejen som Hunden skriver om i senaste Hunden som vägrade dö (och tydligen också i Svärdet), med Hondjävul, Fru Dörr och Cartoon Girlfriend verkat ha vara så bra, så fint och kul. Där skulle jag ha varit. Sällan jag känner att missat nåt, när det gäller evenemang. Roligt att vara hemma och pyssla. Men detta verka ha varit så kul och inspirerande spelning/kväll. FG7 är nog det finaste spelstället jag besökt.

Jag har ingen skam i kroppen (eller jag har egentligen jättemycket). Jag,  Arttu Partinen/Amon Düde och Målgrupp ska leka med kassetter och ljud på Larrys Corner i Stöckhölm den sjunde. Kom gärna förbi, ifall ni har möjlighet: https://www.facebook.com/events/842243642613311/

Hoppas jag hinner gå på detta också innan, om djävulsbibeln: https://www.kb.se/om-oss/evenemang/even … heter.html

Sv: Spelningar

Om någon befinner sig i Norrköping på Lördag så spelar jag i Wärmekyrkan kl. 00.00 med Bottenvikens Silverkyrka smile

Sv: Spelningar

Asså. Bara bra grejer som namedroppas här. Målgrupp, bottenvikens silverkyrka, kungabarnen. Jag måste nog antingen arrangera spelningar i Göteborg/Halmstad eller åka bort ibland.

Sv: Spelningar

Aha, Bottenvikens S-kyrka. Har hört lite löst prat på "kontoret" om att boka er framöver. Hoppas det blir nåt med det.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Spelningar

De behöver hjälp med folk som jobbar i baren i pauserna mellan spelningar. Säkert bra tillfälle att jobba gratis och kolla på band och på samma sätt supporta queer noise. Om inte annat borde ni gå dit!

"noise
by queers
at Fylkingen

LINE-UP/SONIC DEVIATIONS:

ARASH (live)
SISTERLOOPS (live)
SEROCONVERSION (live)
UNKNOWN SISTER (live)
HATETS DOK (merch)
ANTIPLAY BOY (merch)

DATE: Saturday 27/1
TIME: 20-01
PLACE: Fylkingen, Torkel Knutssonsgatan 2
ENTRANCE: 80 sek (60 sek for students, pensioners and unemployed) (Door/bar - card only; Hatets Dok - swish or cash; AntiPlay Boy - cash or trade
AGE: 18+
FB-PAGE: https://www.facebook.com/queernoisefest"

Sv: Spelningar

Ah justja, jag har väl inte tjoat om detta? Nu på lördag!!

https://www.facebook.com/events/972788246203774/

5e MAJ, BACK BEAT BOLAGET PRESENTERAR

EN EPISK AFTON

Insläpp 20.00.
Fredriksgatan 35. Kungen / BBB-Huset
120 SEK för ICKE-MEDLEM (du blir då medlem direkt på plats)
100 SEK för MEDLEM (du som redan har BBB-medlemskort för 2018)
Vi tar cash eller Swish! Betalningen sker i dörren, på plats!
EJ FÖRKÖP

KRONOFOGDEN (HUDIKSVALL)

Kronofogden är troligtvis nästa band som kommer att namedroppas nånstans på Nissepedias "Punk i Hudik"-relaterade sidor. Detta säger väl allt?!

https://www.youtube.com/watch?v=6KsySO_cG2g

https://www.facebook.com/Kronofogden-15 … ?ref=br_rs

https://soundcloud.com/kronofogden

ODENGATAN 1B (TROLLHÄTTAN / GÄVLE)

Vad hade hänt om Annika "Säkert!" Norlin åkt till New York på 00-talet och bjudit The Moldy Peaches på folköl och chipsmackor, för att sen gömma sig i ett misskött nunnekloster med Röda Bönor som andliga och musikaliska mentorer? Jo, någonstans på vägen hade Odengatan 1B uppstått fast nu kanske processen istället tog sin början när barndomsvännerna Karolina Dahl och Isabelle Gustafsson bodde tillsammans på just Odengatan 1B i Sandviken under sin gymnasietid. Nu, 10 år efter gymnasieavslut, kommer alltså Karro och Bells tillbaka till Sandviken och uppträder live här i stan för första gången, en av de sista "Hammargymnasietbanden" från 00-talet. Förvänta dig glitter, lo-fi och kompis-socialrealistiska låtar med äkthet, värme och knutna nävar!

https://www.youtube.com/watch?v=WVUTBk1l0_M

https://soundcloud.com/odengatan-1b

https://www.facebook.com/odengatan1b/

FRU DÖRR (UMEÅ)

"Norrbottens himmel så vacker och blå
bombplanens avgaser färgar den grå"

Är det sant!? Jo, det kan du skriva opp, inget krångel, bara ös; vi får finbesök från Umeås anrika punkscen i form av "illbattingarna" i Fru dörr! Sådärja! Kom och sjung med i deras vildsinta texter , kantade med fina stråk av dystopisk svärta. Klassiskt sound som ändå känns helt nytt och knäckebröds-frasigt! Ett absolut oumbärligt band, så komsi komsi och rys av välbehag och ta med dansskorna och kalas-strumporna så kängnävar vi in våren tillsammans med dessa rutinerade jeansväst-experter!

https://www.facebook.com/Fru-Dörr-133738309811/

https://frudorr.bandcamp.com/releases

https://frudorr.bandcamp.com/track/hisingen-cover

https://www.youtube.com/watch?v=Ao35jx1k7HY

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Spelningar

Wow, vad kul! Hade jättegärna kommit på en spelning som du är med och arrar B-pappa. Aldrig varit  Kungen heller. Man får väl en rapport på denna spelning sedan? Kanske i något fanzine? Hade velat se alla banden. Har inte varit något jättestort Fru Dörr fan men när de spelade på Hondjävuls 20 årsfest (Som ni kan läsa om i näst senaste Hunden som vägrade dö) så var de faktiskt mycket bättre än vad jag trodde.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Spelningar

Ja det blir toppen. Du måste komma till Kungen nån gång, det skulle du gilla, finns hur mkt som helst att kika runt på, sån kuriosa som du gillar. Historia från SCENEN. Tommy och Michelinmannen var här förra sommaren, det var supermysigt. Jo lär ju bli rapport sen. Jag kör minidistro idag, jajamen.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Spelningar

Jo, det hade varit väldigt roligt. Någongång i livet ska man väl få mer tid att resa runt och se sig runt i det landet som vi alla älskar (Sverige). Haha, skojar bara! Ta det lugnt. Men jag vill såklart åka runt och besöka mer städer mellan Umeå och Stockholm. Har inte sett många alls där emellan. Eller jo, Sundsvall!

Hur gick det med distron? Jag har själv regeln; Bara jag inte nollar (alltså att jag minst ska sälja ETT fanzine) ska jag vara helnöjd.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Spelningar

Distron gick väl ok, men hade så mkt annat för mig så stod inte där och försökte locka dit folk. Hade en lapp med texten typ "byten eller ta gratis", så gav bort ett nummer av Autotrof. Umeå-borna hade såklart hört talas om en viss Lappia. smile Så ja, det gick bra, blev nog av med lite klistermärken också och giveaways.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Spelningar

Gubbsen bakom Home Made Comics ska visst ha nån fansinpicknick i Skarpnäck, i Sthlm. Nästa lördag. Verkar ju mest vara seriefansins (de håller på sin lilla hörna och har ju gjort det sedan Hedenhös. En annan har ju typ skrivit en masteruppsats om detta... hummelihum....), men för den hugade går det att läsa mer här:
https://www.facebook.com/events/433722273758378/

(Ja, det är ju inte en spelning, men tänker att den funkar väl typ lite halvt in här. En spelning kan kanske vara lite vad som helst, ett sorts evenemang? Om en inställd spelning också kan vara en spelning, som ingens bästa vän Uffepuffen sa, så kan ju en fansinpicknick också vara en spelning. Haltande logik, det är Larsesq signum).

Sv: Spelningar

Här kommer två tips på spelningar nästa fredag!

Den 21 september i Boden
✧・゚: *✧・゚:*Grisarna kommer till stan: Twin Pigs + Support*:・゚✧*

Klagar du på att det aldrig händer något? Kanske hösten och stundande valtider inte erbjuder annat än en känsla av hopplöshet? Eller så gillar du bara att ha kul, det är också okej. Men deppa hur som helst inte inte, knyt dubbelknut på skorna och var beredd på att dansa in mörkret till tuffa riff och höga gitarrer..

TWIN PIGS (Stockholm)
Ruffig punk med snabba låtar, kaos och stök! En total liveupplevelse som inte får missas. Med en redan ordentligt hyllad skiva i bagaget och feta nomineringar kommer det här proffsbandet till Boden med den nya skivan Scandinavian Nightmare!!!
https://youtu.be/kazUNoI3tKE
https://youtu.be/P1TzoFmEKl8
https://open.spotify.com/artist/6jLmOne … e_B7mN8zIA

HONDJÄVUL (Boden/Luleå)
Bodens största kulturexport sedan Eyvind Johnson. Hondjävul är bandet som har sparkat pung i 20 år och dom släpper ny skiva i år. Hondjävul krossar allt i sin väg..
https://open.spotify.com/artist/6iy9hqU … dxhxaAD-ig

DEN BRINNANDE BUSKEN (Luleå)
Ödesrock med inslag av disco som tar sikte rakt in i dystopin. Den Brinnande Busken bekräftar att trösten är längre bort än ni någonsin kunde drömma om.

FRIZON (Luleå)
Ösig punktrio med snabba arga låtar, sägs vara det senaste stjärntillskottet på punkhimmelen!

När: Fredagen 21/9. Dörren öppnar 19 och det slutar när alla banden har spelat.

Var: Snabelhuset
Svartbyvägen 1
961 37 Boden

Kostar: 40kr

I samarbete med FOLKUNIVERSITETET.

Den 21 september i Umeå Out of Step #17 - Tragedy, Lowest Creature, Vidro

Välkommen till en väldigt exklusiv OUT OF STEP #17 -
Umeåklubben för Punk, Indie, Garage och alternativ musik.

TRAGEDY (Portland, USA)
Ett band som inte borde behöva presenteras. Klassiskt amerkansk hardcorepunk. Medlemmar från bl a His Hero is Gone, Death Threat, Warcry, Criminal Damage, Loose Loose mfl.
https://spoti.fi/2uqSG5U
https://www.youtube.com/watch?v=GfsWgwKCjnk

LOWEST CREATURE (Örebro)
Smutsig chuggig "knogarna-i-golvet" metal-hardcore.
https://lowestcreaturehc.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/lowestcreature/

VIDRO (Sthlm)
Stenhård primitiv hardcorepunk
https://vidro.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/vidropunk/

TBA

DATUM: 21 September
TID: 20.00 - 02.00
PLATS: Profilteatern
PRIS: 150 KR / Student: 120 KR
FÖRKÖP: https://billetto.se/sv/e/klubb-out-of-s … er-303775/
ÖVRIGT: 18-års åldersgräns (sorry kids). För mer information: klubboutofstep@gmail.com.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Spelningar

Jag ska på en spelning nu här innan året är slut. Nitad skulle spela med Career Suicide i Stockholm men tyvärr avbokade Nitad giget, fast jag hade redan köpt biljett + biljett ner till Stockholm. Men kommer nog bli kul ändå! Jag och Puffy har pratat om att gå tillsammans. Om det är någon mer som vill hänga med ut så blir det nog en jättekul helg! Bara att skriva.

Career Suicide
+ Vidro, Acid Blood, Ilska & Obnoxious Youth
LÖR 15 DECEMBER 2018

Biljetterna kostar 175:-

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Spelningar

Mitt band Lily släpper vår debutskiva efter 8 år som band!. I Bildakällaren i centrala Umeå.

"
Verket ♥ Anarkistiska Bokmässan!

På torsdagen 29/11 smackar föreningen upp spelning och förhäng inför helgens bokmässa!
Å inte nog med detta! Nä, äntligen är det dags för Lily att ha släppfest för sin underbara skiva "Begrav mig under ett fjäll", och det är exakt vad som kommer ske.
Lokala och tillresta - varmt välkomna!

Spelar gör alltså:

LILY (Klassiskt Umeå fuck off anarkopop!!)
Sedan länge legender. Magisk viscrust. De har med skivor, och Hanna LT har gjort omslag och inlay. Förstå magin!
Lyssna: https://lilyband.bandcamp.com

MADELLO (Boden♥)
Bästa powerduon packar bilen å kör hela vägen från Boden, spelar starka, aktuella, politiska bitar för oss. Å kaffe + mopeder gillar dom åsså!

COLLIE (Lokal samtida umeåindiepop)
Hyffsat dampig pop med riktigt bra texter! Man blir både glad, varm och hjärtekrossad!
Lyssna för guds skull: https://soundcloud.com/collie_pop

I övrigt är det gott häng med gemenskap. Stor chans på fanzine/böcker/distro/snask å kaffe.
Första band kl 20.00. Fri entré men donera hemskt gärna en slant till resande band och andra omkostnader smile

Kom ihåg att Bildakällarn är en nykter plats!
Varmt välkomna!


Verket + Anarkistiska Bokmässan + Bilda = Sant!"

Sv: Spelningar

Hallå alla forumare!! Kom på det här!! Minst två forumare på scen och minst en till som besökare (mig alltså) det blir bäst!!!

Lördag 18e maj istället för eurovision!!

Rock mot ockupationen
En solidaritetsgala på Tusen Toner (Kiruna)

Olagliga bosättningar. Dödsskjutningar. Förgiftat vatten. Nedbrända olivlundar. Fängslade barn. Listan över de övergrepp som den palestinska befolkningen utsätts för för kan göras lång. Palestinierna lever under en militär ockupation som styr varenda liten detalj i deras liv. Under nattliga räder fängslas både barn och vuxna som ställs inför militärdomstolar.

Samma dag som vi rockar lös arrangeras finalen i Eurovision Song Contest i Israel 2019. Premiärminister Benjamin Netanyahu och hans högerextrema regering vill använda Eurovision för att flytta fokus från Israels ockupation och förtryck av det palestinska folket. Men istället för att sitta hemma och kolla på Eurovision arrangerar vi en solidaritetsgala för att lyfta de mänskliga rättigheterna!

Det blir en helkväll med massor av bra musik från olika genrer. Dessutom håller vi TT-fiket öppet och Pamojafestivalen kommer vara på plats och hålla i ett bokbord.

Som vanligt på Tusen Toner är det fri entré, ingen åldersgräns och nyktert som gäller.

På Scen:

– CNIDARIEL (Fråstkåge)
CNIDARIEL vet att det som är äkta och falskt oftast är samma sak. CNIDARIEL är inte rädd för någonting. Det som kommer ut ur högtalarna är punkig elektro som blandar performance och musik. CNIDARIEL utforskar queerhet, identitet och hur det är att inte känna sig riktigt mänsklig.
Webbplats: https://cnidariel.tumblr.com/
Instagram: @cnidariel
Facebook: https://facebook.com/cnidariel

– Cartoon Girlfriend (Piteå)
Bandet som alla älskar kommer tillbaka till Kiruna. Piteås egna riot grrrls Cartoon Girlfriend! Bandet som blåser alla killband av scenen med sin feministiska spark i pungen-punk. Nu efter sju svåra år har de dessutom äntligen sin första EP runt hörnet. Se, dansa, röj och njut.
https://soundcloud.com/cartoongirlfriend

– Ella Ní Chana
Kirunas främsta singer songwriter Ella Ní Chana återvänder till TT-Scenen. Med sin akustiska gitarr och lika stora delar Norma Tanega som Kimya Dawson i bagaget lämnar hon få oberörda med sin show.
https://soundcloud.com/user-698642902

– Communist Youth League
Trummaskiner, synthar och gitarrmangel. Kirunas märkligaste band Communist Youth League återvänder till Tusen Toners scen. Bandet gör sitt bästa för att vanhedra Joy Divisions minne genom sitt muterande plagiat av de brittiska post-punkarna. ANALOG!!!

https://soundcloud.com/communistyouthleague
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3nHjibg … g7EdxZDK6A
Instagram: @CommunistYouthLeague

– Barra MacCana
Irländskt blod och Kirunianskt-hjärta, det är Barra Mccana. McCana är ingen främling för Kirunaborna utan har de senaste åren rockat lös på allt från TT-scenen till biblioteket. Irlänsk folk med rock-nerv.

fb-länk:https://www.facebook.com/events/2267637860170425/?active_tab=about

Sv: Spelningar

anev skrev:

Hallå alla forumare!! Kom på det här!! Minst två forumare på scen och minst en till som besökare (mig alltså) det blir bäst!!!

Lördag 18e maj istället för eurovision!!

Rock mot ockupationen
En solidaritetsgala på Tusen Toner (Kiruna)

Olagliga bosättningar. Dödsskjutningar. Förgiftat vatten. Nedbrända olivlundar. Fängslade barn. Listan över de övergrepp som den palestinska befolkningen utsätts för för kan göras lång. Palestinierna lever under en militär ockupation som styr varenda liten detalj i deras liv. Under nattliga räder fängslas både barn och vuxna som ställs inför militärdomstolar.

Samma dag som vi rockar lös arrangeras finalen i Eurovision Song Contest i Israel 2019. Premiärminister Benjamin Netanyahu och hans högerextrema regering vill använda Eurovision för att flytta fokus från Israels ockupation och förtryck av det palestinska folket. Men istället för att sitta hemma och kolla på Eurovision arrangerar vi en solidaritetsgala för att lyfta de mänskliga rättigheterna!

Det blir en helkväll med massor av bra musik från olika genrer. Dessutom håller vi TT-fiket öppet och Pamojafestivalen kommer vara på plats och hålla i ett bokbord.

Som vanligt på Tusen Toner är det fri entré, ingen åldersgräns och nyktert som gäller.

På Scen:

– CNIDARIEL (Fråstkåge)
CNIDARIEL vet att det som är äkta och falskt oftast är samma sak. CNIDARIEL är inte rädd för någonting. Det som kommer ut ur högtalarna är punkig elektro som blandar performance och musik. CNIDARIEL utforskar queerhet, identitet och hur det är att inte känna sig riktigt mänsklig.
Webbplats: https://cnidariel.tumblr.com/
Instagram: @cnidariel
Facebook: https://facebook.com/cnidariel

– Cartoon Girlfriend (Piteå)
Bandet som alla älskar kommer tillbaka till Kiruna. Piteås egna riot grrrls Cartoon Girlfriend! Bandet som blåser alla killband av scenen med sin feministiska spark i pungen-punk. Nu efter sju svåra år har de dessutom äntligen sin första EP runt hörnet. Se, dansa, röj och njut.
https://soundcloud.com/cartoongirlfriend

– Ella Ní Chana
Kirunas främsta singer songwriter Ella Ní Chana återvänder till TT-Scenen. Med sin akustiska gitarr och lika stora delar Norma Tanega som Kimya Dawson i bagaget lämnar hon få oberörda med sin show.
https://soundcloud.com/user-698642902

– Communist Youth League
Trummaskiner, synthar och gitarrmangel. Kirunas märkligaste band Communist Youth League återvänder till Tusen Toners scen. Bandet gör sitt bästa för att vanhedra Joy Divisions minne genom sitt muterande plagiat av de brittiska post-punkarna. ANALOG!!!

https://soundcloud.com/communistyouthleague
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3nHjibg … g7EdxZDK6A
Instagram: @CommunistYouthLeague

– Barra MacCana
Irländskt blod och Kirunianskt-hjärta, det är Barra Mccana. McCana är ingen främling för Kirunaborna utan har de senaste åren rockat lös på allt från TT-scenen till biblioteket. Irlänsk folk med rock-nerv.

fb-länk:https://www.facebook.com/events/2267637860170425/?active_tab=about

Ja, kom gärna! Det blir väldigt roligt.

Arbete är livets krydda - Fandom Forever

Sv: Spelningar

Oj mycket fina grejjer här! Hade varit roligt att komma upp. Hoppas på få se lite bilder nån gång. smile

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Spelningar

Såg lite liveklipp från ovannämnda händelse! Fint! Vilken drömgrej.

Detta nu på lördag i Uppsala, i Socialstyrelsen finner vi scen-slitvargar från stålenklaven av nihilister i Bergslagen, bekanta nunor från både det ena och det andra sammanhanget. På plats blir undertecknad, Puffy och Jan-Gunnar. Någon mer?

https://www.youtube.com/watch?v=lJ3yZpNz2hY

https://www.facebook.com/events/2239023226364214/

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Spelningar

Hej! Nån som spikat att den ska på Ostämman i år? Jag var ju där sist men bara över en natt (och kunde ej sova pga regn, dåligt tält + att min kropp då hade börjat stelna så blev en massa värk) och  justja fy fan vad häftigt jag träffade AUTOTROF, det var som i en dröm. Massa bra folk där. Badandet var gött också, även om jag är livrädd för vatten i stora mängder (hav, åar osv).

Men vad tror folk, blir det nåt för er? Är ju på annat ställe i år, så kanske jag kan hitta nåt bättre ställe att bo på, jag som är abnorm och inte klarar av att leva i samklang med naturen. sad smile

http://ostamman.blogspot.com/

PS jo utekvällen i Uppsala blev ju suverän! Vilka lirare, vilka jävla dårar man känner. Välsigne! Och fint att träffa gamla blodssyskon från kollektivtiden i Uppsala. Hade varit häftigt om Petra också varit med, det hade blivit en mindfuck deluxe. 5/5 får kvällen i betyg och Socialstyrelsen var vassa och giftiga.

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."

Sv: Spelningar

Det hade ju varit kul men har ej frågat mina lokala punkare.
Även kul att den bloggen du länkar till konsekvent vägrar berätta NÄR skiten äger rum. Det är fan punk.

"Pappa vi har ätit upp din bil"
"Hurra, grattis, men håll käften när jag spelar Playstation"

Sv: Spelningar

Aesmeles hittar jag inget om. Vad är det för band?

Sv: Spelningar

Det är 27e och 28e JULI!

"Djupt inne i djungeln måste en ensam elitsoldat i hemlighet infiltrera fienden och helt förlita sig på sina överlevnadskunskaper."