Sv: Loppistråden

Jajemen. Kan bara säga att Carnival of souls är en hit och det är kul att den dök upp till ytan där för en 15-20 år sedan eller när det var. På den tiden kostade en bootleggad vhs runt tusen spänn och nu kan man alltså hitta den på loppis för en liten peng. Det är verkligen en egensinnig och otroligt stämningsfull film. En av mina 60-talsfavvos.

Sv: Loppistråden

Hunden skrev:
autotrof skrev:

HUR HAR NI ALDRIG HÖRT TALAS OM ÅSE-NISSE MARXISMEN?!?!?
Den klassiska centerpartismen innan stureplanscentern tog över och förstörde!!!
På den tiden då Syndikalisternas främsta allierade var Folkpartiet och Centerpartiet, i kamp mot t.e.x socialdemokraterna och vänsterns försök att förbjuda strejker eller förbjuda icke stats-kontrollerade fackföreningar.

Men vad säger du Autotrof, Syndikalister allierade med Centern. Nu får du lägga ut texten här är du bussig, vill gärna veta mer.

Fallet Charles Dexter Ward tror jag finns med i den stora Lovecraftsamlingen jag har. Minns inte just den särskilt tydligt. En favorit hos mig är ju annars The Dunwich Horror. Och den där novellen om de kräftliknande humanoiderna som lurar i bergen i Vermont och terroriserar lokalbefolkningen. Och den om vandraren som möter en kannibal i en stuga i skogen, som The Fall citerar några rader från i en låt. (Fan att jag inte minns några titlar.)

Jag är oklar på hur mycket som finns skrivet i detta, men vi har haft lokala samarbeten med Centern såväl som Folkpartiet. De demonstrerade med SAC mot LO:s monopol 1972(?) i Stockholm iallafall, när SAC arrangerade en stor demonstration:-)

Det är ju knappast det smutsigaste i vår historia, att vi samarbetet med C som ändå är ett folkrörelseparti, vi har ju fött fram missfostret Miljöpartiet och närt Gustav Frigolit vid vår barm.. det tycker jag är ännu mer problematiskt..

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

78 Senaste redigerad av autotrof (2015-06-17 11:49:41)

Sv: Loppistråden

Åsa-Nisse Marxismen uppstod som begrepp nån gång på sjuttiotalet när SCB eller dylikt gjorde en "om ni inte röstade på det parti ni röstar på, vad skulle vara ert andra-hands-val?" En betydande minoritet inom Centerpartiet valde Sveriges Kommunistiska Parti (SKP). edit: eller nä, nu blev jag osäker på om det var inom partiet eller CUF.

Åsa-Nisse Marxismen i Centern drev frågan om decentralisering, en god miljö och medborgarlön, på den tiden då partivänstern drev frågan om centralisering, mer betong och bensin och arbetstvång.

Du ser själv varför odogmatiska frihetliga socialister kanske föredrog det ena före det andra.

Det är ju också historien om rörelser. Både Socialdemokraterna och Centerpartiet har historiskt byggt upp starka rörelser som de kunnat ha som maktbas. Både Socialdemokraterna och Centerpartiet har sedan valt att bajsa sin rörelse i ansiktet och alliera sig med andra intressen.
I Socialdemokraternas fall har SD kunnat gå in och fylla tomrummet, vilket inte hänt hos Centern i lika stor grad vilket är intressant.

Doroteaockupationen som avslutades nyss efter över tre år bygger på rörelsearvet från Åsa-Nisse Marxismen. (Är ju liksom inte Socialdemokrat man är som oppositionell i norra sverige.)

Sv: Loppistråden

Är det så - att väljarflykten till SD är större hos Socialdemokraterna än hos centern? Tycker att många gamla centerpartister från den så kallade landsbygden antingen fortfarande är centerpartister eller SD-anhängare. Mitt intryck har varit att många centerpartister runtom i landet blivit trötta på dagens centerparti och gått över till SD. Men jag skulle ju inte svära på det och om någon kan motbevisa mig är jag den förste att rulla på mage och visa mig besegrad.

Centerpartiet, alltså själva moderpartiet, har väl alltid varit ett höger/borgerligt parti? Visst, gamla Bondeförbundet genomdrev kohandeln med Socialdemokraterna på 1930-talet och samarbetade väl från och till med olika socialdemokratiska regeringar, men i grunden har det väl alltid varit ett högerparti. Det verkar ju ha funnits, och finns fortfarande, olika stråk av liberalism i partiet. Numera är de ju de enda riksdagsparti som jag skulle vilja kunna klassa som liberala.

80 Senaste redigerad av Hunden (2015-06-17 21:37:45)

Sv: Loppistråden

Lars! The Fall citerar Lovecraft i låten "I feel voxish" från Perverted By Language-skivan. Så här går låttexten: "But it made me hungry/For victuals I could not raise nor buy".
Citatet kommer alltså från den där novellen av Lovecraft där en ensam vandrare flyr undan en storm genom att söka skydd i en ödslig, nergången stuga, där han sedermera stöter på en uråldrig man som lystet berättar om sitt intresse för kött och antyder kannibalism genom de isande raderna citerade här ovan.

maskinpark.bandcamp.com

81 Senaste redigerad av B-pappa (2015-06-19 09:37:19)

Sv: Loppistråden

Ja den dära Lovecraften om kannibalgubben gillar jag också. Glömt vad den heter...

Hemkommen från loppisrunda med Saftgay. Ja, det stämmer, jag inte inte råd med alla fina fanzines men loppisrundor, det har jag råd med... När jag har mer kosing så kommer jag fanzine-komplettera lite av det jag missat sedan jag gick bankrupt, lite på det.  Myrorna hade massvis med roliga filmer på dvd, bland annat 2-discan på Den tredje mannen, men köpte inte den pga lite väl slitna skivor "snifs snofs igen". Däremot fanns Verhoevens Black books i Tartan-utgåva, komplett med booklet och reklamblad / affisch / produktkatalog. Sen hittade jag Red heat med Arnold, har inte sett. Tror jag snart sett allt med Arnold från 80-talet, alltså. Sen har jag fått en fixering vid att se remaken på The thing och bli less och förbryllad, så köpte en ex-rental på denna.

Kikar runt lite i skivbackarna, hittar lpn Comb & Prosperous: Two of a kind, utgiven av iDEAL, tror det stod 2004. Whoppsan, detta måste ju undersökas. Ingen aning om vad detta är, nån som vet? Fick den för en tia.

Plötsligt kommer Flyktsoda gåendes tillsammans med saftgay, fanzineöverlämning. Hej hej, kul kul! Som GP Sås har påpekat så finns alltså nummer 4 ute nu.

Vidare mot loppis som visar sig vara stängd pga midsommar rising. Ugh. Går till Emmaus. I bokhyllan där finns ju den hära Svensk fluxus-boken av Bengt af Klintberg. Var det den som Larsesq och / eller Hunden pratade om här nånstans? Verkade läsvärd, men jag köpte inte pga för dyr. Men den står där, Emmaus i Gbg alltså! Inget kul bland skivorna. Hittar iallafall en bok när jag går tillbaka till bokhyllan, FASORNAS HUS, Jay Ansons redogörelse kring verkligheten bakom HUSET SOM GUD GLÖMDE, filmen ni vet. Hahaha, så cheesy! "Den här boken har skrämt slag på amerikanerna. Nu är det svenskarnas tur! Ett litet tips: Se till att ha lamporna tända och källardörren stängd! Och var inte ensam...." :-D Skriven 1977, utgiven 1981 här i Sverige. Är ganska välbekant med denna story, då jag har dubbeldiscen på HUSET SOM GUD GLÖMDE och där medföljer en dokumentär om de verkliga händelserna. Hittar även Conan nr 6, 1985.

Sen går jag och kikar i ett glasskåp och får syn på lite gamla tevespel i botten av det. Donkey Kong Country 2 till GBA och Tetris till GB! Givet köp. Bara kassetter, men ändå. Fanns även två slitna och solblekta ex av Super Mario World till SNES för 200 kr styck. Med mera. Och jo, där låg även BAMSE till GB. Blev mycket uppspelt över detta, men lugnade mig när jag såg prislappen på 150 kr. Detta är alltså ett spel som bara släpptes i Sverige och är ökänt uruselt. Det är dock inte tillverkat från scratch utan de har tagit ett annat spel å stoppat in Bamse-karaktärer. Absolut ett samlarobjekt och är du ute efter att profitera torde du kunna sälja denna för ungefär det trippla priset, kanske mer. Ett komplett och fint ex kan landa på runt 1000-2000 kr, men minns inte exakt.

Det var väl det, kul. Myrorna har verkligen ett kul dvd-utbud. Orkade inte kolla så mycket böcker. Jo, sen fanns också Hanekes Dolt hot (Hidden) i finfin utgåva från Artificial Eye. Har dock den svenska slipcasen så lät den ligga kvar. Det är en sevärd film, likt mycket eller ja, allt annat av Haneke.

BONUS: Gick för första gången på Music Lovers Records. Det var ett kul ställe. Dregglade lite över Neutral-lpn, Uran-lpn och Enhet för fri musik-lpn, men nöjde mig med EFFM-kassetten Inom dig, inom mig. Fanns också en Meduza.

Och hur var det nu igen, Larsesq, visst var Svart puls-kassetten bra?

82 Senaste redigerad av larsesq (2015-06-19 13:07:45)

Sv: Loppistråden

Svensk fluxus-boken brukar dyka upp lite här och var på loppis. Jag köpte min för runt 20 kronor på Myrorna i Borås. En frän bok. Och just det, jag var ganska glad i Svart Puls första gången jag hörde dem. Det var på en buss och jag hörde knappt sången då. Väldigt gotisk tung sång. Inte alls min grej. Nej, den var inte så bra alls när jag lyssnade på den igen. Jag är visserligen rätt trött på musik, så kanske det spelar in också. Bilda din egen uppfattning genom att lyssna med egna friska öron: https://www.youtube.com/watch?v=-gnZui-hZEU

Men det sagt, är Neutral-LP:n nog det bästa nyproducerade svenska musik jag hört på år och dar. Enhet för fri musik kommer inte upp i samma nivå, men det gör ju inget som Neutral-duon är inblandad i. Neutral är bättre än Ättestupa etc. Det är mitt allvar. Gillar dock Enhet för fri musik-LP:n mer än Inom dig, inom mig-kassetten.

Sv: Loppistråden

b-pappa: huset som gud glömde, e d den m den där onda golvlampan som en unge tror e hens farsa lr e d nån uppföljare?

larsesq: bondeförbundet var 'tyskvänliga' under andra världskriget. deras justitieminister i samlingsregeringen ansvarade för mkt av censuren under kriget. De stod även bakom socialdemokraterna i frågan om de svenska koncentrationslägrena. En brun historia m.a.o.

Sv: Loppistråden

elias242: Haha, "onda golvlampan"! Inser nu att jag inte minns så mycket från filmen, är ju ganska mycket knas i den, men kan absolut vara den! Eller någon av uppföljarna, kanske 2an, den är väl den som är mest stukad, skulle jag tro. Sett nästan alla uppföljarna. Boken var faktiskt ganska otäck, så bizarr och absurd. Blev lite mörkrädd.

Är väl dags att se om HSGG1, med andra ord!

Sv: Loppistråden

Jo, just det. Bondeförbundet hade rasbiologiska tankegångar i deras partiprogram. Jag brukar tänka lite på Edvard Persson när jag tänker på bondeförbundet under 1930-talet och tidiga 1940-talet. Bägge hade fötterna i samma bruna mylla. Om du inte orkar gå igenom partiprogram från den tiden: Se på en Edvard Persson-film från samma tid (Hans Skåne-epok). Inte för att det är direkt roligare, men det är väl mer lättillgängligt.

86 Senaste redigerad av B-pappa (2015-06-26 11:06:48)

Sv: Loppistråden

Jajjemen jag tog mig en loppisrunda i Viken. Först ut, Pingst! Får syn på en ytterst trevlig spelsamling, 3 st Sherlock Holmes-spel till PC. Fodralet är fortfarande inplastat. Innehåller The awakened (Sherlock + Lovecraft), The silver earring och The mystery of the mummy. Fint! Fanns också en kanonläcker Playstation 1,  modell SCPH-9002, extremt fint skick, men den var för dyr tyckte jag...  275 kr. Iofs ingick 2 dual shocks + ett minneskort också men njaaa. Tog mig i kragen och gjorde en djupdyking i VHS-lådan, nu jävlar skulle det sista grävas fram. Gav upp efter ett tag, men precis innan jag ska dra mig vidare skymtar jag bokstavskombon "Jodo..." i lådans botten. Självklart är det SANTA SANGRE på svensk utgåva, yes! CineMagi / Skandinavisk Musikdistribution. 2 kr, ja tack.

Får för mig att det finns mer guld på botten så tar och vräker ur allt innehåll på ett närliggande bord. Finner där lite grejjer som inte låg där sist. DET SISTA VITTNET med John Savage. "I krig har man oftast inget val..." Kan det stämma det? "Han är 11 år. Om du skjuter ihjäl honom - är det mord?" Jesus christ, detta låter tyngre än Apocalypse now. Jag läser vidare. "John Savage vet skillnaden mellan mord och illdåd." "Fiende eller vän, ingen kan vara säker..." Man måste älska Filmkompaniets baksidebildtexter!

Sen tar jag också BLINDSIDE, bara för att Rutger Hauer är med i den. "Rutger Hauer förföljer ett par, med samma iver som i LIFTAREN!" - Expressen. Vi kan vara stolt över våra anrika recensenter på än mer anrika dagstidningar. Alltid knivskarpa observationer. "Rutger Hauer vet hur man skrämms!" - Folket. "Tre proffspsykopater spelar huvudrollerna i skrämmande thrillern BLINDSIDE." Är detta en tråkig film heter jag Banana-Joe.

Sen kikar jag in på lill-loppisen mittemot Pingst. Noterar att Carl-Gustaf Lindstedst-skivan finns kvar, på vinyl. Hittar Ebba Gröns - Kärlek & Uppror på cd, kniper den, varför inte.

Sen vidare till Röda Korset, men de har numera bara öppet på lördagar. Jaha. Vidare mot Ånyo. Får syn på massvis med götta i sorteringsrummet men BLIR NEKAD INTRÄDE. Humpfh! Jaja. Kikar bland spelen, massvis med nyinkommet, Silent Hill 2 och 3 och Origins. Fahrenheit, några SSX och annat. Hittar MULHOLLAND DRIVE på dvd bland filmerna. Tja, jag har ju ingen version med svensk text så kniper denna utgåva från Triangelfilm / Sandrews. Bland VHSerna finns Hellraiser 1-3 för 1 kr styck, men njaaa, de tar sån plats, har ju redan på dvd. Men se där, HELLRAISER BLOODLINE också, den har jag nog inte sett? Köper den. Sen bland serietidningarna hittar jag de två första Conan-albumen från Carlsen Comics, 1978. Wow! Nummer ett och två. Den fördömda staden och Fruktans dal. Tar också ett nummer av Kalle Ankas Bästisar, nummer 2, nyutgåvan. Hittar även NÄRKONTAKT MED UFO, ett seriealbum utgivet av Semic. Hmm, vad kan det här vara. Verkar kul.

Klart godkänd runda. Nästa gång hoppas jag kunna lirka in mig i sorteringsrummet, såg nämligen att Goonies låg där, på vhs. Blev väl en 50-60 kr för rubbet. Såja, nu har man lite mer å läsa och glo på. Förbluffande stor rotation på grejjer. Alltid hittar jag nåt och nu när Ånyo kör 1 kr styck för vhserna finns det väl ingen ursäkt egentligen. Tjo!

Sv: Loppistråden

jag hänger m familjen på ljusterö i sthlms skärgård nu ett par veckor o har hittils vart på en loppis hittade en hel korg m såna smurfar från 70talet, ska sälja dem dyrt till samlare tänkte jag. På lördag e d bakluckeloppis också i centrum hoppas på saftiga fynd där med. Har fått en annan syn på loppisar set ja typ slutae samla på annat än delta sf o gameboyspel. letar mer grejer att sälja vidare än at ha själv. Tror jag har en inte så liten handlare-ådra i mig.

88 Senaste redigerad av larsesq (2015-06-26 14:25:42)

Sv: Loppistråden

Tog mig till Vitrysslandsloppisen i Borås efter jobbet igår. Den ligger nästan precis vid resecentrum så det är bara att slanta över och krypa in genom ett hål i ett staket. En loppis som verkligen har gått från att vara supertråkig för tre-fyra år sedan till att ha massvis med kul grejer. Någon hade dock köpt den förstärkare som jag ville köpa, men många gamla el-gitarrer för en tre-fyrahundra kronor fanns. Orkade dock inte släpa runt på dem.

Kollade skivor tillsammans med någon dam och gubbe som var exalterade över utbudet. Nästan två packar fulla med finska skivor. Gubben var inne på jazz och gubbmagad bluesrock, köpte en Johnny Winter-skiva t.ex. Damen gillade finsk musik. Det var mycket tråkig kommersiell finsk musik. Att hitta exempelvis Pekka Streng där kunde jag bara glömma. Jag tänkte knipa tre LP-skivor: en liveskiva med Runaways, en som hette "Truck Driving Songs" och en med finska visor om sprit. Men jag orkar inte med LP-skivor längre om de verkligen inte är superintressanta. Dagarna då jag köpte på mig grejer bara för att de såg kul ut är borta.

Tittade bland DVD:erna. Två typer som verkade rätt trevliga var där inne. En kille och en tjej. Men sen hörde jag vad de pratade om. Ena killen pratade inredningsprylar. Fina ljusstakar och hur han gillade grejer som inte var så hett. Lite fånigt att han behövde framhäva hur originell och otrendig smak han har, tänkte jag föraktfullt som om jag vore ett troll under en bro och såg med avsmak på mänskligheten och detta ni kallar kärlek och känslor. Sen gick de igång: Han var bibliotekarie, de kände en massa bibliotekarier och det var bibliotekarier från arla morgon till sena natten. Folk som pratar så mycket om sitt jobb och identifierar sig så starkt med sin yrkesidentitet blir ju nästan per automatik tråkiga människor. Tjejen hade en Front 242-pin också och det tyckte jag dock var lite fränt av någon anledning.

De hade några ganska roliga DVD:s. Köpte på mig "Jättehajen - Vindsurfarnas skräck" och "Dödens tentakler" - båda utgivna av Studio S. Samt "Jim Henson's The Storyteller - Greek Myths." Gamle Henson från 1987 berättar om fyra grekiska myter. Jag gillar ju "Labyrinth" och detta verkar vara i samma stuk. Det fanns även någon mer Studio S-utgåva, men inget som jag var särskilt intresserad av. Och det var ju enbart skräck- och action-filmer från Studio S, inte de fjöliga filmer jag gillar och brinner för. Skulle jag hittat nya Povel Ramel-boxen för 20 kronor skulle jag ju nästan gjort i braxerna. De tog humana priser också. En tia för en enkel-DVD och 20-30 kronor för boxar.

Köpte även en bok om guldhamstern. Det är från Carlsen/ifs serie "Så funkar det." Många fina bilder och visste ni att guldhamstern upptäcktes av en fransk forskare som var i Syrien under 1930-talet? Det var han som tog dem till Europa och västvärlden och därmed "upptäckte" dessa små roliga krabater. Plockade på mig tre singlar också: Dalatoner "Tällbergs-Minnen" (Riktigt härligt lågbudget omslag. Några bilder och lite text bara. Lite melodier från en tjej och en kille i Dalarnas landskapsdräkt, en sur gubbe som läser lite högstämd naturromantisk poesi och en dam i landskapsdräkten som sjunger en stump), Sjöbo Kyrkokör sjunger fyra låtar (Köpte den mest för att jag bor ju på Sjöbo) och "Droppen Dripp & Droppen Drapp" med Alice Babs & Titti (gillar kanonsången i låten. Härlig låt).

"Santa Sangre" på VHS var ett otroligt fynd. Grattis! Det är alltid lika uppiggande att höra att det går att göra sådana fynd på loppisar. Om du, B-Pappa, inte får fatt i "Goonies" på VHS så har jag den och du kan få den någon gång i höst. Köpte den i Växjö eller Vetlanda eller något sånt. Fann "Imse Vimse Spindel" samtidigt. Kul att hitta grejer på loppisar och att inte allt läggs i händer på rika och giriga samlare.

Sv: Loppistråden

elias242, har du mycket gameboy-spel? Har du hittat mycket sånt på loppis?

SKulle vara kul att gå på den dära Vitrysslandsloppisen nån gång, larsesq. Jag minns ju skylten men jag var ju aldrig dit. Håller med om din jobbidentitets-åsikt. Hur de var innan de klöpp sig å skaffa jobb kan man ju spekulera kring. Kul dvd-front alltså! Vill minnas att de där djurskräckisarna är lagom dumma och underhållande. Men ja de andra filmerna som du letar efter får vi se när de dyker upp, jag håller koll men det vet du. Skulle vara skoj med Goonies på vhs, men jag ska försöka tajma så att jag kan haffa den på Ånyo. Är verkligen noll ruljans på folk som köper vhs där, förutom att det finns någon gubbe som gillar Emmanuelle-filmer, som tidigare nämnt.

Drog en snabb runda på byn. Såg att den centralt belägna super-loppisen var öppen men tänkte att jag skulle vänta med den, ifall de fått in mer prylar då. När jag går nån halv kilometer vidare ser jag ur ögonvrån att äntligen har bageriets garageloppis öppnat. Vänder om och kutar in där. Finns en låda med dvds, enda som fångar mitt intresse är Hard Candy och Fahrenheit 9/11, 2-disc. Några enstaka böcker, mycket kartonger på golvet, men verkar mest vara porslin och pack-papper. Knölar in mig under ett bord och häver ut en liten barnlåda. Ligger lite disney-grejjer och dylikt där. Rätt vad det är ploppar det fram ett Duel masters-boosters, setet Stomp-a-trons of invincible wrath från 2005. Oj! Förpackningen är sprättad men ihoptejpad och alla 11 kort är kvar. Köper, kikar igenom. På ebay kostar varje enskilt kort minst 20 spänn. Lägger dessa i det växande berget av Yu gi oh, Pokémon, Hockeykort, Dinosaur world och allt vad dom heter.

Idag eller i helgen ska jag gräva i mina lådor och plocka fram Jules Verne-tidningarna och sedan rapportera vilka nummer jag har till Ignalina. Ska ta en ordentligare titt på alla böcker på Ånyo framöver, såg en ny hög i en hylla, med blandannat sex-serier och grovbuskis. Kanske finns nåt knas där. Tjo igen!

Sv: Loppistråden

b-pappa: bara 20 spel hittils men just börjat samla. hittar mest på tradera o facebookgrupper där samlare handlar m varandra. generellt verkar dock gameboyspel va fett billiga på loppisar då de ofta faller in i kategorin 'plastigt gammalt skit'. NESspel e ju kändare o har fler samlare så de blir oftast dyrare

Sv: Loppistråden

Åkte upp till Frufällan. Två byggnader fyllda med bråte. Verkligen massvis med skräp. Och stundtals ganska dyrt. Ville köpa en fin handdocka föreställande en kanin. Men 140 kronor? Jisses. Har folk ingen skam i kroppen?

Priserna varierar dock, då varje ny hylla hyrs av en privatperson. Det hade ett stort rum fylld med vinyler. Visst, det fanns ölmagsgubben där som köpte Marillon och unga pojkvännen med Thåström-tygkassen (medan hans flickvän kollade på textiler), men också två unga töser som kollade på 12". Kanske letade de efter Snap! Men troligtvis inte. Då den låg kvar. Verkligen som ett hopkok av skivor som inte riktigt är 10 kronorsvinyler, men ändå ingen med alla hästar i stallet vill betala några större pengar för. Orkade inte kolla igenom alla.

Det var så mycket fult skräp att jag tröttnade. Men i ena huset hade de fina 1970-talskläder. Många kappor, mest för damer så klart, men kanske något jag skulle kunna ha hemmavid? Börjat fundera på att måla lite. Göra något nytt. Jaja. Vem bryr sig?

I det huset, det rosa, fanns även filmerna. Många western-DVD:s. Jag orkar inte se på western. Det är verkligen en genrer med få toppar och mest djupa dalar. Köpte istället fem vhs-filmer som luktade b-thrillers/action lång väg:

Först och främst kändisen "Conan förgöraren." Kommentar överflödig, antar jag.

"B.O.R.N. Människojakt" Om organsmuggling och "tuffa tag gäller" som det står på baksidan under en bild på en explosion och en kropp som slänger sig i luften. Med William "Falconetti" Smith, "mest känd för sin roll i 'Fattiga och rika'". Och P.J. Soles som var med i "Carrie" och "Halloween."

"Kilimanjaros förbannelse". Om babianer som attackerar människor i Afrika. Hjälten verkar dock vara blekansikte. Vad skönt. En babian är ungefär tre gånger så stark som en normal människa tydligen. Baksidestexten ser en tydlig parallell mellan denna film och "Fåglarna" och "Hajen." Jaja.

"The Beast." Walerian Borowczyk gjorde några fina animationer och experimentella filmer tidigt i sin karriär, men sedan verkar han erkänt färg: Han är en snuskhummer. De varnar för starka erotiska scener på baksidan. Varför köpte jag den här egentligen? Gotiska slott, snusk och gotiska varelser och unga bladiga oskulder. Den var billig och jag ville köpa fem filmer och hoppas ändå på att underhållas lite grann.

"Sunburn". Gammal hyrfilm från Runes Videohörna i Borås. Barnförbjuden actionspäckad äventyrskomedi med Farrah Fawcett och Charles Grodin. Och Joan Collins dyker också, på tu tal om snusk. Troligtvis köpt bara för den hårda tecknade bilden på en en pistolviftande Charles Grodin. Troligtvis inte Grodins bästa stund, det är det här: https://www.youtube.com/watch?v=P4DL2jczH68

Sv: Loppistråden

Den loppisen har jag sett, larsesq. Från håll, alltså. Fantastiska filmer, låter ju hur kul som helst. The beast är sjuk men kul. Jag vill tro att jag köpt exakt samma filmer som dig om jag varit i dina skor eller vart där i person. Eller hur jag nu menar. Jojo. Dock hade nog jag kanske haffat nån western eller två. Det är en genre jag gillar men orkar max en sån per kvartal, har sett så många, känns det som. Jaja. Vem bryr sig? Hej hej.

Sv: Loppistråden

Å. och jag åkte upp till Södra Prästholm i söndags. En vacker by som ligger i en dalgång ner mot Råneälven. Hade sett en annons i Piteå Gratistidning för något ställe som kallade sig "LoppisHuset" i en lokal som visst ägdes av JDS Begagnade Möbler. Spännande. Varmt och soligt så när vi körde in i byn och såg blomsterängarna och älven som snirklade sig genom dalen blev jag lite lyrisk.
Loppishuset låg i en stor timrad gård. Det var fullt med lastbilscontainrar utanför så jag såg inte vilken sorts byggnad det varit från början men insidan fick mig att tro att det varit en gammal bondgård eller möjligtvis loge, tydligen ombyggd några gånger. Det var fullt av små rum och små mitt-emellan-våningar. De hade spikat upp spånskivor över alla väggar men det hjälpte föga då stället dröp av fukt och allt man tog i luktade stuga (jord, mögel). Väldigt trevligt med andra ord! Det var fullt med bilar på uppfarten men stället var stort nog att inte kännas packat med folk. En tjej i undre tonåren skjutsade runt en liten pojke i en rullstol fram och tillbaka på gården.

På gården fanns några uthus och där började vår utforskning. Fick slåss med myggen. I ett av uthusen hittade jag en hög gamla teaterprogram, främst från hufvudstan, verkade vara 50- och 60-tal. Många roliga annonser. Något för Larsesq och andra Husmodern-entuasiaster. Knep en bunt sådana.
Hittade ett ställ fullt med gamla arbetskläder: jackor, byxor, blåställ. Såg helt nya ut. Grävde i stället i en kvart för att försöka hitta min storlek och fast jag är en ganska kraftig person var allting alldeles för stort, det minsta jag hittade var storlek 54. Var antagligen därför alla kläder var helt nya, man måste vara en jätte för att passa i dem.

Inne i logen var det fullpackat med grejer, från golv till tak. Det stora huvudrummet var fullt av porslin och prydnadssaker, en halv trappa upp fanns ett rum med tyger och dylikt. Jag traskade in bland de labyrintiska bakre rummen där böckerna och filmerna fanns.
Hittade några blå diktböcker från serien "Tuppen på Berget" i urval och med förord av Artur Lundkvist. Har aldrig gillat Lundkvists pretentiösa poesi men förstår samtidigt inte varför han fick så mycket skit från folk som Ekelöf och Lagercrantz? Om jag minns rätt var det en estetisk schism mellan dessa modernister. Hur som, serien verkade vara nästan komplett, med diktböcker av Ted Huges och några rumänska poeter jag aldrig hört talas om. Köpte bara en, "Mellan inälvor och verklighet" av Nichita Stanescu. Verkar rätt bra med groteska inslag i bildspråket och en fin omslagsteckning av en cirkel med hundar som äter upp varandra.
Köpte också en bok om Västerbotten från STF. Historiskt inriktad med mycket texter om industri och bondeliv.

De hade en rätt stor sortering av filmer. Bland DVD:erna var det idel skit men på VHS-hyllan fanns en del godbitar som nog skulle få en B-pappa att kissa lite i byxan av glädje. Jag är ju ingen cineast så jag vet inte om filmerna jag tafsade på var guld eller älgskit. Knep dessa, alla tre i papperskartong:
"Combat Shock"  - "breathtaking primitivsm" enligt New York Times. Lloyd Kaufman står som exekutiv producent och historien verkar rätt intressant; en gammal Vietnam-veteran återvänder hem och blir förtvivlad över hur hans hembygd förstörts av droger, gängvåld och lättja. Han bestämmer sig för att använda sina erfarenheter från kriget för att ta itu med slöddret. Utgiven av Starmaker.
"Killers from Space". Med Peter Graves, i regi av W. Lee Wilder. Säger det er nånting?
Framsidan ser lite "Weird Stories"/Lovecraft-aktig ut med en målning av ett exploderande tefat och några stora blodiga ögon som hänger fritt i luften. En vetenskapsman dör i en flygkrasch men återupplivas av ett gäng insektsliknande utomjordingar som suger ut topphemliga försvarshemligheter ur honom.
"The Gates of Hell", regisserad av Lucio Fulci. Det här är väl en zombie-klassiker? Kände igen omslaget. Dessa tre filmer verkar för övrigt vara köpta i Staterna. Köpte dem med tanken att jag skulle ge dem till B-pappa då jag varken äger VHS-bandare eller TV-apparat.

Efter Loppishuset var avklarat åkte vi längre inåt landet, till Orrbyn, efter att vi sett skyltar om att det skulle vara en till loppis där. Hittade fram till huset, en tjusig gul herrgård. Loppisen var i ladan där jag spejade på ladusvalorna som flög mellan takbjälkarna och förde oväsen. Det var nog det roligaste med denna loppis. Husägaren satt i en länstol på gården och verkade inte så pigg på att prata när jag började babbla om fåglarna. Det var mer en antikhandel än en loppis och jag stör mig på att folk börjat blanda ihop begreppen. Har man valt ut en massa vintage-grejer och säljer dem för minst 300 spänn stycket är det fan ingen loppis. Det måste finnas ett minimum av skräp och tanken borde ju vara att bli av med skiten, inte att göra sig en avsevärd hacka. Jättedyrt ställe med mycket fina grejer om man gillar att inreda med 60- och 70-talsgrejer.
Sen åkte vi runt i bygden, in till Råneå. På ICA-butikens anslagstavla fanns flera annonser om andra loppisar i andra byar. Vi åkte ut till Kängsön, vid havet, och där hade båtklubben en liten loppis i fiket. Kammade hem noll dock.

maskinpark.bandcamp.com

94 Senaste redigerad av B-pappa (2015-07-01 19:09:53)

Sv: Loppistråden

Där tycker jag att du tog loppisrapporten till en ny nivå, Hunden! Ljuv läsning, fick en bra bild av hur det ser ut där och hur det var att gå där. Räcker gott för mig att läsa rapporter likt dessa för att folk ska börja kolla lite extra snett på mig. Är det skägget som luktar urin?

Combat shock, såg den för max tre månader sedan! På tuben. Troma har lagt upp en enorm mängd av sina filmer där på deras kanal. Tveklöst Tromas mörkaste film. Håll i hatten! Genuint obehaglig. Typ Cinema of transgression + Taxi Driver / Driller Killer / Naked Massacre + Jim Van Bebbers film Deadbeat at dawn. Gillade denna. Killers from space verkar kul! Ja omslaget till Gates of hell (här känd som City of the living dead. Gates of hell är den amerikanska titeln) har ju flytit runt och dykt upp lite överallt. Minns att klantarslerna på svenska House of horror använde denna till Day of the dead, med zombiehuvena och gravstenarna? Är ganska säker på att jag minns rätt. Är även framsida till boken Book of the dead, zombiefilmslexikonet. Har 4 st olika utgåvor på City of the living dead, så skulle vara fint med en Gates of hell! :-)

Vill realisera nåt sorts fotoprojekt där jag poserar med Lucio Fulci-filmer (regissören till CotLD), Conan-svärd från Hobbex i full skala samt Venom-vinyler i bakgrunden. Bildspel på tuben. Masters Hammer på soundtracket.

Jag kan inte beskriva min tacksamhet i ord. Kan bara säga tack för omtanken och hoppas kunna leverera nåt kul tillbaka en vacker dag. Jag insisterar dock på att pröjjsa fraktkostnad + inköpspris + pålägg. Kan gärna göra detta i typ augusti, när fliset har kommit.

Ja är ju vanligt med pappfodral i staterna. När jag nyligen gjorde research såg jag en vhs-samlarvideo från USA där många kassetter kom i ett pappfodral. Kollar man "flea market"-videos så får man se.

Kuriosaanekdot som nu dök upp i huvvet: Upptäckte nyligen att jag har en braziliansk piratkopia på ett zelda-spel till game boy colour. Tjyvtryckt fodral, manual och kassett. Riktigt kul. Köpte i en svensk spelaffär på 00-talet. Hyfsat skicklig kopia om man bara tittar snabbt och inte så nära. Tillräckligt för att en spelaffär trodde det var ett original.

Whatever! På fredag kör jag maffiga loppisen i grannbyn igen, ska vara mkt nya grejjer där har jag hört. Hej på er!

95 Senaste redigerad av B-pappa (2015-07-03 17:22:41)

Sv: Loppistråden

Ok, ganska nyss hemkommen från vad som bara kan beskrivas som en rejäl Rutger Hauer-bingo bland VHSerna. Visst hade det kommit in en ny laddning eller var mer inplockat från samma lager. Detta är vad jag köpte.

JÄRNKORSET av Sam Peckinpah, Atlantic, 70-talskrigsfilm. Peckinpah är helt enkelt en av de där regissörerna jag vill se allt av. Inte helt säker på om denna (från 1976) är från hans "indian och knivkastarperiod" eller lite efter den. Peckinpah är det största knark och fyllesvin som härjat i filmvärlden. Helt enkelt. Under tillexempel inspelningen av Straw dogs var det inte helt ovanligt att Peckinpah hade sullat i sig 28-34 st flaskor whisky på mindre än ett dygn, samtidigt som han gav sig fan på att konstant kasta kniv, iklädd lite indianfjädrar och tingel-tangel. Hans filmer visar tydligt hans grad av bakfylla ("njutningsvåldtäkten" i Straw dogs), torrfylla (Southern comfort)  och zenit-fylla (slutscenen i The wild bunch och stora delar av både Bring me the head of Alfredo Garcia + The getaway).

LOTTERY + THE TRAP, double feature från N.M. International. Fetbox, check. Vet inte vad detta är för filmer, men verkar hyfsat kul.

BLÅST PÅ 60 SEKUNDER, Nordic filmgroup. Originalet från 1974! Fetbox.

DÖDSLISTAN, Videostation, 1988. "Han var maffians måltavla men vägrade att bli deras offer." Lance Henriksen! Och Charles Napier från Supervixens! Fetbox.

THE HIDDEN II, Scanbox. Inte sett 1an, men vi söker oss till fodralets texter för råd: " Offren staplas, blodet flyter!" - Expressen. "Spänning till max, raka actionrör och påhittiga thrillergrepp!" - GP. Jag är redan där!

SPLIT SECOND, Filmkompaniet, fetbox. Rutger Hauer. Tamejfan om inte det är samma regissör på denna som på fantastiska slashern The burning. Detta är en ex-rental från Shell på Slitevägen 2 i Visby. "I en galen värld finns det endast en sak som är farligare än en galen mördare... snuten som jagar honom." "Råttor, mutanter och sjukdomar härjar vilt. Brott har blivit en livsstil." Riktigt sugen på denna.

WEDLOCK, Scanbox. Rutger Hauer... igen! Våldsam fängelsefilm, flykt från högsäkerhetsfängelse.

FIRST LIGHT, N.M. International. Pappfodral. Det står "action" på framsidan, där Michael Paré poserar med en uzi, ståendes i en helikopterstrålkastare med ett eldhav i bakgrunden.

I övrigt var det mycket andra Rutger Hauer-filmer, såna jag redan sett. Nu var priset höjt till 5 kr st och 20 kr st för dvds, inte bra. Inte mycket annat var nytt eller kul. Men mycket nöjd med detta, absolut. Är trött nu så tar och avrundar här. Go helg!

96 Senaste redigerad av B-pappa (2015-07-04 12:46:39)

Sv: Loppistråden

Ångade på med 3 st till loppisar idag! Skulle blivit 4, men den första var stängd. Åkte ut till de olika bondgårdarna runtom byn. Såg flera mystiska hus jag inte sett förr, ganska nära där jag filmat i ödehus under 00-talets början. Kollade in en veterantraktorutställning i samband med första loppisen. Enorm bondgård, skrot i alla buskage. Finkammade, hittade 1 nummer av Expressen från 1960 och en Aftonbladet från 1974. Kommer snart i brevlådan, larsesq! Kanske kan va nåt i dom som kan användas. Vidare till nästa, en husvagnsförsäljare som hade en sån där typ plasthangar med prylar i. Stort! Kikade i videolådan. Fann en double feature från N.M International innehållandes RÖD SKUGGA och SEKTEN. Originaltitlar: Eminent domain och Servants of twilight. Unnade mig en DÖDSKALLE-PATCH till kommande rocker-jackan också, inte helt fel. Har planerat att ha vår filmlogga som stor backpatch samt ett 1%-märke. tongue

Sen vidare till loppisen vid järnvägen. Hade drullat in en hel del nytt grejjs där. Hittade boken Fanny Hill, haha, men köpte inte. Fanns iallafall 1 st Kalle Ankas bästisar, nytrycket på nr 21. Köpte även specialnumret Mitt liv i ett äggskal.

Fantastiskt sommarväder för loppisar, helt rätt känsla. Det bara kokar i luften av känslan av att kunna hitta vad som helst. Den loppisen som var stängd nu skulle tydligen ha "mängder med vhs och dvd" enligt en säker källa. Ja vad såg jag mer för grejjer då... Ja, en Yu gi oh-samling på typ 2000 kort eller nåt. Många gamla skåp och byråer. Western-tidningar, illustrerade klassiker, Sagan om Ringen-vhser, Star Wars-vhser, mopeder, skruvar, spikar, självlysande plastskelett, motordelar, leksaksriddare i plast, lokalhistorisk litteratur och dröser med olika redskap som används på bondgårdar. En kul runda. Återkommer med rapport från den stängda senare, har hög förväntan på den. Tjo!

Sv: Loppistråden

Ok idag var den stängda öppen. 4 Hyfsat stora rum, fyllda med diverse bråte. En mängd gamla tidningar av alla möjliga slag, bland anant Damernas värld och Husmodern. Men priserna var för saftiga, 20 kr styck! Grävde bland blandband och cds. Kändes lite sorgligt. Hittade punkblandband från festivaler (antagligen). Alla prylar var täckta av så mycket smuts och lort och jord och sand att det ibland var svårt att se vad det stod på dom. Bland vhserna var det ganska mörkt, nån karatefilm anno 1991 från Filmkompaniet, nån gul esselte-komedi. I ladan stod gamla hästvagnar, slädar och en hemmabyggd radioapparat. Så mycket grejer folk samlar på sig... Tror husen var byggda på typ mitten av 1700-talet, kanske. Stora brädgolv som gungade som på lustiga huset. Bland alla prylar såg man spår av barn som flyttat iväg och lämnat sina saker. En konsert-affisch med Köttgrottorna och Charta 77 och De lyckliga kompisarna. Tidigt 90-tal? Ja jäklar vad tiden går, känns lite vemodigt.

Drog vidare till en grannby, loppis som hade lovande bilder som jag fått syn på. Låg i en källare. Knölade mig fram till video och musik-rummet. LP-skivor, nada, förutom nån Beach boys-7a i bedrövligt skick. 20 kr för en dvd, nej tack. Men fanns två styckena Åsa-Nisse-filmer, Agentform och nån till. Var sugen men för dyrt med 20 kr st. Så är det bara. Måste vara nåt spektakulärt för att jag numera ska hosta upp den summan. Men vhs-hyllan levererade. Detta är vad jag tog med mig hem:

47:AN LÖKEN, Atlantic. Med Janne "Loffe" Carlsson. Närmare presentation överflödig.

THE DARK SIDE OF THE MOON, RazzelVideo. Oj en svensk utgåva på denna, visste inte det fanns. Nånsorts sci fi-skräck som jag läste om i en gammal Melodylinekatalog för första gången. Lite nyfiken. Lär vara hyfsat kass.

NU STICKER VI SYSTER (Stiches), Juno Media AB, blå fetbox. Verkar vara från 1985. Riktigt gammal. På ryggen finns rutor där uthyraren kunde kryssa i om fodralet innehöll vhs, beta eller den kortvariga Video 2000. Märkligt! Detta är nånsorts sexbuskis som utspelar sig på sjukhus.

WRAITH, Juno Media AB, blå fetbox. Samma utgåva som ovan. Här står det dock "VHS / V 2000" i det robusta facket under kassetten. Gammeldagsa Pressbyrån-klisterlappar och Shell-märken. Har ju redan denna film, men i N.M. Internationals double feature-serie "Favoritfilm".

WANTED DEAD OR ALIVE, Juno Media AB, samma igen som ovan, blå fetbox alltså. Detta blev alltså dagens film med Rutger Hauer.

1 kr st för dessa! Helt rätt. Blir fint i hyllan. Ser framemot å se samtliga av dessa.

Sv: Loppistråden

Att jag inte sett nån 47:an Löken (eller för den delen Kronblom)-film känns på nåt sätt fel. Jag har ju egentligen haft möjligheter. RazzelVideo - gav de verkligen ut något som var bra på riktigt? Jag gillar ju namnet. Det är liksom nästan parodiskt mycket 80-tal över namnet.

Har varit lite på loppisar sedan sist, men det kan vi ta någon annan gång. Jag fokuserar på den jag var på idag. Den ligger väldigt nära där jag bor. Var inne där och vände för en månad sedan när den var nyöppnad. Den ligger på bakgården av ett lägenhetshus. I något gammalt förråd som ingen verkar använda. Den är som loppisar är när de är bäst. Någon som tappert har försökt organisera, men halvvägs gett upp och bara lagt prylar huller om buller. Ingen i lokalen utom jag och tanten som äger loppisen. Hon pratade med tydlig finsk brytning och höll på att sticka när jag kom in. Alltså, sy-sticka, inte gå därifrån-sticka. Jag glodde lite på VHS-filmerna men det var mest barnfilmer. Skivorna stod längst in i rummet, men någon hade lagt en stor metallmojäng i vägen. Det var svårt att komma åt skivorna.

Roffade åt mig en tunn badrock från 1970-talet, en bok av min gamla lärare Kerstin Gunnemark, en tavla jag tänker skanna och kanske donera till en här på forumet. När jag kom till kassan började tanten prata med mig. Hon berättade att hon hade loppisen med sin son som var på plats lite när han kunde. Ifall jag ville glo på fler böcker hade hon dem i ett närliggande rum. Det fanns inget ljus, men om vi lämnade dörren öppen skulle det nog gå och se ändå. Jag gick in och tittade mig omkring. Mycket bråte lagt på varandra. Såg ut som hemma hos mig. Högar med böcker och mappar fyllda med stickinstruktioner och en kartong med julljus. Plockade på mig "I rollerna tre" och på väg ut ser jag en tavla på golvet. Riktigt fin naivistisk konst från 1977. Motivet: En mamma med iskall blick stirrar rakt emot en. Hon håller i en baby som också stirrar med iskall blick mot en. Längst till höger är ytterligare en bäbis, men den ser vi bara kinden och nacken på. Ganska läskig familjebild. Jag frågar vad hon vill ha för den. Den har lossnat från ramen, men det går ju att snickra ihop. Hon drar till med ett pris och jag orkar inte pruta. Jag säger "Okej" och när jag går därifrån känner jag att det här med att köpa konst på loppis kanske är nästa stora grej. Samla naivistisk loppiskonst.

99 Senaste redigerad av B-pappa (2015-07-12 18:31:17)

Sv: Loppistråden

Säger du det ja. Du kan ju låna denna sen av mig, larsesq, 47an Löken. Idag påbörjade jag och T J G F vår videobytarklubb. Han fick låna en Rutger Hauer av mig. VHS är det folkligaste som finns. VHS är vår generations Vietnam-krig. Nej nu skojja jag, det där sista. Men ja VHS är som potatis och ärtsoppa och bröd. Förklarar härmed VHS-klubben öppnad.

Som försenad födelsedagspresent hade han fixat fram en udda rulle vid namn SLAVHANDLARNA aka SLAVERS. Vad sägs om en rollista med Trevor Howard, Britt Ekland, Ray Milland och Cameron Mitchell? Distribuerad av Videofilm AB. Fetbox såklart. Hittils 7 betygsättare på Filmtipset. Denna hittade alltså den gode rock-doktorn på en loppis i sitt närområde. I lördags pinnade vi dit tillsammans. "GULP" Visst visste jag att loppisar kunde vara stora och innehålla mycket, men detta var ju löjligt. Blev matt innan jag ens kommit igång. Doktor Hård-rock hittade iallafall en musikkassett där Fred Åkerström sjöng Bellman. Jag hittade en ännu en "favoritfilm" från N.M. International. FLATFOOT GOES EAST och POLISREKRYTERNA. Godkänt! Vågar man hoppas på en Polisskolan-kopia med precis lagom dålig humor? Ja, utan tvekan. Det är nåt speciellt med billiga 80-talskomedier på vhs! Som en gofika när man läser en tidning; allt känns rätt. Nu ska denna loppis flytta till Sundbyberg. Stockholmare, håll ögonen öppna! När de hade lågpriser köpte Doktor Brain Jr en 8-millimetersprojektor, VHS-spelare och kassettdäck för totalt 60 kr. Nu testar jag och skriver "BOOOM" för det är ju så de gör, ungdomarna. Svinsnygg projektor, fungerande lampa, hel och ren. Tung VHS-spelare med helt rätt känsla och allt på sin plats. Mkt fint kassettdäck i 70talstappning. En robust pryl kan jag lova.

Fantastisk historia här ovan. Jag är inte omöjlig för tanken på att samla loppis-konst. Om jag sitter på ett utedass eller är i en sommarstuga, då måste det sitta en sån där silverglänsande "hologrambild" där, en sån med träd som motiv eller nån sjö och en stuga. Såna grejjer betyder mycket för mig. Det är fint. Folk som har målat av sina närmiljöer. Saker de vill föreviga. Och målar en lada på en somrig åker. Gott så.

http://www.boavideo.com/catalog/product … 244c40a098

Sv: Loppistråden

Samla på loppiskonst och särskilt naivistisk sådan har väl Mike Kelley gjort (han som bl.a. gjorde omslaget till Sonic Youths album Dirty). Tror han släppte en bok om verken han hittade.
Jag är alltid ute och kikar efter fin amatörkonst när jag är på loppis, på precis samma sätt som jag scannar skivbackar efter något okänt musikergenis magnum opus. Föga överraskande har det varit tunnsått med fynd i den avdelningen.
Sist jag var på Pingstkyrkans loppis här i stan hittade jag dock Olle Nessles bok Okända Mästare, som lite bakvänt handlar om precis den grejen, att hitta skumma konstnärer som snickrat ihop märkliga verk hemma på kammaren eller ute i garaget. En jävligt intressant bok, mer inne på folkkonst än art brut i den gängse bemärkelsen kanske - många av konstnärerna som tas upp med sysslar med att snida trägubbar. Är jävligt sugen på att åka ner till Holmfors i Västerbotten och kolla in "Stubb Jonks" labyrintiska trädgård som mannen fyllt med krokiga, vindpinade träd, sina egna träskulpturer, samt dikter karvade i trädstammar. Utflyktstips för den som är i Nordmaling/Umeå-trakten!

maskinpark.bandcamp.com