376 Senaste redigerad av B-pappa (2017-02-11 22:17:52)

Sv: Loppistråden

Hej elias! Bra fråga. Det finns ju en där nånstans i centrum men den har alltid varit stängd när jag varit i krokarna. Men sen finns Röda korset bortåt Bruket liksom och där missade jag tydligen en hel del VHS då någon i höstas eller vintras precis hade varit in och köpt hela partiet. MEN jag hittade ju en asfet Drakar och demoner-regelbok (den från typ 2002 eller nåt) i perfekt skick och hela allting för endast 10 kr, vilket fick mig att klappa händerna av glädje. Sen på sommarn har det ju varit några andra öppna här och var. Men gamla rykten säger ju också att det finns video-samlare där sedan 90-talet (Mondo Gnarps mystiska makt har ett visst fotfäste i Hofors och detta har även påverkat mig). Vart låg rasistloppisen?

Jag var på PMU Pingst second hand, bortåt Torsåkervägen, de dära låga, labyrintiska barrackerna kind of. De har ju tyvärr minskat ner på VHS, så lär dröjja innan jag åker dit igen, kanske i sommar.

Har du gått på serieskola, Elias? Isåfall, vilka år?

Sv: Loppistråden

Kul med Ken Loach-film på loppis. Jag var i Vetlanda igår. Köpte ett gulligt litet par i lera. En kassett där Lennie Norman lär dig/mig spela bas, en singel med Alice Babs, "Sunes jul" på DVD och "North by Northwest" (också på DVD. Såg den på kvällen. Inte lika bra som jag minns den. Småtråkigt kvinnoporträtt, mycket halvtråkig komedi och inte alls lika snygg som jag minns, med några få undantag).

Mycket folk på loppisen. Bland skivorna härjade en mor och en dotter. Dottern visste inte vilka Ratata var, men verkade göra stora ögon över att det fanns ett band som hette så. (Hon tänkte väl på Lucky Luke får jag anta. Lucky Luke är ju bättre än bandet Ratata). Det var fniss och skojande och mycket roligare stämning än vad det brukar vara vid skivbackarna, för där brukar mest ensamstående gubbar med skivbläddrarfingrar och ölmagar häcka. De kivades och skojade sinsemellan. Dottern förklarade att när det gällde musik gillade hon "Håkan". "Håkan Bråkan?", frågade morsan. Sån höll på de, mor och dotter på loppis. Nere vid elektronikhörnan stod en fru och grälade på sin make som ville köpa ett trasigt dragspel för 800 kronor och två gubbar pratade om nåt bilmuseum. Alltid händer det nåt på loppisarna.

Sv: Loppistråden

B-pappa skrev:

Har du gått på serieskola, Elias? Isåfall, vilka år?

Den låg uppe nära serieskolan om ja minns rätt, i gaveln på ett hyreshus.

Jorå ja gick serie- o bildberättarprogrammet, 2006-2008. Men jag bodde bara där ett halvår, nere på Rönningen, nedanför lilla Sparköp. Bodde i Gävle övriga tiden, Andersberg o Sätra.
Känns som att flera här har Hoforskopplingar, vad är din?

Sv: Loppistråden

Träffade på en tjomme i Malmö som också gått serieutbildningen i Hofors. Han kom från Sandviken. Han var inte alls glad i serieutbildningen i Hofors. Det var dåliga lärare som inte fattade mycket om serieberättandet och allmänt slappt och tråkigt. Han gick senare på serieskolan i Malmö och det var visst av en helt annan kaliber. Detta sa tjommen från Sandviken till mig. Själv har jag aldrig varit i varken Sandviken, Gävle eller Hofors.

380 Senaste redigerad av B-pappa (2017-02-13 22:27:09)

Sv: Loppistråden

"Alltid händer det nåt på loppisarna." Sant! Aha aha jaså ja, serie o berättarprogram. Min relation till Hofors är väl att jag passerade genom där hyfsat ofta då jag var 5 - 25 år gammal, på väg mot släkten i Dalarna, västerut. Sen gick jag i samma gymnasieklass som en Hoforsare och på gymnasiet började jag att jobba inom telemarketing för att finansiera filmande & festande. Många hundra eller tusen är de jag har ringt till och sålt till, hehe. Insåg många år senare att jag var bra på detta jobb och ofta toppade säljlistorna för dagen - då var det dags att dra sig ur. ;-) Men det slutade ju alltid att man fick kicken. Sen kom lönen och man var fri. Har varit på musikfestival i Hofors och drog där min första riktigt rejäla pipa holk och fattar fortfarande inte än idag att jag inte blev insydd där och då, var ju allt annat än diskret. Året var 2002. Usch, fy, skäms, djävla dryga  ungdomsfyllo!! Många, många år senare återvände jag till stan och jobbade där inom mitt skrå och gav goda saker tillbaka till stan, gjorde rätt för mig, så att säga. Nu är endast detta ännu ett ställe där jag helst bara passerar genom, kikar in på en loppis eller två. Jo, var med och arrade en antirasistisk demo där på tidigt 00-tal. Just det ja. ok, nu åka hem. Hörs, ha det!

EDIT: hur var det att bo där, elias, halvåret?

Sv: Loppistråden

Ingen loppis men nästan lika bra (eller kanske ännu bättre), utgallring på på bibliotek. Hamnade i Hässleholm en timme idag på eftermiddagen och hittade 10 böcker för 50 kronor (fick en jättefin plastkasse på köpet).

Gud i USA
Svenska efternamnsförslag 1992
två ryskakursböcker (läste senast ryska på gymnasiet och tänkte avrosta mig lite)
Surrealismens manifest
A guide to the gods
Handbok BMX
En bok om cykelträning
Äventyr med omöjliga figurer
Hundägarens ordbok (en present till nyblivna hundägare)

Valde bort ett häfte om asatro och en resehandbok om uganda (en holländsk bekant ska resa dit inom kort).

█▄█ █ █▀█ █▄█ █▀█ █▀█
█▀█ █ █▀▀ █▀█ █▄█ █▀▀

382 Senaste redigerad av larsesq (2017-02-18 16:53:16)

Sv: Loppistråden

Låter som roliga böcker. Var på en del såna biblioteksutförsäljningar i höstas/vintras, men det var verkligen trist utbud. Vad är Svenska efternamnsförslag 1992 för bok?

Själv var jag på topploppis någonstans i Småland. Allt kostade 1 kr/st.

Subliminal Weight-Loss (förmodad läskig viktminskningskassett från USA)
Ebbe Carlsson "Liket i lådan" (Ebbe på politiskt thrillerhumör)
Efterrätten (denna kommer få känna av saxen)
Förtrollad vildmark (dito)
Förtrollad övärld (dito - åter igen).
Hip Hip Hora (VHS.)
Drömtelepati (förmodat superflum. Bok)
Hinsehäxan (pocket-utgåva)
På bettet - Allt om hästen (VHS)
Schizofreni (Nån som köpt från Norrköpings stadsbibliotek. Informationsfilm om... ja, schizofreni på VHS)
Bröllopsfesten (Ang Lee skojar till det. VHS)

Var inne på en annan loppis också. Den låg på en gammal industritomt. Trasiga bilar på gården, gnissliga portar när du gick in och väl inne: jättetråkig skräploppis. Tänkte "Här skulle det anordnas spelningar och grejer."

EDIT: Glömde ju att jag även köpte denna: Gustav Jonssons avhandling om flickor som varit på Barnbyn Skå. "Flickor på glid - En studie i kvinnoförakt."

Sv: Loppistråden

Oj! Scitzofreni-vhsen lät ju riktigt spännande:-))

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

384 Senaste redigerad av B-pappa (2017-02-18 17:05:18)

Sv: Loppistråden

Många bra inhämtningar här, vad kul. Kommer inte gaffla så mycket här och nu eftersom jag spar på den texten till annat sammanhang, men ja, jag kom in i El Dorado och det var en upplevelse av rang. Svetten forsade av upphetsning när jag först gick en runda inuti för att få översikt, rum efter rum efter rum täckta med prylar, fyllda med prylar. Och sen glädjeångesten, "hur ska jag hinna med allt det här på 150 minuter!?". Hann väl med ok, men ändå inte, skulle behövt vara minst 2 pers för att lyckas fysiskt baxa fram eller plocka ner alla svåråtkomliga lådor osv. Gick därifrån med en full kasse + ryggsäck. Absolut topp fem eller bästa loppisäventyret ever. Text + bilder kommer i framtiden, förhoppningsvis innan våren och sommaren, för då blir det ju massa mer spring på loppis. Sitter hemma och är sjuk igen så blev inge loppis nu i helgen. Ha det fint, hoppas nån hittar lite roliga och sällsynta filmer snart!

Sv: Loppistråden

Joråvars, hann med lite idag, masade mig bort till stans kanske avlägsnaste av de centrala loppisarna. Där fanns det nya saker att fiska in! Drog på mig lite dvder och två böcker om UFO / Övernaturligt, blir nog till att sätta saxen i dessa för att bygga på klipp o klistra-lagret. I skivbacken fanns The runaways - Waitin for the night LP. Även hittat en bok från 1990 med en Lovecraft på svenska (Randolph Carter-historien). Ja lite blandat. Härligt grått och disigt dystert väder, en sån dag som gör det extra skönt att komma hem till värmen och lugnet.

Post's attachments

Foto3309.jpg 974 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

386 Senaste redigerad av larsesq (2017-02-28 20:01:46)

Sv: Loppistråden

In i det okända köpte jag i somras! Den var väl rätt kul, men i och med min flytt fick den se sig rejält sönderklippt och resten av boken dumpades i en av tre plastsäckarna fyllda med trasiga/sönderklippta böcker. Några grejer skickades till Lappia, så det kanske kommer med i NAT. Eller nåt.

387 Senaste redigerad av B-pappa (2017-02-28 21:41:15)

Sv: Loppistråden

Haha justja det var ju den ja, boken! Oj vad stor och tung den är. Kanske är den de paranormala böckernas motsvarighet till Svenska folkfester (som isåfall representerar folklivsforskning gjord på en kafferast av en bakfull Bert Karlsson)? Var på loppis idag och köpte lite filmer, minns inte vilka men fann en Husmordern anno 1939, tror jag och denna ska postas till larsesq, givetvis.

Sv: Loppistråden

Fan jag är dålig på att uppdatera här. Köper ju en del böcker på second hand osv. Idag var det rea på Myrorna å jag köpte:
Stig Dagerman - Dagsedlar,
100 lektioner i Italienska,
Grafisk ordbok,
Harry Persson - kommunist,
Ebba Grön, imperiet å Thåström texthäfte med noter osv (!)
för 60 spänn :-)

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

389 Senaste redigerad av B-pappa (2017-03-07 21:44:09)

Sv: Loppistråden

Snyggt allihopa, böcker är bra.

...


....

...

...men film är bättre! ;-) Går direkt på gottan och bifogar även bild över delar av dagens prylar i "inkorgen". Sprang på loppis alltså och där stod dom, alla de nyinkomna video-banden.

DRÖMMARNAS HORISONT, VHS, Ja en vanlig film med Kidman och Cruise. Nåt om drömmar och söka lycka och sånt.

BONNIE TYLER - THE VIDEO, VHS, yes 38 minuter musikvideos, det är guld, det är biljetten till en riktigt bra kväll.

DEN DESPERATA JAKTEN, VHS, vilda västern med Sam Elliott, hmm, är säkert bra, kul.

SOMMERSBY, VHS, ledsen Jodie Foster och nollställd Richard Gere, nåt med en hemlighet och tråkigheter.

LIONHEART, VHS, action med Van Damme ("2 damn tough!") och ojsan, mycket riktigt står det "Too tough to die" på framsidan. Detta var den första Van Damme-filmen som gick på bio i Sverige.

RENAISSANCE MAN, VHS, Filmkompaniet, komedi i militärkläder, tokigt värre, Danny De Vito.

I SKOTTLINJEN, VHS, med Nick Nolte och Gene Hackman, inbördeskrig och fotograf-dudes i het-luften.

MED OBEVÄPNAT ÖGA, VHS, nåsorts gangsterfilm, verkar tråkig.

ANGEL IN GREEN, VHS, VCM / Razzelvideo, hmm missionär, söderhavsö, militär, kamp på liv och död hmm fientliga rebellstyrkor, ja visst för sjutton.

POLISBIL 6Z4 SVARAR INTE, VHS, 1979, Egmont, jamen denna har jag ju viljat se länge, kul kul, baserad på sann historia "från ett våldsamt USA". Med James Woods m fl.

SPECIALISTEN, VHS, dagens Stallone, åh låt mig drunkna i dina varma ögon, Sly! Viska ord i mina öron med din tydliga och mjuka röst! Bara 28 st filmer med Stallone i kvar att se nu, kämpa.

ÅTERSTODEN AV DAGEN, VHS, kostymdrama med ja dom där, kändisar, betjänt och tjofräs, mycket som händer fast under ytan.

SKIN DEEP - LÖSA FÖRBINDELSER, VHS, Egmont, framsidan föreställer en halvnaken kvinnokropp med en behå på där en miniatyrman balanserar på tråden mellan hennes bröst. "Obeskrivligt roligt", "Något av det roligsta ((.......)) som visats på bio!" osv. Ja, en sån film..........

SPANARNA, VHS, mer trams med Richard Dreyfuss och andra.

U.S. SEALS, VHS, "100 % action", "av producenten till Replicant".

DESERT SHIELD / RÖDA LÄPPAR (FRESH HORSES), VHS, N.M International, ja en dubbel från NM, nummer 739. Jag har ju såklart sett Desert shield men icke den andra, hmm.

KONTAKT, VHS, ja den där rymdfilmen med Jodie Foster och Matthew McC, fan ser nu att jag såg denna när den kom, jaja då slipper jag se om den, hade satt 2 / 5 i betyg på den. Var den inte bättre än så?

WILD ORCHID, VHS, NORDISK FILM, "En av de mest HETSANDE filmerna någonsin" - People. Ok? "Hetsande?" Är nåsorts erotik där de gökar i vattenfall och så, filmen kallas för "erotikskandal". Jaja, rött stort fodral med plastsarkofag till kassetten, trevligt.

Sen fann jag boken KONTRAPUNKT av Aldous Huxley. Har inte läst nå Huxley så tänkte kör i vind, kotten.

Knep även en inplastad Harry Potter-kortlek med motiv från The deathly hallows. Ok nu ska jag sortera denna skithög och se om jag hinner se nån film ikväll, men måste ju äta också. Jaja. Gokväll!

Post's attachments

Foto3422.jpg 1.25 mb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

Sv: Loppistråden

Lite spänning nu att gå på en viss loppis då det kilar in lite VHSer varje dag. Köpte några fler idag, har redan kastat dessa på högen så glömt vilka det är, inga sällsynta men hyfsat sanslösa. Får se vad som kan tänkas dyka upp framöver. Men det hade också kommit in nya musikkassetter så tog en bunt, nämligen:

VÄGEN TILL GUD, Hemmets Härold Cassette. Bedjande flickebarn på framsidan. Har för mig att den här brukar skymta här och var på loppisarna men inte säker.

BIBELFÖREDRAG - PASTOR FOLKE THORELL: ISRAELS FANTASTISKA KANALBYGGE (från Örebro). Innehåll: SIDA A: Från Medelhavet till Döda havet. Skall döda havet bli sunt? Skall Sodom och Gomorra återuppstå? Tusenårig dröm. Hundraårig planering. Märkliga profetior uppfylls. SIDA B: Snart forsar Medelhavets vatten utför ett 400 M:s stup ned i Döda havet. Öknen blomstrar än mer. I gamla vulkanområden byggs jättereservoarer. Världens 1:a solenergiverk finns i Negev.

SARA - JAG KÄNNER LUFTEN UNDER MINA VINGAR (lokal musiker, bild på Sara på framsidan)

GUD ÄR TROFAST - DE SJUNGANDE DIAKONISSORNA FRÅN STORA TUNA. Bild på kvinnor i folkdräkt med gitarrer på framsidan.

EUSKEFEURAT - HOVEN DROVEN. Kanske nån som vill ha denna efter att jag har lyssnat på den? Vet inte om jag gillar dessa så ska lyssna och bedöma.

391 Senaste redigerad av larsesq (2017-03-09 20:54:02)

Sv: Loppistråden

Länge sedan jag var på loppis märker jag nu. (Kanske är det därför jag känner mig rätt låg? Näe.) Var en kort snutt på Myrorna i Malmö. Köpte nummer två av Kniv Komix. Men det är allt som har hänt på ett bra tag, när det gäller loppis. Trist. Om den där Euskefeurat-kassetten ska slumpas bort, helt gratis, tar jag gärna den. Tack på förhand, B-Pappa.

Sv: Loppistråden

Hårt ändå med en serietidning som heter kniv. Vad är det för något? Hoppas kniv piggar upp!

393 Senaste redigerad av B-pappa (2017-03-10 18:15:03)

Sv: Loppistråden

Kassetten är din, larsesq. Lyssnat nu, go skiva, fin fin, gör sig säkert bättre hos andra än mig. Den bästa låten fick mig dock att till fullo förstå detta bands storhet och det är ju icke fy skam. Ok, lägger denna nu i postutkorgen med ditt namn på, larsesq. Hojtar när det börjar röra på sig.

https://www.youtube.com/watch?v=dgexzMqjmTo

PS: såg att kassett-versionen inte finns listad på Discogs.

Sv: Loppistråden

Kniv komix är danskt seriefansin. Julia Hansen & John Porcellino intervjuas. Redaktörn Anna Sofie Mörch Bendixens fina serier har publicerats i DGS.      Tack, snälla B-Pappa. Blir kul att få paket av dig. Post är kul.

Sv: Loppistråden

Blev en snabb tur ut till Vetlanda idag, medan far lagade sin såg i Korsberga, som tydligen har massvis med kända landmärken och grejer. Mer om det någon annan gång.

Hittade inte mycket som gjorde mig nyfiken. Var många Clint Eastwood-DVD:s i vanliga ordning, men jag köpte enbart Leila K-dokumentären "Fuck you. Fuck you very much." Men det räcker väl gott och väl. Har tillräckligt med film som jag vill se. Behöver inte spä på högen mycket mer.

Sv: Loppistråden

Gött med Leila K. Kvällsluften kändes varmare idag, snart börjar loppissäsongen på riktigt, men då tack gärna den lugna och eftertänksamma, utan stress och trängsel.

Sv: Loppistråden

Köpte en J. Lindebergkostym för några hundralappar.

█▄█ █ █▀█ █▄█ █▀█ █▀█
█▀█ █ █▀▀ █▀█ █▄█ █▀▀

398 Senaste redigerad av B-pappa (2017-03-24 23:01:44)

Sv: Loppistråden

Nu hänger min jeansväst i garderoben, redo för våren och sommaren. Är en jävel på att pinna på med benen och ta hörn snabbt när jag vädrar nyinkomna pryttlar på den lokala loppisen och så blev det idag. Rafsade åt mig 3 st dvd-filmer snabbt (glömt vilka men en av dessa ska postas till forumiter) och hittade lide goa böcker på nyhetsbordet och hyllan:

BROTTSPLATS STOCKHOLM, Börje Heed (synd att ingen här på forumet heter Börje), utgiven av Sveriges radios förlag. Precis, det är massvid med historier om skumma mord i Sthlms-trakten. Scary + spännande! Blev pepp på denna då jag i förrgår tog emot ett ärende på jobbet där Leif GW Persson direkt är involverad, personligen. Spännande grej, rör ett olöst mord. Hoppas kunna berätta nåt spännande framöver men vi får väl se... Är väl många som tror att de kanske sitter på unik info, så som en person som är inblandad i detta ärende?

TUTANCHAMON, Bokklubben Svalan, 1967. Jadå, det är allt en vill och behöver veta om utgrävningen av graven, faraons liv och allt sånt. Massa bilder och kartor och ritningar. Klart intressant och lärorikt.

GREKISK MYTOLOGI, "Världsskapelsen, gudar, hjältar, det trojanska kriget, odyssen", ja ett av många favoritämnen. Hur gött är det inte att läsa dessa myter och fundera över svunna tider osv. Har en dröm om att kolla in ruiner och arkeologiska utgrävningar på grekiska öar någon dag så ska läsa denna under tiden. :-) ----> in med funderingar kring vad öar representerar mentalt (hint! möjligt ämne till filmcirkeln, ö-filmer)

Det om det. Nu lillhelg med salta jordnötter och Roky Erickson i öronmoset. Gott så. Torrt på VHS-fronten ett tag nu men snart, we drive east... Håller på kollar lite kartor och klurar på geografiskt isolerade loppisar. Ålrajt, ha det fint!

Sv: Loppistråden

Brottsplats Stockholm är skitbra! Köpte du alla tre eller vilken köpte du? Har många favorithistorier ur de samlingarna. Träskmorden, liket i resväskan, Robert Aspelin som brändes i en vanlig ugn, Handenmorden, inbrottstjuvarna på NK, det handikappade och deprimerade kärleksparet som skulle spränga sig men sprängde typ tre personer å klarade sig själva.. finns många konstiga, ruskiga, sorgliga och konstiga historier.. och Börje Heed är bra på att skriva.

Och tag det hat som när min själ
När jag dör ska jag inte dö som träl
Oh min moder så ska jag hedra dig
Oh min moder så ska jag hedra dig

Sv: Loppistråden

Jag har Börje Heeds bok om "Frukostklubben" (klämkäckt radioprogram från fornstora dar). Spännande karriär han haft, från Frukostklubben till Brottsplats Stockholm (Å andra sidan var Sigge Fürst, programledaren för Frukostklubben, polis innan han blev show biz-man). Låter spännande oavsett. Jag var på loppis idag och köpte nåt liknande:

Ur Nordisk krimalkrönika (Nån sorts best of av "Nordisk kriminalkrönika". På omslaget: Bilder från Sturecompagniet. Massor med brottsfall och snask).

Gellert Tamas "Lasermannen" (Kanske blir en av de böcker jag plöjer i sommar?)

Människor i arbete ("100 arbetsbilder från forntid till nutid" Konst som visar upp arbetare.)

Isterband "Nu är det som det ska" (13 ungdomar sjöng och lattjade. Som alltid har vuxna gjort all musik. Från 1982. Vet inget om detta, men Internet ger svar: "Bandet heter Isterband och var troligtvis ett skolprojekt på Vantaskolan i Nynäshamn 1982.
Som kompositörer till låten står Roland Hermin och Kenta Södergren.
Söker man på namnen så är det noll på Kenta men Roland verkar ha spelat med i Banana Band men är numera musiklärare.")